Bedste løbecykel 2022 – Sådan vælger du den bedste løbecykel

Af Nethe Ganderup BAdge
Nethe Ganderup

Hej! Nethe er 36 år gammel. Bosiddende ved Hølken Strand, syd for Odder. Med både familie og arbejdsliv derhjemme, har hun en gammel nedlagt gård og en stor have. Det...

Banwood First Go Chrome 12" 3
Bedste premium løbecykel

Banwood First Go Chrome 12"

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne løbecykel test undersøger vi fem af, hvad vi anser som værende de bedste løbecykler på markedet. Udover at sammenligne væsentlige egenskaber som justerbarhed, holdbarhed og komfort, så vil vi også fremhæve andre funktioner og fordele ved hver model.

 

Hvis du har børn omkring toårsalderen, er du måske begyndt at overveje, om junior skal have sin første løbecykel – og i så fald hvordan du vælger den rette løbecykel. Med en løbecykel træner du barnets balanceevne og motorik, ligesom overordnet koordination og trafikregler bliver øvet på den første cykel.

Måske har dit barn allerede øvet sig så meget, at I ønsker en udskiftning af den gamle cykel til en model, som er mere velegnet til dit barns behov.

Ved vores dybdegående research har vi taget højde for komfort, sikkerhed og design og samlet de bedste løbecykler i vores købsguide.

Du kan også hurtigt og nemt sammenligne de fem produkter i vores sammenligningsmodel og holde hver produkts særlige specifikationer op mod hinanden, for hurtig og nemt overblik.

Puky LR M Løbecykel

Bedste løbecykel

Fordele
  • pros-icon.svg Justerbar sadel og styr
  • pros-icon.svg Trinbræt

Detaljeret gennemgang

Denne løbecykel imponere med sin solide kvalitet og flotte design. Cyklen giver børnevenlig komfort med trinbræt og justerbarhed, som gør at cyklen kan bruges i mange år.

Løbecykler fra Puky er kendetegnet ved lav indstigning og komfort, som understøtter barnets bevægelser. Du går derfor ikke galt i byen, hvis du vælger en Puky LR M, som kan bruges til børn fra 2 år.

Derfor skal du vælge Puky LR løbecykel

Denne testvindende Puky løbecykel er en rigtig god begynder cykel med både justerbar sadel og styr med sikkerhedsgreb, så du kan tilpasse løbecyklen til dit barn.

Den er udformet i en slagfast stålramme og udstyret med skumdæk, hvilket giver en holdbar cykel med lang levetid.

En Puky LR M løbecykel vejer blot 3,4 kg., det er derfor let for barnet at løfte cyklen. Er du på udkig efter den rette løbecykel til dit barn er denne model en god og praktisk cykel.

Krea løbecykel

Den bedste billige løbecykel

Fordele
  • pros-icon.svg God pris
  • pros-icon.svg Punkterfri dæk

Detaljeret gennemgang

Med et solidt stel og punkterfri dæk kan denne cykel holde til mange cykelture. Det justerbare sæde og cykelstyr gør Krea løbecyklen nem, at tilpasse i takt med at barnet vokser.

Derfor skal du vælge Krea løbecykel

God første cykel, som er både sikker og flot og giver barnet det bedste udgangspunkt for at træne sin balanceevne og motorik på to hjul.

En løbecykel fra Krea har alt, hvad man kan forvente af en god cykel. Den er udstyret med et flot metal stel, som gør den både holdbar og sikker. De punkterfrie dæk gør det muligt for dit barn at cykle på alle slags underlag.

Styret og sædet, som kan justeres i højden, gør at barnet kan bruge den i længere tid og sikre god bevægelse.

En Krea cykel er således en rigtig holdbar investering og du får en rigtig god løbecykel til prisen. Cyklen anbefales for børn fra 3 år og fås i rød og blå

Banwood First Go Chrome 12"

Bedste premium løbecykel

Banwood First Go Chrome 12"
Fordele
  • pros-icon.svg Udformet som en rigtig cykel
  • pros-icon.svg Ergonomisk komfort

Detaljeret gennemgang

Cyklerne fra Banwood gør indtryk med det høje niveau af komfort kombineret med lækkert design. Med en børnevenlig udformning og stor justerbarhed er dette en løbecykel til de rigtig cykelglade.

