Bedste højstole – Se top 10 højstole i denne test

Af Heidi BAdge
Heidi
Evomove Nomi 2
Bedste sikreste højstol

Evomove Nomi

Safety 1st Timba 4
Bedste billige højstol

Safety 1st Timba

Cybex Lemo Chair Infinity 6
Bedste højstol med hjul

Cybex Lemo Chair Infinity

4 moms højstol 8
Bedste højstol til de små børn

4 moms højstol

Baby Dan Danstol 9
Bedste stol til prisen

Baby Dan Danstol

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Find frem til den bedste højstol til jeres familie. få den bedste oplevelse med at starte på fast føde med dit barn. Skab det bedste og hyggelige rum for dit barn og familie, og skab de øjeblikke i vil have med den perfekte højstol til jer. Om det skal være helt fra nyfødt eller fra 6 måneder, vil der altid være en stol som venter på små grissede baby fingre, der sidder og udforsker sit første rigtige måltid. Vi har testet 10 helt forskellige bud på en god højstol, der kan give fantastiske stunder i aldrig glemmer. 

Fordele
 • pros-icon.svg Justerbar fod og siddeplade
 • pros-icon.svg Der kan købes spædbarnsindsats
 • pros-icon.svg Stolen har en max belastning på 136 kg. Den kan bruges med stokkes gode baby set (fra 6mdr), så dit et og alt kan sidde helt sikkert med ved bordet
 • pros-icon.svg Nemt for barnet selv at kravle op og ned
 • pros-icon.svg Skandinavisk design fra 1972, hvor den fik revolutioneret markedet og gjort en barnestol til mere end bare en stol. Derfor kan de selvfølgelig give 7 års garanti
 • pros-icon.svg Stolen kan købes i mange forskellige flotte farver, så den passer til ethvert hjem
 • pros-icon.svg Passer perfekt foran spisebordet
 • pros-icon.svg Højstolen er også lavet helt uden uønsket kemi

Detaljeret gennemgang

Tripp Trapp højstolen er funktionel og tidsløs. Dens flotte design, og ergonomi gør den til en anerkendt stol til børn i alle aldre. Stolen er en klassiker og blev lanceret helt tilbage i 1972. At Stokke Tripp Trapp stolen stadig er en af de mest populære højstole til børn i 2021, må betyde, at kvaliteten er i top. Man kan blive helt nostalgisk, når man ser sit eget barn sidde på samme stol som man selv sad på igennem barndommen.

Derfor skal du vælge Stokke Tripp Trapp Højstol

En prisvindende stol, som har vundet bedst i test mange steder i nationale og internationale test, og også hos os – ganske enkelt, fordi barnet sidder godt og sikkert. Stolens design og ergonomi gør stolen sikker og stabil, og nærmest umulig at vælte. Den klassiske z-form og de lange ben gør, at selv hvis barnet skubber sig væk fra bordet, vælter stolen ikke.

Stokke Tripp Trapp er utrolig sikker, fri for skadelige stoffer og stabil. Den opfylder alle de krav man har til en højstol, og så er den af dansk kvalitet med gode materialer, hvilket også gør den nem at rengøre og holde ren. 

Barnet kan bruge den fra spæd, med spædbarnsindsats(tilkøb), og til han/hende kan sidde på en voksenstol. Det er også muligt at købe babysæt med bøjle, og en bakke som kan bruges fra barnet kan sidde selv. Derfor er det en virkelig god investering, da dit barn vil komme til at bruge det, som fast inventar de næste mange år. De findes i så mange fine farver, at man kan finde lige den som passer bedst ind i hjemmet. 

Så når dit barn vokser kan du nemt få tilpasset stolen så dit barn sidder perfekt. Du skal dog være opmærksom på, at du skal bruge et værktøj for at justere den. Derfor er stolen altid ergonomisk korrekt til dit barn. 

Det er den klassiske højstol, som de fleste tænker på, når de skal købe en stol til deres barn. Dertil kommer den i et væld af farver. Hvilket gør Tripp Trapp stolen til en funktionel højstol til alle familiens måltider, og aktiviteter. 

