Bedste bleer – Sådan vælger du de bedste bleer til dit barn 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvis der er en ting man bruger meget tid på som forælder til små børn, så er det at skifte bleer. Fra nyfødt til omkring 2,5-3 års alderen bruger barnet stort set al sin tid med ble på. Derfor er det rigtig vigtig at finde de rigtige bleer, der sidder rigtigt, uden at gnave og selvfølgelig holder indholdet inde i bleen.

Hvis du også finder blemarkedet uoverskueligt, med alle de forskellige bleer, så læs trygt med her.

I følgende ble test har vi testet 4 af hvad vi anser som værende de allerbedste bleer på markedet lige nu. Udover at kigge på essentielle aspekter som pasform, sugeevne og materiale, har vi også kigget på væsentlige fordele og ulemper ved hver ble.

Slutteligt har vi samlet al nødvendig information i vores købsguide, så I som forældre trygt kan vælge de helt rigtige bleer til dit barn.

Libero Comfort Bleer

Bedste bleer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Dobbelte lækagebarrierer
 • pros-icon.svg Blød og fleksibel så den er behagelig at have på
 • pros-icon.svg Uden kemiske stoffer
 • pros-icon.svg Fri for lotion og parfume

Detaljeret gennemgang

Med Libero Comfort bleer er der virkelig tænkt over pasformen, så bleerne er behagelige for dit barn at have på.

Derfor skal du vælge Libero Comfort Bleer

Her er tale om en ble, hvor der virkelig er tænkt over komforten, som navnet antyder. Bleen er super fleksibel og bevæger sig efter dit barn uanset, hvor vild legen bliver. Derfor behøver du ikke at være bekymret for om bleen nu også bliver hvor den skal. For det gør den. Fleksibiliteten medvirker også til at der ikke efterlades røde mærker omkring benene.

Udover de dobbelte lækagebarrierer er bleerne også udstyret med en ekstra sugende kerne, så selvom der er våde bleer, holdes babys numse altså tør.

De er udstyrede både med den blå krans fra Astma og allergiforbundet og svanemærket, så kan trygt give dit barn denne ble på uden at frygte for uønsket kemi i kontakt med barnets hud. Kort sagt den bedste ble.

Pampers Baby Dry Pants

Bedste billige bleer

Fordele
 • pros-icon.svg Super bløde
 • pros-icon.svg Dobbelt absorberings system
 • pros-icon.svg Vådindikator

Detaljeret gennemgang

Pampers Baby dry bleer med vådindikator og dobbelt absorberings system, der efterlader dit barns hud tør.

Derfor skal du vælge Pampers Baby Dry Bleer

Bleerne fra Pampers er meget bløde og fleksible at have på. De er udstyrede med vådindikator, så du ved hvornår bleen er våd og det er tid til at skifte den.

Kanterne på Pampers bleer er bløde og elastiske, så de efterlader ikke smertefulde gnidemærker på barnets hud.

En ulempe ved bleen er dog, at de ikke er anbefalet af Asta og allergiforbundet og heller ikke er svanemærkede. Det betyder at de kan indeholde problematisk og uønsket kemi. Alt i alt er det en rigtig god ble til prisen, men det trækker ned at de ikke bærer nogle certificeringer.

Libero Touch Bleer

Bedste premium bleer

Fordele
 • pros-icon.svg silkebløde
 • pros-icon.svg Efterlader ingen mærker på huden
 • pros-icon.svg Dermatologisk testede
 • pros-icon.svg Svanemærket og fri for uønsket kemi
 • pros-icon.svg Uden parfume og lotion
 • pros-icon.svg Ingen lækage

Detaljeret gennemgang

Dermalogisk testede, super bløde og uden kemi – Libero Touchmodellen er bleernes luksus creme de la creme.

Derfor skal du vælge Libero Touch Bleer

Det er ikke for sjov at denne ble er blandt de allermest populære bleer. Dette er virkelig bleernes rolls royce.

De er silkebløde, tynde og fremstillet af et materiale, der føles som bomuld mod barnets sarte hud.

Der er dobbelte lækagebarrierer, så du som forælder kan føle dig tryg når barnet har bleen på og ikke behøver at frygte for uheld.

Pasformen er der gjort ekstra meget ud af ved denne ble, så den altid følger barnets bevægelser, uden at stramme eller efterlade ømme gnavemærker på huden.

Bleen har tilmed en superabsoberende kerne, der sørger for at dit barns hud er tør, og minimerer risikoen for at udvikle smertefuld bleeksem.

Den smarte vådindikator bagpå bleen viser, hvornår bleen er våd og det er tid til at skifte bleen. Vi er kæmpe fans af denne ble.

