Bedste pusleborde 2022

Af Heidi BAdge
Heidi
Beemo Care Skoetbord 2
Det bedste foldbare puslebord

Beemo Care Skoetbord

puslebord 3
Et smukt og solidt puslebord

Linea af Leander

JLY Dreamed Puslebord med badebalje 5
Bedste puslebord med bad

JLY Dreamed Puslebord med badebalje

Childhome Evolux Puslebord 8
Det justerbare puslebord i skandinavisk design

Childhome Evolux Puslebord

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Når der kommer et nyt lille medlem i familien, er det tid til at indrette hjemmet derefter, og et puslebord er som regel en af de første ting der kommer på plads.

Et puslebord er af indlysende årsager faktisk tæt på at være uundværligt. Et barn bruger i gennemsnit 3000 bleer om året. Ja!, og udover bleskift, er puslebordet stedet hvor den lille får rent tøj på, får en lille fodmassage og i det hele taget bliver, ja – puslet om.

Det bliver hurtigt til mange timer foran puslebordet, så det er rart at det er komfortabelt, både for dig og den lille. Det rette puslebord er en god investering.

Men skal det være et fritstående puslebord? Et væghængt puslebord? Eller skal det bare være et praktisk puslebord med plads til en masse opbevaring? At finde netop det bedste puslebord kan være lidt af en opgave.

Vi har gennemgået de bedste pusleborde på markedet, så du kan vælge puslebord ud fra dine eksakte behov, og tager det bedste valg for jeres familie.

Læs også gerne vores guide til hvad der er vigtigt at overveje inden du køber dit puslebord.

Hoppekids Isabella

Det bedste puslebord med opbevaring

Fordele
 • pros-icon.svg Der er god plads, til både barn og opbevaring, så du kan have alt lige ved hånden.
 • pros-icon.svg Det flexible design. Puslepladen kan tages af og underdelen bruges som reol alene, så anvendelsestiden er ekstra lang.
 • pros-icon.svg Miljøvenlig overfladebehandling uden skadelige kemikalier, der sikrer at dit barn færdes i et sundt miljø

Detaljeret gennemgang

Designet er simpelt, flexibelt og praktisk, hvilket er årsagen til Hoppekids Isabella puslebordet store popularitet. Med sine fine praktiske skuffer burde puslebordet næsten mere kaldes for en puslereol.
Der er god plads til opbevaring og til at pusle i det hele taget.
Når din baby er vokset fra bleerne kan selve puslepladen tages af og puslebordet er nu en reol med to skuffer og en hylde, som passer ind i ethvert hjem.
Overfladen er behandlet med miljøvenlig, vandbaseret lak, uden skadelige kemikalier.

Derfor skal du vælge Hoppekids Isabella

Hoppekids Isabella puslebord er et flot møbel i et tidsløst design der passer ind i ethvert hjem. Selve puslepladsen er forholdsvis bred, så der er god plads til et par bleer, olie og hvad der ellers er rart at have lige ved hånden, og i øvrigt gøre pusletiden til en komfortabel stund. Under pladen er der to rummelige skuffer til ekstra bleer, vådservietter og skiftetøj, og derunder endnu, finder du en lille hylde, som passer fint til en lille kurv med vasketøj.

Tag toppen af og forlæng anvendelstiden

Her skiller Isabella puslebordet sig vitterligt ud – det er rigtig godt tænkt at toppen kan tages af når du ikke længere har brug for at puslebord.

Underdelen fremstår i sig selv som en klassisk reol med opbevaring, Selvom din baby ikke længere skal pusles betyder det bestemt ikke at du ikke har brug for opbevaringsplads, så Isabella kan fint blive på børneværelset i mange år frem.

Toppen er skruet fast på bagsiden af reolen, så overfladen fremstår helt fin og pæn.

Ingen skadelige kemikalier

Hoppekids Isabella puslekommode er lavet i MDF og FSC certificeret fyrretræ. FSC mærket betyder sikre arbejdsforhold under skovfældningen og at der er taget nødvendige miljøhensyn. Puslebordet opfylder alle europæiske krav, og overfladebehandlingen er foretaget med vandbaseret lak så det er fri for skadeliuge kemikalier. Du får altså et puslebord med kvalitetsmærke.