Evomove Nomi

Bedste sikreste højstol

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Trinløs justering af ryglæn fod og sidde plade
 • pros-icon.svg Motorisk smart fodstøtte
 • pros-icon.svg Stolen har et ergonomisk og unikt design, der passer ind i alle hjem.
 • pros-icon.svg Tilkøb af babyindsats
 • pros-icon.svg Hjul på benene for at stolen ikke kan tippe.
 • pros-icon.svg Dybden på rygstøtten tilpasses automatisk når der indstilles på sidde pladen.
 • pros-icon.svg Kan bruges direkte ved spisebordet
 • pros-icon.svg Har en max belastning på 150 kg

Detaljeret gennemgang

Nomi højstolen er en testvindende højstol. Med dens flotte design, funktioner og ergonomi har den alt en moderne højstol skal kunne. Stolen er ikke så fantastisk uden grund, det er den selv samme mand, som designede Stokke Tripp Trapp stolen, som har udformet Nomi stolen. hvorfor den også har vundet Stolen har vundet flere tests såsom bedst i test hos forbrugerrådet tænk og en product safety silver award i 2019.

Derfor skal du vælge Evomove Nomi

Nomi stolen er for jer der leder efter en højstol som har det hele. Den er ikke som de fleste højstole, da den skiller sig ud på alle sine funktioner. Hvilket hurtigt har gjort den til en af de mest populære højstole på markedet. Den har et let og slankt design, og et meget æstetisk tiltalende udseende. Højstolen har et specielt justerbart ryglæn som ikke kun gør den sikker, men også giver den bedste komfort til dit barn. Automatisk dybde indstilling når sædet bliver justeret. Eneste minus er at selve siddefladen er ret lille. Hvilket gør at det for en voksen ikke er rart at sidde på. Derfor vil den højest sandsynligt kun blive brugt af børn. Stolen har vundet flere tests hvilket gør nomi stolen er et utroligt sikkert valg for dit barn.

Derudover er komforten i top med de specielt lavet ryglæn, siddeplade og fodplade. Sammen med det kryds stolen har som ben, er det altid sikkert for barnet at bruge sin højstol. Det gør det til en stabil stol der ikke vælte hvis barnet træder lidt yderligt. Til stolen kan der også tilkøbes spædbarns stol som klikkes på, og baby sæt med bøjle.  At samle stolen er heldigvis også utrolig nemt. Den eneste ting man skal være opmærksom på er at de hjul som også afhjælper at stolen skal kunne tippe, desværre kan lave ridser i gulvet.

Derfor er Nomi stolen en af de bedste højstole på markedet.

Specifikationer: 

Stolens mål: L: 59 x B: 52 x H: 83,5 cm
Stolens vægt: 4,682 kg
Max belastning: 150 kg

Stokke Steps

Bedste stilrene højstol

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Utrolig nem indstilling af sæde- og fodplade med få klik
 • pros-icon.svg Der kan tilkøbes babyindsats som er også rigtig god til lidt større babyer. Hvis du vil bruge stolen fra spæd kan man købe en clip on skråstol
 • pros-icon.svg Stokke Steps er lavet i træ og er lidt lavere end andre højstole

Detaljeret gennemgang

Stokke Steps er en stilren og elegant højstol. Den passer perfekt ind til en moderne familie med sit flotte, funktionelle og lette design. Stokke har stor erfaring inden for at lave både træmøbler og lækre produkter til børn. Derfor er en stol fra dem altid et kvalitetstegn. 

Derfor skal du vælge Stokke Steps Højstol

Stokke steps er en stol i stil med deres klassiker Stokke Tripp Trapp. Designet er lavet i samme stil, dog er der nogle nye tilføjelser. Det gælder både højde, vægt og indstillinger. 

Med Stokke Steps højstolen kan den nemt indstilles uden værktøj. Hvilket gør det utrolig let at indstille den, så stolen vokser med dit barn. Selve højstolen kan både indstille sidde plade og fodplade. Fodpladens højde, kan dog gøre at stolen ikke er helt ergonomisk for et 6 mdr gammelt barn, da den ikke kan komme helt op under siddefladen. Dog vil den være ergonomisk når barnet kan have sine fødder planten på fodpladen. 

Funktionelt er det en rigtig god højstol. Der er mulighed for tilkøb af både spædbarn sæde som også passer til deres babystols-stel samt babysæt. Dog skulle bøjlen i babysættet være lidt bredt, hvilket kan gøre den lidt ustabil for et barn der lige har lært at sidde. Det kan være rart at have mulighed for tilkøb af begge, hvis stolen skal bruges fra fødsel til barnet kan sidde på en almindelig stol. 

