Bedste barnevognspude 2022- se vores anmeldelse her

Af Heidi BAdge
Heidi
Filibabba Stroller Cushion 2
Bedste 100% økologiske barnevognspude

Filibabba Stroller Cushion

roommate pillow koala 3
Bedste rengøringsvenlige barnevognspude

Roommate Pillow Stroller Koala

Thats mine Pram pillow Clover Meadow 4
Den flotte og økologiske barnevognspude

Thats mine Pram pillow Clover Meadow

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det er noget helt specielt, når dit barn pludselig kan sidde selv og følge med i verden.

Små babyer kan faktisk næsten ikke få nok af at suge verden til sig.

Det kan dog knibe lidt med at sidde oprejst når hele familien er på tur med barnevognen, og det bumler af sted.

Ved at bruge en barnevognspude hjælper du barnet til at sidde behageligt og giver samtidig den rette støtte omkring barnets krop.

Der findes mange forskellige puder til barnevognen så det kan være svært at vælge hvilken der er den bedste pude for netop din baby.

Vi udvalgt de bedste barnevognspuder, og giver dig her en guide til hvordan du bruger en barnevognspude korrekt, og hvad du skal kigge efter for at komme rigtigt fra start.

Born Copenhagen

Bedste barnevognspude

Fordele
  • pros-icon.svg Born Copenhagens barnevognspuder er allergivenlige, produceret i økologiske og naturlige materialer.
  • pros-icon.svg GOTS certificeret
  • pros-icon.svg Tåler maskinvask

Detaljeret gennemgang

Vi tør godt kalde Born Copenhagens pude for den bedste barnevognspude.

Den er både stilfuld, produceret i naturlige materialer, og designet til at passe til både piger og drenge. Og så sørger den naturligvis for at barnet sidder korrekt og behageligt, og støttes om hele kroppen.

Ideel til børn med allergi.

Betrækket er lavet i GOTS certificeret bomuld, med et fyld af kapok fibre.

Kapok er et naturmateriale og består af fibre med et væld af gode egenskaber. Kapokfibre giver en barnevognspude der er både åndbar, temperaturregulerende, og antibakteriel.

I fibrene er der et tyndt lag voks, som sørger for at fugt afvises og giver dårlige betingelser for svamp. Dette er det ideelle materiale til børn med allergi eller hvis du blot vil komme det i forkøbet.

Giver optimal støtte og kan bruges længe

Born Copenhagen puden kan bruges til alle vogne, uanset størrelse, da fyldet er ekstremt fleksibelt og nemt kan klemmes ind eller spredes ud, alt efter hvor barnevognspuden bruges; på gulvet, i sofaen eller hvor barnet har brug for støtte.

Den giver en fast støtte til din babys ryg, når det stadig er nyt at sidde oprejst.

Kapok er lidt stift i begyndelsen, men bliver blødgjort i brug, og du får en komfortabel pude der har lang levetid, uden at ændre form eller forringe sin kvalitet.

Filibabba Stroller Cushion

Bedste 100% økologiske barnevognspude

Filibabba Stroller Cushion
Fordele
  • pros-icon.svg Økologisk bomulds betræk
  • pros-icon.svg Håndtag på toppen af puden, der gør den nem at håndtere

Detaljeret gennemgang

Filibabba barnevognspuden er en populær model, med et simpelt design som kommer i mange flotte farver.

100 % økologisk og blødt betræk

Pudens betræk består af 100 % økologisk satinvævet bomuld, som er virkelig lækkert at røre ved. De fine Pipingkanter gør den også flot at se på, med et lidt eksklusivt look. Barnet vil elske sin pude, og den vil pynte i barnevognen.

Håndtaget på toppen af puden gør det nemmere for dig at tage puden ind og ud af barnevognen, når du også har hænderne fulde af baby, pusletaske, og indkøb.

God støtte – ikke kun i barnevognen

Ryglænet har en god højde, der giver optimal støtte når din baby vil sidde oprejst i sin barnevogn. Samtidig er siderne på puden, designet til at rykke rundt på, så du kan lade dit barns arme hvile på dem eller blot lade dem støtte ved hofterne.

Barnevognspuden kan også være nyttig når din baby ligger på gulvet og træner nakke og ryggens muskler. Puden vil give en god støtte under brystet.

Roommate Pillow Stroller Koala

Bedste rengøringsvenlige barnevognspude

roommate pillow koala
Fordele
  • pros-icon.svg Rigtig sødt design som alle børn vil elske
  • pros-icon.svg Økologisk bomuldsbetræk
  • pros-icon.svg Puden tåler maskinvask

Detaljeret gennemgang

Roommate Pillow Stroller har lavet den mest nuttede barnevognspude, der er udformet som en lille Koala, der holder rundt om din baby.

Både sød, blød og økologisk

Barnevognspuden vil glæde både din lille baby og dig med sit søde motiv og gode kvalitet. Den bløde Koala giver støtte til både ryg og hovedet, mens armene fungerer som armlæn der krammer din baby.

Pudens betræk er af økologisk bomuld med øko tex certificering der er din garanti for at der ingen skadelige stoffer er tilbage, og du kan bruge puden med god samvittighed.

Nem at rengøre

Det meste babyudstyr har godt af en vask af og til, og det skal helst ikke være for besværligt. Roomate har lavet puder, der tåler vask i maskinen ved 30 grader – skånevask, så du får nemt savl og madpletter af.