Beemo Care Skoetbord

Det bedste foldbare puslebord

Beemo Care Skoetbord
Fordele
 • pros-icon.svg Beemo Care er et sammenklappeligt puslebord, som du nemt kan tage med.
 • pros-icon.svg Der er opbevaringsplads til det mest nødvendige
 • pros-icon.svg Beemo Care er et billigt puslebord, der ikke går på kompromis med det praktiske
 • pros-icon.svg Gode høje sider så din baby ligger sikkert

Detaljeret gennemgang

Beemo Care er et super praktisk valg af puslebord, som er godt til de små rum, samt til turen. Beemo care kan klappes sammen med et snuptag, men er samtidig pænt designet med et simpelt look der kan passe ind i et ethvert hjem. Siderne er tilpas højde til at holde den lille fra at rulle ud, og selve underlaget er i solidt tekstil og med ben af letvægt metal.
Der er indtænkt praktisk opbevaring, så du kan have alt lige ved hånden når det er tid til at pusle. Beemo Care er ovenikøbet et ret billigt puslebord.

Derfor skal du vælge Beemo Care Skoetbord

Det kan af og til knibe med pladsen, når der kommer et nyt medlem i familien og et puslebord kan altså nemt optage meget plads. Hvis det er småt med kvadratmeterne er Beemo Care puslebord en super funktionel løsning. Puslebordet kan klappes helt fladt sammen, ved at slå de to benlåse fra og derefter nemt stilles om bag døren indtil det skal bruges igen. Hvis skal på familietur eller besøge venner, kan Beemo også nemt pakkes bag i bilen.

Praktisk opbevaring

Til trods for sit simple design er der alligevel tænkt god opbevaringsplads ind i Beemo Care puslebordet. På siden af puslebordet finder du en aflang kasse der kan klikkes af og på. I den kan du opbevare de småting der er gode at have ved hånden; Et par bleer, en bodystocking, babyolie, vådservietter, en sut og så videre. Forneden findes en god bred hylde hvor du kan opbevare tøj, en pakke bleer og håndklæder.

Mindre godt til de lidt større børn

Beemo Care kan holde til et barn med en vægt op til 15 kg, men når dit barn er oppe i den vægtklasse har han eller, hun sandsynligvis også nået en alder hvor det med at ligge stille ikke ligger lige for. Når dit barn først er begyndt at sætte sig op, dreje sig rundt, og måske oven i købet modsætte sig endnu et bleskift, kan en model som beemo blive en anelse ustabilt. Det anbefales derfor at de Beemo Care puslebordet kun bruges til de større børn som en rejseløsning.

Linea af Leander

Et smukt og solidt puslebord

puslebord
Fordele
 • pros-icon.svg Leander by Linea puslebordet er super flot.
 • pros-icon.svg Du kan justere højden på puslebordet, så det passer til begge forældre.
 • pros-icon.svg Solide og certificerede materialer
 • pros-icon.svg Puslebordet kommer sammen med puslepude.

Detaljeret gennemgang

Leander puslebordet er et dansk designet puslebord med et smukt nordisk, og naturligt udseende. Det er en del af serien Linea fra Leander og laves i både bøge- og egetræ.

Der er to hylder under bordet, og det er muligt at tilkøbe en skuffe, som kan trækkes ud fra siden, så du får ekstra plads til de nødvendige ting.

Puslebordet er smart designet med justerbar højde, så det kan passe til den der står og skal skifte ble på babyen.

Selve puslepladen har høje kanter der beskytter dit barn og der kommer en komfortabel puslepude i bomuld med i prisen.

Derfor skal du vælge Linea af Leander

Når babyudstyr tager sit indpas i hjemmet, ryger der ofte en god portion æstetik, som viger til fordel for praktikken. Men sådan behøver det ikke at være. Linea puslebordet er udført i smukt lyst bøgetræ der passer ind i de fleste skandinaviske hjem. Designet er enkelt og med lange rene linjer, så puslebordet nærmest mest fremstår som en smuk reol eller sidebord.