Derudover er det en højstol i moderne design der passer perfekt ind til en nordisk stil. Stolen er lidt lavere end andre højstole, så den bedre kan komme ind til bordet samt passe i højden med klassiske spisebordsstole. 

Specifikationer:

Stolens mål: L: 61 x B: 43 x H: 71 cm
Stolens vægt: 5,13 kg
Max belastning: 85 kg

Safety 1st Timba

Bedste billige højstol

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Stolen kan tilpasses dit barn, som det vokser
 • pros-icon.svg En meget sikker stol, som er lavet i robust træ der sørger for at den er stabil når dit barn kravler op og ned
 • pros-icon.svg Baby set og aftagelig bakke medfølger, når stolen købes de fleste steder
 • pros-icon.svg God pris

Detaljeret gennemgang

Safety 1st timba, er en almindelig højstol lavet i træ. Den giver mulighed for at lade dit barn vokse med stolen og passer godt ind ved spisebordet. Dertil følger der en flot bakke og babysæt med til stolen. Det er rigtig fedt og vil give mange hyggelige timer med sjov og ballade i stolen, fra dit barn er 6 måneder. Hvem vil ikke gerne have en budgetvenlig højstol som er med tilbehør og god sikkerhed til sin guldklump?

Derfor skal du vælge Safety 1st Timba

Safety 1st timba, er en billig højstol, hvor du får meget for pengene. Den fungerer utroligt godt og bliver rost for sin stabilitet. Stolen har en del ekstraudstyr, hvor der medfølger bøjle, sele og aftagelig bakke. Hvilket gør den ekstra interessant, da andre højstole tit kræver at der skal tilkøbe dyrt tilbehør. Et minus er at den aftagelige bakke desværre er ret tung. Det samme er stolen og den er derfor ikke så nem at flytte rundt på. 

Timba stolen er også sikker og kan få dit barn inkluderet i jeres daglige måltider. Det kan være den rette højstol for de fleste, da den er designet, som en klassisk højstol. 

Safety 1st har justerbar fodstøtte og siddeplade, hvilket gør at man kan tilpasse stolen efter sit barn. Barnet kan bruge den fra det er 6 mdr eller selv kan sidde, og frem til det vejer 30 kg. Et lille minus ved dette er at, hele familien derved ikke kan bruge stolen. 

Designet er lidt mindre iøjnefaldende end de andre højstole, men kan stadig passe godt ind ved spisebordet. En perfekt højstol til når barnet skal hvile benene og er alle pengene værd. 

Specifikationer

Stolens mål: L: 61 x B: 47 x H: 88 cm
Stolens vægt: 7,45 kg
Max belastning: 30 kg

Leander Højstol

Bedste motoriske-højstol

Fordele
 • pros-icon.svg En smuk stol med en max belastning på 125 kg
 • pros-icon.svg Gør dit barn opmærksom på sin krop med sin formspændte bøgramme
 • pros-icon.svg Nem at rense
 • pros-icon.svg Nem justering af højstolen, helt uden værktøj
 • pros-icon.svg Dansk designet højstol
 • pros-icon.svg Der kan tilkøbes baby set så dit barn også kan bruge den fra 6mdr.

Detaljeret gennemgang

Højstolen fra Leander, afviger lidt fra den klassiske højstol med sine let buede ben, og tidsløse design. Samtidig laver den små bevægelser sammen med dit barn, som hjælper med at sidde roligt ved bordet. Desuden har den fået topscore hos Forbrugerrådet Tænk. Leander er et dansk firma, som er meget kendt for deres leander vugge, og andre utroligt gode produkter til børn.

Derfor skal du vælge Leander Højstol

Stolen har et fantastisk stilrent design, som passer godt ind i de nordiske hjem. 

Stolen bevæger sig med barnet når det sidder, hvilket hjælper barnet med at mærke sin krop og udvikle sig motorisk. Hvortil det også kan hjælpe med at sidde mere stille ved bordet. For at opnå den optimale støtte et barn kræver, justeres stolens fodstøtte og siddeflade nemt uden værktøj. Hvilket gør det nemt for den travle familie at følge barnets udvikling, uden at skulle finde værktøj frem for at justere højstolen. 

