Guide til den bedste barnevognssele

Af Heidi BAdge
Heidi
BabyDan Dan 3 Barnevognssele 2
Barnevognssele med lynlås

BabyDan Dan 3 Barnevognssele

Odder barnevognssele 3
Den danske barnevognssele

Odder barnevognssele

Baby Trold Snup Let 2 5
Stærk sele i certificeret bomuld

Baby Trold Snup Let 2

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En god barnevognssele er smart at have købt til når din baby pludselig har brug for den. Børn vokser rigtig hurtigt, og specielt fra nyfødt og de første 6 måneder sker der rigtig meget, og det sker ofte i ryk.

Pludselig kan dit barn vende sig rundt, trække sig op i armene, og sidde op selv, og det kan ikke gå hurtigt nok med at tage diverse forholdsregler, for tænk hvis dit barn faldt ud af barnevognen!

Med en barnevognssele skal du ikke bekymre dig om din lille guldklump falder ud over kanten på barnevognen. De bedste barnevognsseler giver dit barn god bevægelsesfrihed, men inden for de trygge rammer af barnevognens kanter.

Vores udvalgte barnevognsseler har alle været igennem diverse barnevognssele test, og alle seler vil kunne bruges i langt de fleste barnevogne.

Når du har læst vores guide til at finde den bedste barnevognssele igennem, er du godt klædt på til at købe den helt rigtige barnevognssele så du kan lade dit barn sove sin middagslur uden du skal bekymre dig.

Hvordan virker en barnevognssele?

En barnevognssele er kort og godt en sele du giver barnet på, og som spændes fast i barnevognen.

Langt de fleste barnevogne har metalringe under madrassen der er beregnet til at klikke karabinhager til en barnevognssele fast. Dit barn vil stadig kunne bevæge sig, og sætte sig op, men du undgår at dit barn kan falde ud af barnevognen og slå sig.

BabyDan Lux Barnevognssele

Bedste barnevognssele

Fordele
 • pros-icon.svg Det er en blød sele, tilpasset barnets krop og som giver dit barn bevægelsesfrihed
 • pros-icon.svg Selen er godkendt af dansk varefakta nævn
 • pros-icon.svg Baby Dan Lux selen har et åndbart rygstykke
 • pros-icon.svg Bløde stropper og flade spænder så intet generer

Detaljeret gennemgang

BabyDan Lux er et godt bud på den bedste barnevognssele.

Det er en klassiske sele, som er specielt designet med henblik på at undgå nogle former for gener for din lille guldklump.

Her får du flade spænder og et åndbart rygstykke, og masser af bevægelsesfrihed. Baby Dan udvikler deres barnevognsseler i samarbejde med danske dagplejere som tester og anmelder dem alle.

Ekstra fokus på komfort

BabyDans Lux er en rigtig god barnevognssele som er rigtig let at give på.

Selen er fremstillet med ekstra hensyn til dit barns bevægelsesfrihed og generelle komfort, da det er vigtigt at selen ikke generer, og forstyrrer dit barns søvn, og er en stor del af grunden til at netop denne er den bedste barnevognssele.

Baby Dan selens udformning følger barnets krop, og tillader ham eller hende at bevæge sig frit.

Stropperne er bløde, og rygstykket er åndbart så det ikke bliver unødigt varmt i barnevognen når selen bruges om sommeren.

Gode spænder

BabyDan Lux har flade spænder på både baby delen og de spænder som fastgøres i bunden af vognen. Det betyder at de ikke fylder og generer barnet.

Du kan fastgøre Baby dan selen til barnevognen og derefter bære dit barn ud og klikke ham eller hende fast.

BabyDan Dan 3 Barnevognssele

Barnevognssele med lynlås

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg BabyDan 4 Selen er udformet som en vest med praktisk lynlås
 • pros-icon.svg Vesten er fremstillet i åndbare materialer og er behagelig blød
 • pros-icon.svg Selen er godkendt af dansk varefakta nævn

Detaljeret gennemgang

BabyDan Dan 3 barnevognssele passer til alle barne- og kombivogne, og er udformet som en vest du giver barnet på, i stedet for en egentlig sele.

Dan 3 kunne også være et godt bud på den bedste barnevognssele, til dem der foretrækker vest-modellen.

Fremstillet i åndbare og bløde materialer giver du dit barn optimal komfort når han eller hun sover, eller sidder op i sin barnevogn.