Naty Eco Nappies

Bedste øko

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg bæredygtige
 • pros-icon.svg Bløde
 • pros-icon.svg Bliver hvor den skal
 • pros-icon.svg Uden parfume, lotion og anden uønsket kemi

Detaljeret gennemgang

U la la, hvis du er tilhænger af miljøvenlige løsninger, så er her en ble til dig. Bleerne fra Svenske Naty Eco er hele 85% komposterbare og 100% naturmateriale. Hurra!
Slut med den dårlige samvittighed over at storforbruge bleer og smide dem ud.

Derfor skal du vælge Naty Eco Nappies

Bleerne fra Naty Eco er tykke og bløde og formår at holde babys hud tør. Dertil er de bæredygtige og de sidder godt. Så langt er vi fans.

Når det kommer til holdbarheden, er vi knapt så begejstrede. Lukkeflapperne på bleen går alt for nemt i stykker, hvilket er en stort minus i vores bog. Selvom bleen bliver hvor den skal og holder indholdet inde, skal man skifte bleen lidt oftere med disse bleer, da de ikke holder lige så længe som de andre i testen.

En anden anke ved Naty Eco bleerne er, at de mangler en vådindikator, som godt kan gøre det sværere at vide, hvornår det er tid til at skifte bleen.

Guide

Sådan vælger du den rette ble

Inden du sætter dig fast på, hvilke bleer der er de bedste, så er der nogle faktorer at være opmærksom på. Vi har samlet al vores viden om bleer i købsguiden nedenfor.

Pasform

Pasformen er utroligt vigtig at være opmærksom på, når du vælger den rigtige ble til dit barn. Børn og deres kroppe er meget forskellige og derfor kan en bletype, der passer helt perfekt til ét barn, godt være et mismatch til et andet barn, fordi kroppen ikke er den samme.

Barnet bruger rigtig meget tid med ble på og de leger og bevæger sig meget i løbet af en dag. Det duer ikke hvis bleen ikke bliver hvor den skal og pludselig sidder skævt, så der kan ske lækage. Eller hvis den gnaver og efterlader røde mærker på barnets hud.

I vores test skiller bleerne fra Libero sig ud i forhold til pasform og komfort men prøv dig frem, og se hvilken ble der har den bedste pasform til dig barn.

Blødhed

Barnets sarte hud er i direkte kontakt med bleen næsten 24 timer i døgnet, så det siger lidt sig selv, blødhed er essentielt.

Tænk eksempelvis på forskelligt toiletpapir, ingen kan lide hårdt og kradsende toiletpapir og det samme gør sig gældende med bleer.

Hvis du først én gang har oplevet dit barn med en rigtig rød blenumse, vil du gøre alt for at det ikke sker igen. Og lad os bare slå det fast, der er stor forskel på bleers blødhed. Desværre kan man først mærke en ble når man har købt pakken, men tag os på ordet, Libero bleerne i touchmodellen er virkelig bløde som silke.

Materiale

Langt de fleste forældre ønsker ikke at deres børns hud kommer i direkte kontakt med diverse unødvendige og problematiske kemiske stoffer. Det er desværre ikke alle bleer, der lever op til dette og derfor er det også en faktor du bør være opmærksom på inden du køber bleer.

Skrappe materialer, lotion og parfume er nogle af de ting der kan virke generende for babys hud og dermed forårsage hudirritation og bleeksem.

Se efter de forskellige certificeringer, herunder det grønne svanemærke, astma og allergimærket med den blå krans og eventuelt FSC-mærkningen, når du køber nye bleer.

Sugeevne

Det er nærliggende at tro at alle bleer har en god sugeevne, da det jo ligesom er det største formål med en ble. Alligevel er der stor forskel på bleer og hvor gode de er til at holde på indholdet.

Én ting er også om bleen kan holde på indholdet uden lækage men en anden og mere vigtig ting omkring sugeevnen er, om bleen faktisk holder barnets hud tør.

Hvis barnets hud konstant er fugtig eller endda direkte våd inde i bleen stiger risikoen for at udvikle smertefuld og kløende bleeksem.

FAQ

Hvilken ble er bedst i test?

De bedste bleer i test er Libero Comfort bleer. Deres blødhed og fleksibilitet er super god, samt deres sugeevne. Alt i alt en super god ble til prisen.

Hvornår skal man skifte blestørrelse?

Når bleen ikke længere når op til der hvor ryggen svajer eller hvis lukkeflapperne ikke kan nå ind til midten af taljen, så skal du gå en størrelse op. Et andet tegn på at det tid til at gå en størrelse op er, hvis der gentagne gange sker lækage. Her skal du dog først tjekke om bleen er sat korrekt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×