Tilkøbs babysættet kan indstilles med to forskellige indstilling for optimal support af barnet. Stroppen mellem barnets ben er en lækker læderstrop som også gør det endnu mere komfortabelt for barnet at sidde i stolen. Eneste minus er at der ikke kan tilkøbes spædbarns stol, hvorfor den først kan bruges fra barnet selv kan sidde. Men den kan bruges til hele familien efterfølgende og blive et dejligt møbel i mange år frem. 

Specifikationer:

Stolens mål: L: 56 x B: 55 x H: 83 cm
Stolens vægt: 5,1 kg
Max belastning: 125 kg

Cybex Lemo Chair Infinity

Bedste højstol med hjul

Cybex Lemo Chair Infinity
Fordele
 • pros-icon.svg Mange justerings muligheder, hvor den nemt justeres med små håndtag under stolen. Dertil sørger justeringsmulighederne altid for, at dit barn sidder ergonomisk
 • pros-icon.svg 95 kilos max belastning, og kan derfor bruges af hele familien
 • pros-icon.svg Stolen monteres på 3 minutter
 • pros-icon.svg Hjul på de bagerste ben, som gør stolen nem at bevæge rundt i hjemmet
 • pros-icon.svg Vundet Red Dot pris i 2018

Detaljeret gennemgang

En smuk testvindene højstol i aluminium, der gør sig bemærket ved sit flotte design og funktionalitet. Stolen vokser med dit barn og skaber hygge omkring bordet. Cybex blev lavet for at hylde nogle af de store interiør designere, og skabe noget unikt og anderledes til børn. Cybex har skabt et nyt design børneunivers, hvor funktionalitet og design sagtens kan gå hånd i hånd.

Derfor skal du vælge Cybex Lemo Chair Infinity

Cybex Lemo er en sindsyg flot og sikker højstol, og er ifølge flere forbrugere en af de bedste højstole på markedet. Det gennemtænkte design fortsætter ved indstillingen af stolen, som gøres med et flot håndtag under både siddeplade og fodstøtte, og du behøver kun bruge én hånd! 

Hertil kommer den i et aluminiumsstel, hvor der kan vælges mellem plast eller træ som sæde, ryg og fodplade. Aluminiumstellet gør den også utrolig robust, og nem at rengøre da det er glatte flader der nemt kan aftørres. Ulempen er dog, at stolen vejer lidt mere end de fleste andre på markedet, men man får ikke en følelse af, at stolen er ved at vælte, når barnet bevæger sig lidt uroligt i stolen, og dét er positivt!

Som en smart feature har stolen hjul på de to bagerste ben, men bare rolig. Hjulene ruller kun, hvis du holder de to forreste ben oppe. Når alle fire ben står på gulvet, kan den ikke bevæge sig, hvilket bl.a. skyldes, at der sidder noget gummi på hvert forreste ben. 

Stolen har en max belastning på 95 kg, og kan bruges fra barnet er nyfødt til ham/hende kan sidde på en almindelig stol. Der kan tilkøbes spædbarnsstol og babysæt. Spædbarn stolen kan også med click on system bruges på en skråstol base fra cybex. Nogle forbrugere har dog oplevet, at skråstolen kan være lidt svær at få af og på, og stoffet som spædbarnsstolen er lavet af, kan larme lidt så baby kan vågne.
Babysættet kan bruges til mange forskellige begivenheder, da man kan tage bordet af og på, så hvis det ikke er spisetid, så fjerner du det bare. Selen, som sørger for at holde baby sikker, har et nemt klik-system. Alt kan selvfølgelig også vaskes nemt – og det ved vi alle jo, at er et must. 

Alt i alt en meget funktionel højstol i testen, da den er gennemført designet og virkelig flot. 

Specifikationer: 

Stolens mål: L: 56 x B: 53 x H: 82 cm
Stolens vægt: 8,2 kg
Max belastning: 95  kg

Maxi Cosi Minla Højstol

Bedste sammenklappelige højstol

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Stolen kan klappes sammen og har 6 forskellige tilpasninger af sædet hvortil ryglænet også kan indstilles til den perfekte position til dit barn
 • pros-icon.svg Ergonomisk er den også og kan også have dit spædbarn siddende, med den medfølgende spædbarnsindsats. Hvis man er nervøs for at barnet kan mingelere sig ud, følger der også en sele med så man altid føler sig sikker når ens barn sidder i stolen
 • pros-icon.svg Der medfølger også en aftagelig bakke, til når dit barn har nemmere ved at have sit eget lille bord og sidde og spise ved
 • pros-icon.svg Du kan tage selve spædbarnsindsatsen af, og stille den på gulvet, hvis du ikke har brug for at bruge den som en højstol.