Justerbar højde

Det er virkelig godt tænkt at lave et puslebord som kan justeres i højden. Som småbørnsforælder befinder man sig temmelig ofte foran puslepladsen og så er det essentielt at det er så komfortabelt som muligt: Du står mest ergonomisk korrekt hvis du hverken behøver at række op, eller stå foroverbøjet med ondt i ryg og arme til følge. Leander puslebord kan justeres til at være 87 cm eller 92 cm højt.

Værd at vide

Betrækket til puslepuden skal købes separat og kommer i flere forskellige designs, så det kan passe til din individuelle stil. Betrækket har en smart velcro strimmel på undersiden som gør at det hænger godt fast på puslepladen.

Skuffen til den øverste hylde skal også købes separat og så er det desuden rart at vide at du skal bruge en skruetrækker for at samle puslebordet.

BabyDan Sofie Væghængt

Det bedste væghængte puslebord

Fordele
 • pros-icon.svg Sofie væghængt puslebord er praktisk i små rum da den ikke optager noget gulvplads.
 • pros-icon.svg Der er mange gode hylder til opbevaring.
 • pros-icon.svg Puslebordet leveres samlet og er klar til at blive hængt op på væggen.

Detaljeret gennemgang

Sofie væghængt puslebord er temmelig populært, da det både er pænt og ganske praktisk med sin sammenklappelige funktion, der sparer enormt meget gulvplads. Det er forholdsvist ligetil at hænge puslebordet op, så det hænger stabilt og sikkert på væggen.
Puslebordet har 3 rummelige hylder, som kan indeholde alt det der er nødvendigt at have ved hånden når du skal skifte din baby. Når puslebordet er klappet sammen, måler det kun 17 cm. i dybden.

Derfor skal du vælge BabyDan Sofie

Med et væghængt puslebord der kan klappes sammen, får du en komfortabel løsning, uden at miste gulvplads. Når puslebordet er klappet ud har du en stor pusleplads med praktiske hylder på vægsiden, og efter endt session, er det blot at klappe pladen op, og så er hele pivtøjet gemt væk til næste gang. På denne måde kan Sofie puslebordet have sin berettigelse i de små badeværelser, men også på børneværelset eller et helt tredje sted, uden at være til gene.

Hvis du er interesseret i de øvrige muligheder for væghængte pusleborde så tag et kig på vores artikel https://demindste.dk/vaegthaengt-puslebord.

Stabil pusleplads med høj vægtbelastning

Det er nok ret naturligt at have sine betænkeligheder ved at overlade sin baby til et væghængt puslebord, men BabyDans Sofie puslebord er testet og godkendt efter alle nødvendige standarder. BabyDan selv, har testet puslebordet med en belastning på op til 50 kg. så du har absolut intet at frygte.

Køb den tilhørende puslepude

BabyDans puslebord leveres ikke med puslepuden til, men det anbefales altså at tilkøbe den. På den måde er du sikker på at målene passer, og at puslebordet kan lukkes ordentligt til når det klappes op.

JLY Dreamed Puslebord med badebalje

Bedste puslebord med bad

JLY Dreamed Puslebord med badebalje
Fordele
 • pros-icon.svg JLY puslebordet har en udtrækkelig del med indbygget badebalje, så du altid har har vand og pusleplads sammen.
 • pros-icon.svg Den smalle pusleplads giver et møbel der er ekstra praktisk i de små rum, hvor der ikke er meget plads.
 • pros-icon.svg JLY kombinationsløsning kommer til en favorabel lav pris.

Detaljeret gennemgang

JLY Dreamed puslebord er et praktisk kombinationsmøbel med indbygget bad.
Selve puslebordet af træ indeholder et udtrækkeligt bademodul med indbygget badebalje, så du har begge dele lige ved siden af hinanden. Bademodulet er på hjul og har to hylder til bleer, håndklæde og diverse, som er rart at have ved hånden når du skal bade og pusle den lille. JLY er desuden et lille puslebord, der gør det anvendeligt i de mindre rum, hvor pladsen er trang.

