Badestol baby test

Af Heidi BAdge
Heidi

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Babys første bad er et magisk øjeblik, og det skal helst være hyggeligt og sjovt at plaske vand på den lille bandit som vil hvine af fryd og lykke.
Med vand, sæbe og spædbørn involveret kan der nemt opstå usikkerhed og besvær, men med en badestol eller badeindsats kan din baby sidde stabilt og trygt, og du undgår farlige situationer. Der findes en række forskellige muligheder på markedet, og vi har gennemgået vores favoritter, så du får et bedre overblik og kan vælge den rigtige badestol til jeres lille ny baby.

Blooming Bath Lotus

Bedste badestol

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Blooming bath Lotus er en virkelig flot badestol, der er sjov at kigge på
  • pros-icon.svg Blomsten passer perfekt ned i håndvasken, hvor du nemt kan bade baby

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Blooming Bath Lotus

Blooming bath Lotus er egentlig mere en badepude end en egentlig stol.

Den er udviklet af 4 fædre, der ønskede at gøre badetid med et lille nyt menneske nemmere for dem selv, mere sikkert for babyen og sjovere for alle parter.

De 4 Lotusblade udgør tilsammen en blomst med en midte. Blomsten placeres ned i baby badekaret eller i håndvasken, hvor dens bøjelig blade gør at den passer stort set hvor som helst. Bladene er bløde og den perfekte beskyttelse for den lille badetrold. Blomsten er udformet så den yder god støtte til din babys hovede og ryg, og er langt mere behageligt for dit lille barn end et hårdt plastik sæde. Blooming Bath Lotus kan bruges fra barnet er nyfødt.

Efter badet

Når badet er færdig skal du skylle blomsten fri for sæberester, vride vandet ud og hænge den til tørre ved hjælp af det lille håndtag på bagsiden. Du kan også give den en kort tur i tørretumbleren.Vigtigst er det at den kan tørre, så den ikke bliver grobund for urenheder.

Kun til håndvask og de større børn

Blooming Bath Lotus passer perfekt ned i stort set alle håndvaske, store som små, men den fungerer ikke rigtig godt i et stort badekar. Bladene vil her folde sig ud og ligge som en flad blomst på bunden, og ikke yde støtte til dit barn. Når barnet er større kan den dog fungere som et godt skridsikkert underlag i bunden af badekarret, som er behagelig for den lille bagdel.

Thats mine Badestol

Til barnet der selv kan sidde

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Barnet sidder sikkert, og kan ikke falde ud
  • pros-icon.svg Thats mine badestol er skridsikker med 5 sugekopper i bunden
  • pros-icon.svg Badestolen egner sig også til en tur på stranden eller andet.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Thats mine Badestol

Thats mine Badestol er en decideret stol til det større barn der har lært selv at sidde. Med en bøjle fortil sidder dit barn stabilt og kan hverken falde frem, eller tilbage.

Stolen er lavet i blød plast som er behagelig for barnet at sidde i, og der er hele 5 sugekopper på undersiden så du er helt sikker på at stolen ikke glider når badekar eller gulv er fyldt med vand og sæbe.

Også god uden badekar

En stor fordel er at du kan bruge stolen når barnet skal bades uden at have et badekar. Det kan være praktisk at du kan have dit barn med dig når du selv skal i bad, så hvorfor ikke tage den lille med. Stolen kan ved hjælp af sugekopperne stå stabilt fast på badeværelsesgulvet. Det er vigtigt at understrege at stolen ikke er velegnet til nyfødte, da barnet skal kunne sidde selv.

Praktisk på en sommerdag

Thats mine badestol egner sig også perfekt til en tur på stranden, eller en dag i haven hvor mini poolen skal frem. Her kan din baby sidde trygt og godt, have fødderne i vand og holde øje med verden imens.

Bebe Jou Aquasit Badestol

Den klassiske badestol

Fordele
  • pros-icon.svg Badestolen passer i alle badekar og kan stå i de fleste håndvaske
  • pros-icon.svg Materialet er PVC frit og nemt at holde rent
  • pros-icon.svg badestolen har stærke sugekopper der sørger for at den står fast på underlaget

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bebe Jou Aquasit

Bebe Jou Aquasit badestol er en traditionelt udseende badestol, og designet er af høj popularitet. Badestolen har sugekop, og kan bruges helt fra nyfødt og indtil barnet vejer omkring 8 kg. Badestolen er designet så babyen ligger komfortabelt og får optimal støtte, og desuden produceret i PVC frit plast.

God støtte til baby

Bebe Jou Aquasit Badestol er en klassisk badestol som egentlig ser ud som badestole er flest. At de fleste badestole er designet på denne måde er simpelthen fordi de fungerer bedst sådan. Babyen ligger godt støttet og glider ikke nedad mens han eller hun bades. Så meget af kroppen som muligt ligger frit, så du kan vaske barnet grundigt uden at du behøver flytte rundt på din baby.