Denne Babydan barnevognssele er både udviklet og testet i samarbejde med danske dagplejere som bruger barnevognsseler dagligt.

Komfortabel og nem at tage på

Babydan barnevognssele 3 er super fleksibel og nem at tage på.

Vestudformingen betyder at det næsten er som at iklæde dit barn en trøje, med lynlås fortil. Når lynlåsen er lynet skal du blot stramme båndet om livet tilpas meget uden at det generer. Reglen er at du lige skal kunne have et par fingre mellem barnet og vesten, så er der optimal sikkerhed for den lille.

Det er en vældig praktisk måde at give en barnevognssele på, og det kan føles rart at det næsten er som en trøje om mindre som en egentlig sele.

Åndbare materialer

Små børn kan nemt få det for varmt i en barnevogn, og om sommeren bliver en tyk barnevognssele nemt kilde til overophedning hvis man ikke tager sine forholdsregler.

BabyDan har imødekommet problematikken ved en fuld vest, ved at fremstille den i et åndbart og svedtransporterende stof, som lader eventuel sved, passere væk fra kroppen.

Vesten er samtidig blød og smidig, og dit barn vil stort set ikke bemærke den.

Odder barnevognssele

Den danske barnevognssele

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Odder barnevognssele er fremstillet i ekstra svedabsorberende materiale
 • pros-icon.svg Selen er godkendt af dansk varefakta nævn

Detaljeret gennemgang

Denne Odder barnevognssele er fra det populære danske mærke Odder, som er kendt for deres lækre kvalitet i især deres Odder barnevogn. Selen er udviklet i ekstra svedabsorberende materiale, den har karabinhager til at fastgøre den til barnevognen og klikspænder på selve selen.

Svedabsorberende materiale

Det er vigtigt at dit barn holdes tør i søvnen, og om sommeren kan det let være en udfordring i en varm barnevogn og med et ekstra lag i form af en sele på.

I fremstilling af denne barnevognssele har Odder hentet inspiration fra moderne sportstøj. Der er syet svedtransporterende stof på indersiden af denne Odder barnevognssele som sørger for at eventuel sved absorberes og transporteres væk fra kroppen, så barnet forbliver tørt, selvom det har det lidt varmt.

Let at justere

En Odder barnevognssele kan justeres på alle leder og kanter.

Der er justerbare remme på skuldre, bryst og om livet, og også den brede rem på langs kan justeres. remmene er bløde og fleksible og nemme at få til at passe på din baby, som kan have glæde af denne sele helt ind til 3 års alderen. ‘

Sunny Baby

En kombineret barnevognssele og gåsele

Fordele
 • pros-icon.svg Sunny Baby er en sele der kan bruges til både barnevogn, højstol, gåture og andre situationer hvor du har behov for ekstra sikkerhed til din vildbasse
 • pros-icon.svg Det er en meget billig barnevognssele

Detaljeret gennemgang

Sunny Baby er en alsidig sele der kan bruges både som sikkerhed i barnevognen, i højstolen, samt til gåturen. Selen er simpelt fremstillet i nylon – intet rygstykke, kun sele, og du får en line til at holde i med i købet.

Selen lukkes og åbnes ved klikspænde fortil, og kan justeres til at passe til børn helt op til 3 år.

En alsidig sele

Det er smart med en løsning der har flere anvendelsesmuligheder.

Sunny baby selen er designet til både at sørge for at dit barn ikke falder ud af klapvognen, og til at bruge i højstolen, når din lille baby er blevet til en vild krudtugle. Når dit barn lige er begyndt og gå og løbe kan det være svært at følge med og her kan selen også bruges. Er i f.eks i en travl lufthavn, i supermarkedet eller andet, kan i klikke remmen på og dermed holde den lille verdensborger i kort snor.

Passer til alle børn og alle situationer

Denne alsidige sele fra Sunny Baby kan justeres så den passer perfekt til det individuelle barn, og samtidig tilpasses de forskellige situationer i vælger at benytte selen i.

Stropperne kan strammes og udvides både over skuldre og mave, og kan nemt komme uden på overtøjet. Desuden findes Baby Sunny selen i tre forskellige farver.

Sikkerheden er uklar

Det er uklart fra producenten, hvorvidt Sunny Baby selen er godkendt som sikkerhedsudstyr, så det er op til dig som forælder at sørge for sikkerheden er i orden når du bruger en sele til dit barn.