Derfor skal du vælge JLY Dreamed Puslebord

Når du står med den lille nyfødte baby i armene er både bad og bleskift en smule nervepirrende og her er det dejligt at have alt lige ved hånden, så du ikke skal fumle rundt med en våd baby og lede efter bleer uden at have ledige hænder.

Desuden er det rigtig rart at du kommer op i højden mens du bader babyen som ligger trygt og stabilt i det lille badekar. Herefter er det nemt at flytte den lille over til sin pusleplads hvor du kan smøre olie og give kys alt hvad du lyster.

Når den lille er en anelse større.

Det er umiddelbart ganske praktisk at have bad og puslebord samlet, men sandheden er at det kun er ganske kort tid hvor badebaljen egentlig kan bruges til formålet.

Selve badebaljen er forholdsvis lille, og den lille baby skal altså ikke være blevet mange måneder før pladsen bliver trang. Selvom din baby sagtens kan være i badekarret fra JLY, begynder det at bliver svært at få vasket ham eller hende ordentligt når du faktisk ikke har mulighed for at fylde ret meget vand i, og ej heller have vandet løbende.

Altid praktisk med vand ved hånden

Selvom badekarret måske hurtigt mister sit egentlige formål, er hele kombinationsløsningen fra JLY absolut ikke ubrugelig. Ofte er man af pladsmæssige eller andre praktiske årsager nødsaget til at have puslebordet placeret i et rum uden adgang til vand. Her kan det være rigtig praktisk med den lille balje der nemt kan fyldes og tømmes for vand. Du kan give den lille en våd klud på bagdelen, eller hurtigt vaske dine hænder hvis de er kommet i kontakt med mere eller mindre uhygiejniske elementer. Badebaljen kan rulles ind og ud så den ikke er i vejen og du kommer til at vælte den i kampens hede.

Sebra Puslebordet

Det flotte kombimøbel

Fordele
 • pros-icon.svg De indbyggede skuffer er rummelige og praktiske, så du kan have alt lige ved hånden.
 • pros-icon.svg Flexibelt design der giver lang anvendelsestid. Puslepladen kan tages af og underdelen bruges som reol alene.
 • pros-icon.svg Sebra puslebordet er et rigtig flot møbel i sig selv.

Detaljeret gennemgang

Flexible løsninger og kombinationsmøbler er fantastiske når det gælder babyudstyr!
Sebra Puslebordet er lavet i Bøg og gummitræ og har en aftagelig pusleplade. Når du ikke længere har brug for et puslebord, så fremstår underdelen som en flot og praktisk reol, med to rummelige skuffer.

Derfor skal du vælge Sebra Puslebordet

Når den søde pusletid er overstået og din, nu større guldklump ikke længere bruger puslebordet, kan toppen blot tages af og møblet vil fremstå som en helt almindelig kommode. Nu er den blot til opbevaring af legetøj og andre skatte.

Reolen er flot og i holdbare materialer. Den behøver ikke nødvendigvis blive på børneværelset, men vil gøre sig fint i hele hjemmet. Du er med dette kombinationsmøbel altså sikret en langt længere anvendelse end du vil få med det gængse puslebord.

Skønt med skuffer

Er du allerede forælder så ved du det, og hvis det ligger lige om hjørnet så skal du nok snart opdage det. Praktik er ALT når du har en baby at passe, og plads til opbevaring er guld værd. Når du står midt i bleskift, kan du ikke bare efterlade den lille bandit på puslebordet for at lede efter bleer eller vådservietter, nej du skal have praktisk opbevaring lige ved hånden. De store rummelige skuffer i Sebra Puslebord er perfekte til at opbevare bleer og alt det andet du har behov for.

Specielt når den lille er blevet til en kravlende pilfinger er det rart at olier, talkum og andre ting kan gemmes af vejen, evt med børnesikring, i stedet for at ligge fremme på en fristende hylde.