Derfor skal du vælge Banwood First Go Chrome løbecykel

Her får du en af de bedste løbecykler på markedet, som kan bruges til børn fra 3 til 6 år.

Cyklen har et polstret ergonomisk sæde for optimal komfort. Du kan også justere både sadel og styret. De behagelige håndtag sørger for, at barnet ikke får ondt i hænderne ved længere tids kørsel.

Med sine blot 3,8 kg. er denne First Go Chrome 12” en light løbecykel, som giver de bedste forudsætninger for barnet til at udfordrer sig selv, når cyklen skal manøvrer med fuld fart.

Banwoods løbecykler er i designet opbygget som en rigtig cykel, hvilket sikre en nem overgang til en rigtig pedalcykel.

Denne model fås i et væld af designmuligheder og kommer desuden udstyret med ringeklokke. En ideel løbecykel til de lidt ældre børn.

Puky Retro løbecykel

Bedste premium løbecykel

Fordele
  • pros-icon.svg Komfortabel udformning
  • pros-icon.svg Flot design

Detaljeret gennemgang

Cyklen er let, justerbar og udstyret med bløde dæk. Den vindende kvalitet og komfort sammensat med lækkert retro design, gør denne cykel dragende for både forælder og barn.

Er du på udkig efter en rigtig lækker løbecykel er Puky LR M Classic Retro et oplagt valg.

Derfor skal du vælge Puky Løbecykel

Ligesom Puky LR M modellen er dette en god og solid løbecykel udformet i stålramme med slagfast pulverlakering. Stellet er bygget med trinbræt, som gør det nemt for barnet at komme op på løbecyklen og hjælper med at holde fødderne oppe, når cyklen er i fart.

Du får selvfølgelig justerbar sæde og styr, så løbecyklen kan vokse med dit barn. Denne model har også sikkerhedsgreb på håndtagene og støtteben, så barnet let kan parkere køretøjet.

Med Puky LR M Classic Retro modellen er der er gjort mere ud af designet i flot retro stil med cykelkurv. Denne flotte løbecykel vil kunne glæde dit barn i lang tid.

Fordele
  • pros-icon.svg Høj kvalitet
  • pros-icon.svg Gode justeringsmuligheder

Detaljeret gennemgang

Flot robust cykel i lækkert børnevenligt design med tilpasningsmuligheder på både styr, sadel og hjul.

Denne prisvindende Trybike løbecykel tillader maksimal komfort og justerbarhed.

Derfor skal du vælge Trybike Balancecykel

Du kan justere sædet og styret på cyklen. Forhjulet kan derudover indstilles i to højder for optimal tilpasning til dit barns størrelse og højde. En mulighed man ikke ser på mange af de andre løbecykler på markedet. Dette er således en cykel, som man kan have i mange år.

Metalstellet har en afsats, hvor fødderne kan places, når barnet har god fart på cyklen. Her hjælper de brede hjul barnet med at holde balancen.

Den fås i et væld af farver og til cyklen følger fine klistermærker, så dit barn kan sætte sit helt eget præg.

Som en ekstra bonus kan cyklen udstyres med et ekstra hjulsæt, så den konverteres fra en tohjulet løbecykel til en trehjulet løbecykel.

Guide

Sådan vælger du den rigtige løbecykel til dit barn

Der er mange overvejelser, når du skal finde den bedste løbecykel til dit barn og lige så mange forskellige løbecykler til børn på markedet.

Vi har i denne oversigt gjort det nemt at overskue, hvilke ting du skal kigge efter på din jagt efter en løbecykel. Ligesom du kan se vores bud på rigtige gode løbecykler i købsguiden ovenfor.

Når du skal vælge den rigtige løbecykel, er der således flere punkter at kigge efter. De mest afgørende vil være sikkerhed og komfort, samt overordnet brugervenlighed for barnet.