Detaljeret gennemgang

Maxi Cosi Minla højstolen, er en højstol som har lidt flere funktioner end andre. Den kan klappes sammen, og gemmes væk. Dertil er den lavet med en barnesæde som kan indstilles efter barnets behov. 

Derfor skal du vælge Maxi Cosi Minla Højstol

Maxi cosi højstolen, differentierer sig fra de andre højstole i testen, da den har mulighed for at blive klappet sammen. Dette kan være en smart mulighed hvis pladsen er trang og eller man gerne vil have barnestolen væk når den ikke bruges.

Det er muligt at tilpasse sædet på 6 forskellige måder samt 9 højdejusteringer. Du kan bl.a. lægge sædet fladt ned, og du kan vippe armlænene ned, så stolen kan komme tættere på bordet. Benstøtten kan også justeres i den højde, der passer dit barn, så der er altså mange muligheder med stolen. Ønsker du ikke længere at bruge den som en højstol, kan sædet tages og sættes ned på gulvet, og så er I klar til leg på gulvet. 

Den funktionelle højstol har en del tilbehør, som følger med fra start af, og det gør den ekstra attraktiv, da stolen dermed kan bruges fra fødslen til barnet er 6 år. Du behøver altså ikke, at købe noget ekstra udstyr med, hvis du ønsker at benytte stolen til din baby. Der medfølger spædbarnsindlæg, bakke, sele og aftageligt cover. Betrækket er lavet af vandresistent stof, så det er nemt at fjerne vandet, hvis der bliver spildt i stolen.

Det gør den til en af de højstole med mest tilbehør på markedet, som medfølger fra start af, dog er den også oppe i et højt prisleje. Maxi Cosi kan derfor ikke komme uden om at være en praktisk højstol der gør sig bemærket med sin anderledes tilgang til, hvordan en højstol kan være. Dog kan praktikken blive lidt udfordret i forhold til dens vægt. Hvilket betyder den at svær at bevæge sig rundt med, når man har en baby på armen, som man tit har når de ikke sidder i en stol. 

Stolen kan desværre ikke klappes sammen med én hånd, hvilket gør det svært med en baby på armen. 

Når dit barn eller dine børn er vokset ud af stolen, kan du beholde den som gæstestol, da den nemt kan gemmes væk og tages frem.

Specifikationer: 

Stolens mål: L: 87 x B: 57,5 x H: 106 cm
Stolens vægt: 10,10 kg

4 moms højstol

Bedste højstol til de små børn

4 moms højstol
Fordele
 • pros-icon.svg Med stolens anderledes moderne design køre barnesædet nemt op og ned uden værktøj
 • pros-icon.svg Der følger en magnetisk bakke med og en ekstra bakke for nem rengøring
 • pros-icon.svg To medfølgende skåle med magnet, så barnet ikke bliver forstyrret af, at tallerken kan køre rundt med på bakken

Detaljeret gennemgang

4 moms højstol er endnu en højstol med nytænkning og anderledes design. Den gør sig bemærket ved at bruge magnetisme til forskellige funktioner på stolen. 4 moms er i virkeligheden en virksomhed der laver robotter, men har valgt at lavet noget udstyr til børn med et fremtidigt take på hvordan vores børn skal bruge en højstol. Hertil er det lidt skægt at tænke på at ens barn sidder i en stol med så kloge hoveder bag.

Derfor skal du vælge 4 moms højstol

Denne højstol egner sig primært til de små børn op til 27 kg. Det skyldes bl.a. at stolen er udformet som et sæde. 

4moms har prøvet at gøre stolen anderledes end andre højstole, da der er integreret magnetisme, som en ekstra feature, som kan bruges til flere praktiske ting. Der medfølger en ekstra magnetisk bakke, som gør det nemt at gøre den ren bagefter, da den kan tages af. 