 Køb den tilhørende puslepude

Den tilhørende puslepude som ikke følger med i købet af Sebra puslebord, er rigtig flot og lavet af stødabsorberende materiale, så din lille baby ligger som en drøm. Desuden er den lavet af vandafvisende materiale som er nemt at rengøre, og desuden ikke indeholder nogle former for miljøskadelige- eller hormonforstyrrende stoffer.

Cam Cam Harlequin

Det eksklusive puslebord

Fordele
 • pros-icon.svg Den udtrækkelig pusleplade er pladsbesparende og giver dig et flot og funktionelt møbel, når dit barn er stoppet med at bruge ble.
 • pros-icon.svg Puslebordet er angivet til at kunne holde til et barn op til 3 års alderen
 • pros-icon.svg De 3 hylder har låger for, der holder små pilfingre på afstand
 • pros-icon.svg Puslebordet er fremstillet i FSC certificeret træ

Detaljeret gennemgang

Cam Cam Harlequin er et rigtig godt puslebord som mest af alt ligner en fin kommode i antik stil. Under den øverste kant er der en udtrækkelig plade som udgør puslepladsen. Herunder igen finder du 2 låger med et flot harlequin mønster, som indeholder hele 3 praktiske hylder.
Designet betyder at Cam cam fremstår som et elegant møbel, både mens dit barn har brug for en egentlig pusleplads, samt længe efter.

Harlequin pusleborde er desuden produceret efter europæiske standarder, hvor der er tænkt på miljøet.

Derfor skal du vælge Cam Cam Harlequin

Cam Cam puslebordet er som nævnt både et puslebord og en almindelig kommode på én gang.

Når du bruger Cam cam som puslebord trækkes pladen ud og du kan placere en puslepude på overfladen. Der er placeret dyvler i pladen, så de kan sættes sammen og du undgår at pladerne skrider.

Bordet har en god bredde der betyder at der er plads til at stille ting fra dig ved siden af puslepuden mens du kan skifte ble på dit barn.

Du kan lade puden være og lade Cam cam fremstå som pusleplads eller du kan fjerne puslepuden, skubbe pladen ind og vupti! En almindelig kommode med hylder og låger fremtræder i dit hjem.

Praktisk opbevaring

Der er naturligvis indtænkt plads til opbevaring i Cam Cam puslebordet. Gemt bag de 2 flotte låger med rude design, finder du to praktiske hylder med masser af plads til bleer, stofklude, og vådservietter. De 2 låger er ikke kun flotte, mens sørger samtidig for at holde din lille pilfinger på behørig afstand.

Op til 3 år

Det er naturligvis forskelligt hvad børn vejer, ligesom det er for os voksne, men et Harlequin puslebord er beregnet op til 3 års alderen hvor de fleste andre pusleborde går op til 2 år eller 11 kg. Det mere robuste design og materiale betyder altså at din pusleplads ikke forsvinder lige med det samme, selvom den lille bandit skulle vise sig at blive hurtig stor.

Kvalitetsstempel

Harlequin puslebordet er produceret i FSC certificeret træ, der sikrer både miljø og arbejdsforhold under skovfældningen. Desuden opfylder et Harlequin puslebord alle europæiske krav. Du får altså et produkt med et kvalitetsmærke. om.

Childhome Evolux Puslebord

Det justerbare puslebord i skandinavisk design

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Puslebordet kan justeres i 4 forskellige højder så det passer til alle.
 • pros-icon.svg Der medfølger en sele så dit barn kan ligge ekstra sikkert
 • pros-icon.svg Hjul med bremsefunktion så du nemt kan flytte det.
 • pros-icon.svg Den medfølgende puslepude er vandtæt, hvilket er rigtig praktisk da den er let at rengøre

Detaljeret gennemgang

ChildomeEvolux er et puslebord i stilrent design, med et meget skandinavisk look og solidt konstrueret.

Det kan indstilles i hele 4 forskellige højder så det passer til både høj og lav. Puslebordet har hjul med bremser så du nemt kan flytte rundt med det, og ekstra høje sider så dit barn ikke ruller ud. Der er gjort god plads til praktisk opbevaring og der er desuden tilføjet en 3-punktssele, så din baby altid er sikker på sit puslebord.