Thats mine Pram pillow Clover Meadow

Den flotte og økologiske barnevognspude

Thats mine Pram pillow Clover Meadow
Fordele
  • pros-icon.svg Puden er udformet som en fin musling
  • pros-icon.svg Økologisk bomuldsbetræk

Detaljeret gennemgang

Thats Mine barnevognspuder har et rigtig fint design, med et ryglæn formet som en musling som ser vældig sød ud i barnevognen.

Æstetisk flot pude til barnevognen

Æstetik i barnevognen kan måske lyde fjollet, men da du går rigtig mange ture med en den, er det rart at udstyret er fint og pynter omkring din baby.

Denne pude er råhvid med motiv af små fine kløvere. Ryggen, der er formet som en musling, får din baby til at fremstå som en lille Kong Triton eller den smukke havfrue, mens han eller hun troner i vognen.

Blød og økologisk

Thats Mine barnevognspuden er en af de bedste barnevognspuder, med betræk af økologisk bomuld, og fyld af polyester, som giver barnet støtte og sørger for at han eller hun sidder behageligt.

Guide

Er en barnevognspude nødvendig?

En barnevognspude er en praktisk pude der giver god støtte til barnets krop når i er ude og gå tur med barnevognen, og den lille netop har lært at sidde selv.

Der er en del babyudstyr, der ikke er nødvendigt og mange barne og kombivogne har allerede et indbygget ryglæn eller rygstøtte.

Hvad enten din barnevogn har denne funktion eller ej, kan en barnevognspude faktisk nemt være uundværlig.

Barnevognspuder er både et spørgsmål om at give god komfort for barnet, men i høj grad også om at give optimal støtte for ryggen.

Det er stadig nyt at sidde

Et lille barn der kun netop har lært at sidde selv, kan komme ud af balance så let som ingenting. Faconen på en barnevognspude vil hjælpe barnet til at sidde komfortabelt og med den støtte der er nødvendig i denne alder. Ud over støtte i ryggen giver barnevognspuder, med armlænene, ekstra støtte rundt om hele barnets krop.

Bare nyd turen

En barnevognspude betyder at du ikke konstant behøver at rette på dit barns siddestilling, men kan nyde gåturen med dit barn, der sidder glad og veltilfreds og kigger ud på verden fra sin vogn, omgivet af bløde puder og sin dyne. Har du endnu ikke besluttet dig til hvilken barnevogn du skal have, så se her (link) for vores guide til de bedste barnevogne på markedet.

Hvornår må babyer sidde i barnevognen med en barnevognspude?

Det er vigtigt at din baby ikke starter med at bruge en barnevognspude før han eller hun har lært at sidde op selv. Hvis du starter for tidligt vil du modarbejde kroppens egen udvikling af muskler, frem for blot at give støtte til barnet.

Ryggens muskler skal være stærke

Det er omkring 6-måneders alderen at barnet mestrer kunsten at sidde op selv.

Det er en balanceøvelse, men det er også et spørgsmål om at rygsøjlens muskler efterhånden er stærke nok til at holde barnet. Du kan træne barnets rygmuskulatur ved at lade barnet ligge på maven så ofte som muligt.

At holde sit eget hovede og skubbe sig selv op i armene styrker hele din babys bagside.

Du kan faktisk bruge barnevognspuder til netop dét, og ikke kun som rygstøtte.

Giv din lille guldklump puden under brystet som ekstra støtte, når han eller hun ligger på maven og leger.

Puden er blot en hjælp

Selvom man nu kan sidde selv, kan man stadig have brug for støtte.

Det kender vi jo selv, ikke?

Det er nemt at falde bagover, eller glide til siderne, specielt når det bumler lidt i barnevognen, og her vil en barnevognspude være ideel. Der er støtte til ryggen, og de små vinger vil støtte barnets krop.

Husk sikkerheden når du bruger en barnevognspude

Når barnet nu sidder op i barnevognen, fremfor at ligge ned, betyder det at kanten på barnevognen pludselig er blevet et godt stykke lavere, og dermed også – at barnet kan falde ud af barnevognen.

Et barn der kan sidde op selv, kan også flytte sig rundt selv, og du skal passe på med at kigge væk, selv et kort øjeblik.

En barnevognssele er en god løsning

En barnevognssele er en ideel sikkerhedsløsning som vil lade barnet sidde op i barnevognen med fri bevægelighed, men uden fare for at falde ud.

I de fleste barnevogne har du mulighed for at montere en barnevognssele, og samtidig give plads til en barnevognspude bagved barnet.

Se vores guide til de bedste barnevognsseler her (link), så du har den klar inden du installerer dit barn med sin pude i barnevognen.

Hvordan vælger jeg den rigtige barnevognspude?

De fleste barnevognspuder fungerer godt, og varierer egentlig mest i størrelse og materiale. Hvis det er vigtigt for dig at vælge miljørigtigt, så gå efter en pude i økologiske materialer, og undersøg hvilken type fyld der er i puden.

Barnevognspuder kan variere en smule i størrelse, men det er ikke meget. Har du en meget smal barnevogn så er det måske nødvendigt at se nærmere på målene, og eventuelt prøve puden i din barnevogn.

Barnevognspude FAQ

Hvilken barnevognspude er bedst i test?

Born Copenhagen barnevognspude er bedst i test, da den både er flot, giver rigtig fin støtte til barnets ryg, og er lavet i økologiske og naturlige materialer.

Hvad koster en barnevognspude?

Barnevognspuder kommer i forskellige prisklasser, alt efter hvilken type materiale den er lavet af. Puderne på vores liste koster mellem 190-400 kr.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×