Bakkens magnet kan også hjælpe med at holde fast i barnets skål, da der medfølger to skåle med magnet, og det er muligt at supplere op med flere skåle og tallerkner. Det skulle gerne mindske risikoen for at skålen vælter eller barnet bliver forstyrret af at køre tallerkenen rundt på bordet.
Magneten får dog en lille smule kritik for ikke at være den stærkeste, men det skal også være muligt for forældre at fjerne skålen fra bakken, så dette er nok mere smag og behag. 

Stolen er justérbar på flere områder. Bakken kan justeres tættere på barnet, højden justeres nemt med et håndtag, og ved hjælp af to knapper kan stolen sættes i 3 forskellige indstillinger. Det er dog ikke muligt at justere fodstøtten på højstolen, hvorfor det er svært at sige om den er helt ergonomisk. 

Der medfølger en sele, som kan bruges til mindre børn og sørger for, at de sidder trygt. 

Hvis du vælger en højstol som denne, får du en anderledes og brugervenlig stol til dit barn. 

Specifikationer: 

Stolens mål: L: 71 x B: 56 x H: 96,50 cm
Stolens vægt: 8,16 kg
Max belastning: 27 kg

Baby Dan Danstol

Bedste stol til prisen

Baby Dan Danstol
Fordele
 • pros-icon.svg En meget stabil højstol med justerbar sidde- og fodplade og lavet i gummitræ
 • pros-icon.svg Der medfølger både sele og bakke
 • pros-icon.svg Budgetvenlig

Detaljeret gennemgang

Baby Dan højstolen, er en enkel stol i malet træ. Den gør sig utrolig godt til familier som ikke ønsker en masse ekstra udstyr, men en stabil og god stol. Stolen kan nemt passe ind ved spisebordet, sammen med hele familien. Baby Dan er også et brand, der går utrolig meget op i sikkerhed. Derfor er stolen både sikker og stabil når dit barn bruger den.

Derfor skal du vælge BabyDan Danstol

Den enkle stol er lavet af gummitræ og kan købes i 3 forskellige farver. Den kan bruges af børn fra omkring 6 måneder til 3 år, og har en begrænset brugstid i forhold til mange af de andre højstole i denne højstol test. Det er en god og sikker begynder stol.

Den kan som de fleste andre stole nemt tilpasses, når dit barn pludselig er 8 mdr og vokset helt vildt, så er det bare at finde værktøjet frem. Stolen indstilles på nogle få minutter. 

Med Danstolen kan du også trygt lade dit barn sidde selv og spise, da den har både en bakke og sele som gør, at din lille spilop kan sidde trygt og pludre løs. Der er ingen fare for, at barnet kan kravle ud.
Når dit barn kravler op og ned af alt, står stolen stabil og sikker til dagens klatretræning.  

Dantolen er lavet til at blive brugt og er et godt køb til prisen. 

Specifikationer:

 • Stolens mål: H 82 x L 47 x D 57 cm
 • Max belastning: 15 kg

Childhome Evolu 2

Bedste 2 i 1 stol

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 2 i 1 højstol med en 5 punktssele, sikkerhedsbøjle og justerbare ben. Derudover kan der tilkøbes spædbarns stol og bakke
 • pros-icon.svg Pænt design med træben

Detaljeret gennemgang

Evolu 2 stolen fra Child Home, er en såkaldt 2 i 1 højstol, og vandt en Baby Product Award i 2015. Om den skal være ved et spisebord på 75 cm eller et børnebord på 50 cm, kan det tilpasses hertil. Forestil dig at kunne bruge den samme stol til både leg og spisning.

Derfor skal du vælge Childhome Evolu 2

Evolu 2 stolen er et virkelig fedt valg til jer, der gerne vil have en stol med flere funktioner. Den passer rigtig godt ved spisebordet, og når I er færdige ved bordet kan den nemt flyttes ned i børnehøjde og bruges ved børnebordet. Jeg er sikker på, at dit barn vil elske at kunne bruge sin stol flere steder. 

Derudover er den lavet i et lækkert design med et sæde og nogle træben, som passer godt ind i den nordiske indretning. Den kommer i enten helt sort eller hvid med lyse brune ben.

Til stolen medfølger der en sikkerhedsbøjle til de små børn, som selv kan sidde, og en 5 punkts sele, så dit barn bliver i stolen. Ens værste frygt som forældre er jo, at ens barn kravler ud af stolen, men det kommer ikke til at ske i Childhome Evolu 2. 