Benene har skridsikre gummidutter, så det står godt fast på underlaget, og der medfølger benforlængere Childhome puslebord, for ekstra længde.

Derfor skal du vælge Childhome Evolux Puslebord

Muligheden for at indstille bordet i fire forskellige højder gør at alle kan være komfortable mens de skifter den lille.

Det er faktisk ofte Far det må lide med foroverbøjet ryg, men med Childhome Evolux kan bordet komme helt op til 95 cm op i højden så selv den høje Vikinge Far kan være med uden at få ondt i ryggen, og den mindre forælder kan også være med da bordet kan indstilles ned til 85 cm i højden.

God opbevaringsplads

Under puslebordet finder du både en bred hylde med plads til en pakke bleer, samt

en kasse der er ideel til alt det andet, såsom, vådservietter, skiftetøj og babyolie, hvor     kassens dybde gør at tingene ikke falder ud.

En god puslepude medfølger

For engangs skyld får du puslepude med i købet. Puslepuden fra Childhome er lavet i åndbart 3D mesh og er vandtæt. Materialet gør den let at rengøre, da du blot kan tørre den af med en våd klud når uheldet er ude.

Guide

Har jeg brug for et puslebord?

Et puslebord er en af de ting jeg nødigt ville have været foruden da jeg fik min søn, og er ikke noget jeg vil anbefale at man går alt for meget på kompromis med.

Du tilbringer oceaner af tid foran et puslebord, og det bliver et sted hvor du ikke bare plejer din lille baby rent fysisk, men også knytter mere emotionelle bånd.

Det er ofte i puslesituationen at den lille er meget vågen og opmærksom, og du har her mulighed for den vigtige øjenkontakt, kærtegne den lille bløde mave og synge gamle børnesange, mens du fjerne fnuller fra navlen. Kort sagt – med det rette valg, vil du virkelig nyde at bruge puslebordet.

Alternativer til pusleborde

Hvis du ikke føler at et puslebord er noget for dig, men alligevel synes at en dedikeret plads til at skifte den lille er praktisk så findes der alternativer.

Pusleplade

En såkaldt pusleplade monteres enten på et valgfrit møbel, eller på en dedikeret kommode, der passer til pladen, og kan også være en god løsning. Læs her vores guide til at vælge den bedste pusleplade https://demindste.dk/pusleplade/

Puslepude

Du kan også vælge at pusle din lille baby blot på en puslepude på gulvet, men det bliver hurtigt lidt bøvlet, når det hele skal tages frem og ryddes væk. Dog vil jeg altid anbefale at du anskaffer en god puslepude eller underlag til puslebordet, så dit barn ligger godt og stabilt. Sørg for at den passer i målene, og er nem at rengøre.

Sådan vælger du det bedste puslebord

Der findes så mange forskellige typer af pusleborde at det kan være svært at vide hvilken der passer til jeres behov, når din baby endnu ikke er ankommet.

Den første overvejelse du skal gøre dig, er hvor i hjemmet du ønsker at dit puslebord skal placeres.

På badeværelset? Bryggerset? Børneværelset? Hvilke muligheder er der for at placere et puslebord netop der?

Måske skal du lede efter en anden type puslebord end du egentlig havde tænkt dig, eller måske skal det blot stå et andet sted i huset.

Det væghængte puslebord, sammenklappeligt eller et kombimøbel?

Mange hjem, specielt i de større byer har kun små baderum med begrænset plads, og det kan være svært at finde pladsen til et puslebord. Der findes mange gode væghængte pusleborde der sparer godt med gulvplads, ligesom der findes pusleborde der kan klappes sammen og gemmes af vejen. Måske ønsker du dig et helt traditionelt puslebord, eller et der er stort og solidt og kan fungere som en almindelig kommode med opbevaring når din baby er vokset ud af blealderen?

Der findes en løsning til stort set ethvert behov, så gør det klart for dig selv hvad behovet egentlig er.

Sikkerhed

Alle forældre bekymrer sig om deres babys sikkerhed, og der er yderst vigtigt at dit puslebord ikke er et farligt sted for dit barn.