Derfor er det vigtigt, at du undervejs overvejer og tager højde for dit barns motoriske evner, når du kigger på en cykels funktioner og udformning.

Se gerne efter en cykel med stor justerbarhed. De justerbare cykler holder længere, da det giver mulighed for, at dit barn kan vokse uden, at du skal købe en ny løbecykel lige med det samme.

Cykler kan justeres på forskellige måder, så have for øje om det gøres ved at indstille styret, hjul eller sædet. Jo bedre løbecyklen passer til dit barn, jo større er brugervenligheden og sikkerheden også.

En anden fordel ved stor justerbarhed er muligheden for, at cyklen kan gå i arv fra barn til barn ved blot at ændre højden. Du kan på den måde få rigtig meget cykelglæde for pengene, hvis du vælger en løbecykel, som har en lang levetid.

Stellet

De mange forskellige cykler kan være designet vidt forskelligt, både i form og materialer. En af de mest essentielle dele af en cykel er stellet. Det kan være lavet af træ, plastik eller metal, som hver især giver sine fordele og ulemper.

Plastik

Designs i plastik er lette og gør det nemt at transportere løbecyklen rundt. Plastik kan været meget robust og holdbart og kræver ikke meget i vedligeholdelse. Der skal ikke tages højde for regn og rust, cyklen kan blot tørres af med en klud.

Træ

Cykler af træ ser flotte ud og er heller ikke særlig tunge. Med træcykler skal du imidlertid være særlig opmærksom på slitage, især i samlingerne er et træstel udsat ved fald og hårdhændet behandling. Ligesom træ jo kan flække og slå sig i forbindelse med vejret.

Har man en cykel af træ kan det derfor kræve lidt ekstra opmærksomhed.

Metal

Mange af de lidt større cykler er lavet med metalstel. Det er holdbart, men også tungere end de andre materialer.

Der er imidlertid mange mærker, som har specialiseret sig i letvægtscykler og metalstel som er både robuste uden at veje for meget. Ligesom med træ, kræver en cykel af metal mere vedligeholdelse og skal beskyttes fra vind og vejr. Læs altid anbefalingerne fra producenten for at sikre, at dit barn cykel kan holde så længe som muligt.

Styret

Når du undersøger en potentiel løbecykel, er det værd at se efter at styret ikke er for bredt.

Da en løbecykel med et bredt styr er svære at styre for barnet. Derudover er det vigtigt, at styret kan dreje tilstrækkelig – gerne 45 grader – så barnet ikke skal løfte hele cyklen for at skifte retning.

Her skal du også være opmærksom på, at der er god afstand mellem styret og sadlen, så barnet kan dreje ubesværet.

Undgå håndbremse

En håndbremse er ikke nødvendig på en løbecykel. Barnet vil naturligt bremse cyklen med fødderne. De helt små børn er heller ikke motorisk klar til at bruge håndbremsen på en løbecykel, både på grund af deres små hænder og reaktionsevne.

På en løbecykel er det kroppen og bevægelse, der er i fokus, og her kan håndbremsen være en distraktion under kørslen og i værste fald skabe farlige situationer for barnet.

Sadlen

Sædet på en løbecykel kan både være af plastik eller polstret. Plastik modellerne gør rengøring af cyklen dejlig nemt, men kan være hård at sidde på i længere tid. Her vil en polstret sadel beskytte barnet mere ved bump og stød fra terrænet.

Skridtlængde

Når du vælger løbecykel, skal du mest af alt kigge på barnets skridtlængde, da det er afgørende at barnet kan nå jorden med flade fødder, når det sidder på cyklen. Det er nemlig med fødderne, at barnet skal bremse og styre farten.

Her er det også en stor fordel, hvis sadlen på cyklen kan justeres i højden i takt med at barnet vokser.

Hjulene

Du kan få løbecykler med to hjul, tre hjul og firhjulede. Jo flere hjul jo nemmere er det at holde balancen. Dette kan derfor være hensigtsmæssigt til mindre børn.