To sugekopper

Der er to sugekopper placeret på undersiden af Bebe Jou Aquasit, som effektivt sørger for at stolen ikke glider under bade seancen. Sørg for at de er godt suget fast inden du placerer din baby i stolen.

BabyDan Badestøtte

Badestøtte til BabyDan badekar

Fordele
  • pros-icon.svg Babydan badeindsats er meget billig

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge BabyDan Badestøtte

BabyDan badestøtte er designet til at passe til BabyDans foldebadekar, hvor den sættes fast på kanten af badekarret, mens benene på badestøtten hviler på gulvet.

Det er en simpelt designet badestøtte, som giver dig begge hænder fri til at plaske og nyde stunden mens du vasker din baby som ligger stabilt i badestolen.

Bedst til BabyDan badekar

BabyDan badestøtte er lavet til at passe til BabyDans eget badekar hvor hovedgærdet sættes fast over kanten på karret. Det er dog muligt at bruge den på andre badekar, men dobbelttjek målene så du er sikker på at den passer i højden, så benene hviler på gulvet.

Den lave pris

Babydan leverer danskproducerede kvalitetsprodukter til en lav pris. Badestøtten fra BabyDan er simpel men funktionel, og kommer til en virkelig lav pris. Det er bedst at tilkøbe BabyDans badekar som passer til, men det kommer heldigvis også til en meget overkommelig pris.

Guide

Hvad er en baby badestol?

En babybadestol er en lille stol eller indsats, som placeres i badekaret eller håndvasken. Badestolen fungerer som en støtte for dit lille barn så du har dine hænder frie til at vaske og lege med dit barn, i stedet for at holde barnet med den ene arm og kun have én fri til at holde styr på resten.

Har jeg virkelig brug for en baby badestol?

Adspurgt til hvilke babyudstyr der er uundværligt når der kommer en lille ny baby i familien er der tre ting jeg nævner; Et puslebord, et babybadekar og en badeindsats eller stol (og selvfølgelig en seng og en form for barnevogn eller bæresele, men det giver lidt sig selv). Det er måske overraskende, og du kan bestemt klare dig uden, men både puslebord, baby badekar og en badestol er ensbetydende med højere sikkerhed for dit barn. Derudover står du som voksen placeret i langt bedre stillinger så du undgår at få ondt i ryg, arme og skuldre, i situationer som du skal gentage virkelig ofte.

Badestole giver en bedre arbejdsstilling

Når du tager dig af et lille barn er det uundgåeligt ikke af og til at ende i nogle akavede stillinger som er hårde for ryg, arme og hele kroppen generelt. En badeindsats eller stol til din baby betyder at du kan sidde behageligt, måske på en lille skammel, mens du bader dit lille barn. Du behøver ikke bruge kræfter på at holde det lille menneske, som sidder trygt og stabilt i en badestol. Hvis du vælger også at købe et babybadekar er du virkelig godt stillet og kan nemmere nyde badestunden.

Læs vores guide til at vælge det bedste babybadekar https://demindste.dk/babybadekar/

Du kan have begge hænder fri

Med en badestol eller babyindsats får du begge hænder fri til at vaske dit barns hår, skylle, hygge og lege med din lille guldklump. Der er meget at holde styr på; vandtemperatur, få sæben ud af flasken, babyolie og håndklæder når der skal tørres. Badestolen vil sørge for støtte til hovedet, og at den lille ikke glider. Badetiden bliver altså et langt hyggeligere øjeblik.

Sikkerhed

Når der er et spædbarn eller en ivrig baby involveret, er et vådt baderum og sæbe nemt et temmeligt farligt sted. Med en stol til din baby kan i hygge jer i badet i stedet for at skulle koncentrere dig om hvordan din baby ligger og om det glider.

Her er nogle regler der er vigtige at følge når du bader din baby:

Lad aldrig dit barn uden opsyn

Babyer kan drukne på meget lidt vand, så lad ALDRIG dit lille barn uden opsyn mens det sidder i badekar. Heller ikke et lille øjeblik. Tag dit barn op hvis du er nødt til at forlade badeværelset.

Badestolen skal stå fast

Sørg for at der er sugekopper under badestolen og også gerne under badekarret, så det står godt fast på underlaget, og ikke glider.

Babybadestol FAQ

Hvilken Baby badestol er den bedste?

Blooming Bath Lotus er den mest populære badestol. Babyen ligger blødt, trygt og super komfortabelt i mens du har dine hænder fri til at vaske og lege

Hvad koster en Babybadestol?

Baby badestole kommer i meget forskellige udgaver. De badestole vi anbefaler koster mellem 30 kr og 349 kr

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×