Lad aldrig dit barn uden opsyn.

Du må aldrig forlade den lille uden opsyn fra en voksen. Selv helt små børn kan skubbe sig så de kan ryge ud over kanten eller enden på sit puslebord. Når barnet er større vil det utvivlsomt rykke sig rundt og spjætte med både arme og ben, så vær altid sammen med dit barn når du har placeret ham eller hende på sit puslebord.

Puslepuden skal passe til

Sørg for at puslepuden passer til dit puslebord så den lille ikke kommer for højt op og kan falde ud over siden. Det kan gå meget hurtigt.

Det skal være stabilt og solidt

Sørg også for at puslebordet er solidt samlet og står solidt på gulvet, så det ikke vipper eller kan klappe sammen mens babyen ligger på sit puslebord.

Et væghængt puslebord skal samles og hænges op efter de medfulgte anvisninger. Brug ikke andet udstyr end det medfølgende,når du skal hænge det op.

Opbevaringsplads

OPBEVARING JUHUU! Det kan ikke understreges nok, hvor dejligt det er at have et praktisk sted at gøre af al det habengut der følger med en lille baby. Det gælder især når du skal pusle den lille.

Hvis du ikke allerede er bekendt med pusle situationer, vil du hurtigt opdage at man har brug for en del ting lige ved hånden. Det er praktisk med vand til håndvask, men hvis du ikke har det så er vådservietter en redning, naturligvis bleer, en ekstra stofble, skiftetøj, babyolie, talkum, lanolinfedt, neglesaks og jeg kunne blive ved.

Det er dejligt med plads ved siden af puslebordet, men gode skuffer og hylder er lige så praktiske, hvis ikke bedre. Det er kort sagt essentielt med god opbevaringsplads, når tingene går lidt stærkt.

Hvor højt skal et puslebord være?

Du kommer til at tilbringe temmelig meget tid foran dit puslebord.

Et puslebord er ikke kun er til bleskift, men også stedet hvor den lille baby klædes af og på, får renset ører, og klippet negle – så det er vigtigt at det passer godt i højden til både dig og din partner. Pusleborde konstrueres måske mere eller mindre overraskende, i ret forskellige højder, så gør dig nogle overvejelser om hvor højt eller lavt bordet skal være, så du får den bedste arbejdsstilling, og undgår unødigt slid.

Et gennemsnitligt puslebord er mellem 85 og 90 cm i højden, men afprøv selv hvad du finder mest komfortabelt. Er det et bord i navle højde? eller står du bedst ved et bord der rammer der hvor du bøjer i hoften, så kan stå med strakt ryg?

Det kan betale sig at bruge lidt tid på at afprøve og måle efter, inden du køber et puslebord.

Justerbar højde

Et puslebord der kan justeres i højden kan være en super god løsning for jer som familie. Måske er din mand meget høj, mens du selv er en lav udgave af det stærkeste køn, og så kan i altså ikke stå ved det samme puslebord og begge være komfortable. Der findes en del pusleborde på markedet hvor højden kan justeres og i ikke behøver at gå på kompromis med øvrige ønsker om design og funktionalitet. En super god løsning.

Materiale

Godt materiale er ensbetydende med sikkerhed og holdbarhed.

Et puslebord i træ vil står solidt på jorden, og holde i mange år frem.

Metal er også et populært materialevalg til et puslebord, og er ligeledes lig med både stabilitet og holdbarhed. Et puslebord af metal vil ofte være let og kan flyttes rundt på uden det store besvær, så det kan have sine fordele.

Undgå et puslebord af plastik da de ikke er særlig stabile og formentlig heller ikke vil holde i ret mange år.

FAQ

Hvilke puslebord er bedst i test?

Hoppekids Isabella puslebord har det hele. Et flot design i gode materialer, samt en masse plads til opbevaring.

Hvor højt skal et puslebord være?

En god højde til et puslebord ligger på 85-90 cm. i gennemsnit, men afhænger naturligvis af din højde, samt hvilken stilling du befinder dig bedst i. Afprøv arbejdsstillingen og mål højden inden du køber dit puslebord.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×