Her vil bredere hjul også gøre det nemmere for barnet at styre cyklen og giver mere stabil kørsel. Hvor tyndere hjul er til de lidt mere cykeltrænede og større børn.

Hvis forhjulet kan justeres i højden giver det god tilpasning.

Hjulene på børnecykler varierer meget, nogle er af hårdt plast andre har luft. Dem af plastik giver en hårdere kørsel, idet der ikke er meget beskyttelse fra det underliggende terræn. Det kan derfor være mere besværligt at køre på grusstier og lignende.

De blødere dæk tager højde for dette, og beskytter dit barn fra underlaget. Det vil også være nemmere at køre på græs og bakker.

Omvendt giver dæk med luft mere vedligeholdelse, da man skal sørge for at cyklen er klar og pumpet med jævne mellemrum. Kig gerne efter cykler, som lover punkterfrie hjul.

Hvorfor løbecykel?

Der er mange gode grunde til at give dit barn en løbecykel. De fleste børn elsker at bruge kroppen og mærke farten. Udover at det er sjovt for barnet at suse afsted, kan sådan en cykel spille en stor rolle for dit barns overordnede udvikling.

Løbecyklen er nemlig med til at træne balanceevnen hos børn, samt motorik og koordination.

Det er også en oplagt måde at træne dit barns reaktionsevne, hvilket er afgørende, når barnet skal køre på en rigtig cykel.

Med en løbecykel starter du barnets cykelliv og lægger fundamentet for omgang i trafikken. Når barnet bliver større, vil årene med løbecyklen virkelig komme til gavn, hvor dit barn vil være endnu mere forberedt og selvsikker på vejene.

Hvor gammel skal man være for at køre på løbecykel?

Det er forskelligt fra barn til barn, hvornår det er klar til en løbecykel. Nogle vil være klar tidligere andre senere.

Barnet kan bruge løbecyklen fra ca. 1 års alderen og lige indtil, at det er klar til en almindelig cykel.

De fleste børn vil være klar fra 1,5 -2,5 år. Alderen spiller imidlertid ikke så stor en rolle. Det vigtigste er, at du kigger på dit barns udviklingsniveau.

For at se om barnet er klar til sin første cykel, skal du tage udgangspunkt i barnets motoriske niveau. Kan barnet stå og bevæge sig rundt selv og holde balancen, kan det også bruge en løbecykel.

Køber du en løbecykel, og er dit barn alligevel ikke helt klar til at suse derudad, så fortvivl ikke. Det kan være lidt skræmmende at køre på løbecykel i starten, da man skal holde balancen på en helt ny måde.

Er junior lidt mere forsigtig, er det lige så vigtigt og sjovt, at øve sig ved at sidde i sædet på løbecyklen, flytte den rundt og langsomt vænne sig til sit nye køretøj.

Hvis dit barn derimod vil være mere klar til en trehjulet cykel, er det en god ide at kigge på de konverterbare løbecykler, når du skal vælge en løbecykel.

Gode råd til en sikker løbecykel

Ifølge færdselsloven høre løbecykler i kategorien legetøj. En løbecykel hører således ikke til på vejene, men på fortovet og stier.

Ligesom med rigtige cykler er det ikke lovpligtigt for barnet at bruge cykelhjelm. De små kan dog få en vældig fart på med en løbecykel, her vil en cykelhjelm give dit barn og dig sikkerhed og tryghed i tilfælde af fald.

De første år med løbecyklen er også et rigtig godt sted at starte de god cykelvaner. Så dit barn bliver en selvsikker og kompetent trafikant.

FAQ

Hvilken løbecykel er bedst i test?

I denne gennemgang er Puky LR M bedst i test, da det er en god og praktisk løbecykel, som barnet kan bruge i lang tid. Læs hele artiklen for at se hvilken model, der er perfekt til dit barn.

Hvor gammel skal man være for at bruge en løbecykel?

Løbecykler anbefales fra 2 års alderen, og de fleste børn vil være klar fra 1,5 -2,5 år. Det vigtigste er om dit barn motoriske udviklingsniveau gør det i stand til at holde balancen på cyklen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×