Husk at du aldrig må efterlade dit vågne barn i selen uden opsyn, den skal være korrekt spændt fast, og desuden at et barn der sover med barnevognssele skal tilses jævnligt.

Baby Trold Snup Let 2

Stærk sele i certificeret bomuld

Baby Trold Snup Let 2
Fordele
 • pros-icon.svg Denne barnevognssele er fremstillet i øko tex certificeret 100 % bomuld.
 • pros-icon.svg Selen har fået ekstra stærke syninger der kan tåle at blive hevet i.
 • pros-icon.svg Selen er godkendt af dansk varefakta nævn

Detaljeret gennemgang

Baby Trold Snup Let 2 barnevognssele er en klassisk barnevognssele i øko tex certificeret 100 % bomuld. Den har et smalt rygstykke og ekstra stærke syninger.

Det er en sele der er rigtig nem at regulere.

En stærk barnevognssele uden kemi

Det er betryggende at vide at du iklæder dit barn et stykke udstyr i 100% bomuld, som med certificeringen af Øko Tex betyder at den er garanteret fri for skadelige kemikalier. Der er intet overflødigt stof på Snup Let 2 da rygstykket er udformet så smalt som muligt.

Bomuld er et stærkt materiale i sig selv, og så er har selen fået ekstra stærke syninger, der giver en holdbar sele som kan tåle mange ryk.

Snup Let 2 selen er altså højst anvendelig når det større barn begynder at tonse mere rundt.

Det er let at regulere størrelsen på snup let 2, hele fem steder, uden du behøver at tage dit barn ud af selen. Dog kan den glide lidt i spænderne, men det kan løses ved at binde en lille knude på.

Kan vaskes ved 60 grader

Som så meget andet babyudstyr kan også en barnevognssele blive noget nusset i længden.Snup let selen kan vaskes ved 60 grader så du er sikker på at al lugt fjernes og ingen bakterier får lov at gro. Da selen er fremstillet i 100 % bomuld, må der påregnes at den kan krympe. Dog loves der, fra producentens side at det drejer sig om max 7 %

Guide

BabyDan Lux Barnevognssele BabyDan Dan 3 Barnevognssele Baby Trold Selen Odder Barnevognssele Sunny Baby kombineret barnevognssele og gåsele Baby Trold Snup Let Barnevognssele
Pris kr 319 – 600 kr 379 – 600 kr 250kr 499kr 98 – 119 kr 368 – 399 kr
Farve Sort Sort Sort Sort Blå, multifarve, sort Sort
Vaskbar Ved 40 grader Ved 40 grader Ved 30 grader Ved 40 grader ved 60 grader
Alder 6- 36 måneder Fra 0 år 6-36 måneder 6 – 36 måneder 6 – 36 måneder
Type Sele med rygstykke Vest Sele med rygstykke Sele med rygstykke Sele Sele med rygstykke
Lukketype Klikspænder Lynlås Klikspænder Klikspænder Klikspænder Klikspænder
Sikkerhed Godkendt af Dansk Varefakta Nævn Godkendt af Dansk Varefakta Nævn Godkendt af Dansk Varefakta Nævn DVN krav / Europæiske standard EN13210. Ingen oplysninger DS krav/EN Standard 13210-2004

Hvornår skal man bruge barnevognssele?

Kort svaret skal du bruge sele til dit barn, så snart det selv kan hive sig op i armene, eller sætte sig op – Men du kan næsten ikke starte for tidligt, kun for sent.

Når dit barn selv kan hive sig op, er kanten på barnevognen pludselig meget lav, og så er der altså langt ned.

Hvis du er på forkant, og lader dit barn bruge sele, så snart han eller hun kan passe den, og inden barnet kan sætte sig op selv, så undgår du stress i en situation hvor selen faktisk er rigtig nødvendig. Når dit barn er vant til at sove med selen på vil der højst sandsynligt ikke være nogle problemer i at fortsætte selvom den lille bandit nu kan mere selv.

Er en barnevognssele nødvendig?

Når dit barn først kan sidde op selv er en barnevognssele nødvendig for at undgå faldulykker højt oppe fra barnevognen.