Som en ekstra sjov til kan man tilkøbe nogle søde og sjove puder til sædet, for at gøre den ekstra personlig, og sjov for dit barn. Det eneste minus er, at denne stol desværre kun kan bære et barn, der vejer op til 15 kg., så den kan kun bruges i en begrænset periode til barnet er ca. 3 år. 

Evolu 2 er en flot og brugbar stol, der kan give endnu mere funktionalitet for jer som familie og barn, samt måske endda gøre jeres øjeblikke sammen endnu mere fantastiske. 

Specifikationer: 

 • Stolens mål: H 92 x B 56 x D 56
 • Stolens vægt: 7 kg
 • Max belastning: 15 kg

Guide

Sådan vælger du den bedste højstol

At udvælge en højstol er tit et svært og forholdsvist dyrt valg. Når man står i en købssituation, kan det være en udfordring at skille de forskellige højstole fra hinanden.

Start først med at tænke på om du leder efter en stol der kan vokse med dit barn fra det er spæd til det kan sidde på en normal stol. Hvis det sådan en højstol man vælger, vil det hurtigt afgrænse din søgning. Det kunne også være, at man først søger en stol fra 6mdr til de er nogenlunde store, så er der andre muligheder. Chancen for at dit barn ikke spilder når det sidder og spiser i stolen er minimal. Derfor er det rart at vide, hvor meget rengøring de forskellige stole kræver. Samt hvor meget tid man har lyst til at bruge på det. Tit kan man se på materiale, huller og sprækker i stolene som kan gøre det vanskeligt at få den helt ren.

Ekstraudstyr

Efterfølgende skal der kigges på ekstraudstyr. Det er næsten uundgåeligt når man køber en højstol. De fleste højstole bliver købt som stolen, men kan fx. ikke have et spædbarn eller et 6 mdr barn siddende uden at tilkøb er nødvendigt. De fleste kan der tilkøbes både spædbarns sæde og bøjle og sele til babyer + 6mdr. Men da det ikke er muligt til alle stole, er det vigtigt at få undersøgt om det er noget, man skal bruge og derfor have mulighed for at tilkøbe.

Prisniveauer

Med det i mente skal der også ses på pris. Det kan hurtigt blive en meget dyr affære, da stolene i sig selv tit er forholdsvis dyre. Dertil er ekstraudstyr sjældent billigt, så det kan være en god ide at lægge et budget for, hvad man vil bruge på en stol + tilkøb. Samtidig at holde for øje hvad ens reelle behov ved højstolen er.

En anden stor del af det er designet. Hvilket design kan man lide, og hvad passer præcis til dine træsorter og andet interiør. Da højstolen for det meste, bliver en del af ens indretning. Hertil går prisen og designet tit hånd i hånd.

Den endelige beslutning

Lav dig en liste med alle elementerne og gå på jagt. Se om du kan få opfyldt dine vigtigste kriterier, så det bliver et køb hele familien vil være glad for så længe den skal bruges. Samt skabe et trygt og rart rum rundt om spisebordet, med en masse gode timers hygge og kontakt.

Stolens sikkerhed

Sikkerhed er alfa og omega når man sætter sit barn op i en højstol. Tit skal man som forældre nå en masse ting, og kan derfor ikke holde øje med barnet og stolen hele tiden. Derfor skal højstolen være så sikker, som muligt. Her kan man som forbruger evt selv starte med at se på, hvor stabil den føles. Stabilitet er vigtigt og det som sørger for at stolen ikke kan vælte. Desværre, er der flere højstole der er dumpet i test omkring sikkerhed. Derfor skal man som køber være ekstra opmærksom på stolens generelle sikkerhed.

FAQ

Hvilken højstol er bedst i test?

Tripp Trap højstolen er den bedste i denne højstol test, og er en sand klassiker. Det er den på baggrund af dens tidløse design, som gør den sikker og skaber god ergonomi og siddeposition for barnet.

Hvornår må baby sidde i højstol?

Baby må sidde i højstol fra 6 måneder eller selv kan sidde, uden støtte. Men det er muligt at tilkøbe spædbarnsindsats, som hjælper barnet med at sidde uden at overbelaste babyens ryg, og siddeposition . (200 TEGN - IKKE ORD)

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×