Måske vægrer du dig ved at spænde dit barn fast, men tænk på at en barnevognssele betyder at du kan lade dit barn sove middagslur i haven eller i baggården eller sågar uden for cafeen, mens du sludrer med veninderne, uden at skulle bekymre dig om han eller hun vågner og forsøger at komme op.

De bedste barnevognsseler har bløde stropper, så den er komfortabel for dit barn, og med gode spænder eller en lynlås, skal du ikke bekymre dig om den gnaver.

Husk at den er til at for at holde dit barn i sikkerhed, og at de fleste børn lader sig iføre en sele uden at bemærke spor.

Sikkerhed ved brug af en barnevognssele

Når du bruger en barnevognssele til dit barn er det utrolig vigtigt at du er opmærksom på sikkerheden, så dit barn ikke kommer til skade når du forsøger at undgå netop dette.

Mange producenter vil kalde deres sele for sikker, men det er op til dig at vide dig helt sikker på at den lever op til alle krav. Når det er sagt afgøres sikkerheden af en barnevognssele også af at den bruges korrekt.

Husk; ligegyldig hvilken sele du har, så skal du se til dit barn med jævne mellemrum.

Brug kun en godkendt sele

Sørg først og fremmest for at selen er godkendt efter gældende krav fra DVN – Dansk varefakta nævn. DVN sørger for at sikkerhedsudstyr lever op til de nødvendige sikkerhedskrav og at alle oplysninger kontrolleres.

DVN er en uvildig og selvejende institution som får støtte af industriministeriet, og desuden er et samarbejde mellem forbrugere, handel og handel.

En sele med DVN godkendelse lader dig trygt bruge barnevognsselen til dit lille vidunder.

Sørg for at selen sidder korrekt

Når du ifører dit barn en barnevognssele skal du sørge for at den sidder korrekt på barnet, og samtidig er spændt korrekt fast i bunden af barnevognen. Det er heldigvis rimelig ligetil, men ikke desto mindre, meget vigtigt for dit barns sikkerhed.

En barnevognssele må desuden kun anvendes når barnet ligger på ryggen og sover.

Spænd selen godt fast i barnevognen

Når du skal give dit barn selen på er det praktisk hvis du starter med at fastgøre selen i bunden af barnevognen, inden du giver den lille den på.

Den skal sidde fast i alle de dertil indrettede spænder, og så skal den spændes så stramt at madrassen i barnevognen bøjer en smule op i siderne.

Selen skal sidde stramt på barnet

Når dit barn har selen på skal den spændes så stramt som muligt, uden det er ubehageligt for dit barn. En god regel er at du skal kunne få to fingre ind mellem selen og barnet.

Ingen løse dele

Der må ikke være løse remme, snore eller andre løse dele, og dit barn må ikke kunne vride sig selv løs i selen.

Det er ikke rart at høre, men hvis dit barn får armene fri og selen op om halsen, kan det have fatale følger.

Sikkerhedskrav til en barnevognssele fra Dansk Varefakta Nævn (DVN)

Når du køber en barnevognssele der er godkendt af varefakta nævnet (DVN) betyder det at den lever op til disse krav:

 • Der er ingen indhold af skadelig kemi som ftalater, og andre kræftfremkaldende stoffer i barnevognselen
 • At eventuelle metaldele, altså ringe, spænder og karabinhager ikke afgiver kemikalier såsom nikkel og andre som kan virke allergifremkaldende
 • Spænderne er konstrueret så dit barn ikke selv kan åbne dem, og er af god kvalitet og springer ikke op utilsigtet
 • At stropperne er konstrueret korrekt og ikke sidder løst når de spændt fast i selve spændet
 • At alle syninger kan holde til kraftige trækpåvirkninger, lang tids brug og mange vaske

Barnevognssele FAQ

Hvilken barnevognssele er bedst i test?

BabyDan Lux, samt BabyDan Dan 3 er begge, to meget populære barnevognsseler, og begge er en rigtig god barnevognssele i forskellig design. Du får i begge, stor bevægelsesfrihed, øget komfort, en sikker sele til barnevogn, og ro i maven som forælder.

Er en barnevognssele sikker?

Godkendte barnevognsseler er sikre når de bruges korrekt. Sørg for at selen passer til dit barn, og den er spændt og korrekt lukket. Se altid jævnligt til dit barn når det er iført en barnevognssele. Er selen godkendt af varefakta nævnet er det din sikkerhed for at selen er i orden.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×