Babyuro til den lille – De bedste uroer til både søvn og leg 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Done by Deer Musical Mirror babyuro
TESTVINDER

Done by Deer Musical Mirror babyuro

Done by Deer har lavet den fineste uro i sarte farver, der med sin monteringsarm fint kan hænges op på babyens vugge eller seng. Vil man bruge den andre steder, kan man hænge sin uro…

Done by Deer Musical Mirror babyuro 1
bedst i test

Done by Deer Musical Mirror babyuro

Goki Butterflies babyuro 2
bedste billige

Goki Butterflies babyuro

Tiny Love Meadow Days Soothe-n-Groove musikuro 3
bedste premium

Tiny Love Meadow Days Soothe-n-Groove musikuro

Baby Fehn Sleeping Forest babyuro 5
den bløde uro

Baby Fehn Sleeping Forest babyuro

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En babyuro er ikke blot flot at se på, men har en rigtig fin funktion for den lille. For mange forældre er det en pynteting, der gør enten puslepladsen eller babysengen hyggelig og indbydende, men for en lille baby kan en baby uro byde på en masse stimulanser for deres sanser. Uroens bevægelser opfanges af selv de helt små og vælger man en uro i mange forskellige farver, vil også disse stimulere barnet. En uro kan dog ligeledes være med til at virke beroligende på barnet, når det skal sove.

Der findes mange fine uroer – nogle har indbygget musik, andre sættes op med monteringsstativer og du vil også kunne købe en hæklet uro. Vi har derfor sammensat en købsguide, hvori I kan læse mere om, hvad de forskellige uroer kan. Derved kan I hurtigt finde ud af, hvad der passer bedst til jeres behov og krav. I vores sammenligningstabel kan I ydermere se flere informationer om de mange uroer.

Done by Deer Musical Mirror babyuro

bedst i test

Done by Deer Musical Mirror babyuro
Fordele
 • pros-icon.svg Sarte farver
 • pros-icon.svg Simpelt design
 • pros-icon.svg Kan spille musik
 • pros-icon.svg Fleksibel ophængning

Detaljeret gennemgang

Done by Deer har lavet den fineste uro i sarte farver, der med sin monteringsarm fint kan hænges op på babyens vugge eller seng. Vil man bruge den andre steder, kan man hænge sin uro op i snor, f.eks. hen over babyens pusleplads.

Derfor skal du vælge en Done by Deer Musical Mirror babyuro

Denne uro fra Done by Deer kan købes i 3 farver: en sart blå, rosa eller grå. Det fine udseende gør, at den er optimal til når babyen skal falde til ro eller falde i søvn. Uroen består af 4 små dyrebamser, der sidder fast på en ring. Under denne ring befinder der sig et spejl, som sørger for at både lys og bevægelser reflekteres deri.

Babyens uro kan ligeledes spille musik, nemlig Mozarts “Lullaby”. Denne klassiske og rolige melodi virker beroligende og kan hjælpe babyen med at falde i søvn eller blot falde til ro. Den kan enten hænges op i snor eller monteres direkte på babyens seng med den monteringsarm, der medfølger. Alt i alt får man her en virkelig fin uro med musik til en god pris. 

Goki Butterflies babyuro

bedste billige

Goki Butterflies babyuro
Fordele
 • pros-icon.svg Klassisk og simpel uro
 • pros-icon.svg Udført i træ
 • pros-icon.svg Kulørte farver
 • pros-icon.svg Rigtig god pris

Detaljeret gennemgang

Uroen med sommerfugle fra Goki er en helt klassisk uro – simpel, klassisk og uden unødvendige funktioner. Uroen er lavet i træ og består af 8 sommerfugle i træ i varierende større, ophængt på 3 stænger.

Derfor skal du vælge en Goki Butterflies babyuro

Den simple og meget klassiske uro har ingen vilde funktioner. Den er lavet til at hænge over et puslebord eller legetæppe og kan med sine kraftige farver stimulere babyens sanser imens. Konstruktionen med de 3 pinde, hvorpå alle sommerfuglene er fastgjort, gør, at uroen laver vuggende bevægelser, når man puffer til den.

Det er på en måde befriende ikke at skulle tage stilling til, hvilken musik ens uro skal kunne spille, om den skal kunne dreje rundt, eller om den passer til indretningen. Du får her en uro til din baby, der er lavet til børn og på barnets præmisser. Den er tilpas let til at den nemt kan flyttes rundt og vil sikkert vække glæde hos de fleste små babyer. Desuden er prisen så god, at man ikke kan gøre meget forkert her.

Tiny Love Meadow Days Soothe-n-Groove musikuro

bedste premium

Tiny Love Meadow Days Soothe-n-Groove musikuro
Fordele
 • pros-icon.svg Mange funktioner
 • pros-icon.svg 18 forskellige beroligende sange
 • pros-icon.svg Lydstyrke kan reguleres
 • pros-icon.svg Kan dreje automatisk

Detaljeret gennemgang

Der er mange fine uroer på markedet og denne model fra Tiny Love er ingen undtagelse. Det er en uro, der kan en masse ting. Den spiller musik, kan bevæge sig automatisk og så kan den senere hen omfunktioneres til musikafspiller.

Derfor skal du vælge en Tiny Love Meadow Days Soothe-n-Groove babyuro

De farverige skovdyr kan sammen med forskellige grøntsags figurer drejes rundt. Den indbyggede lille motor sørger for, at babyen kan ligge og se op på de drejende figurer. Selve uroen sidder fast på en monteringsarm, der kan sættes fast direkte på barnesengen. Uroen spiller 18 forskellige melodier, fordelt på 6 kategorier. Alt efter om babyen skal sove eller ligge og lege kan man vælge den passende melodi. Lydstyrken kan justeres, så det passer til de omgivelser eller den situation, barnet befinder sig i

En virkelig smart funktion er den aftagelige musikafspiller. Der kommer et tidspunkt hvor barnet ikke længere gider ligge under uroen eller måske bliver så stor, at han eller hun rejser sig op og piller ved de små dyr. I stedet for blot at gemme uroen væk, kan man nu fjerne armen og uroen fra resten, og basen kan nu benyttes af barnet som musikafspiller. Uroen ligger prismæssigt højere end de andre modeller, men til gengæld har denne uro en noget længere brugstid, hvilket retfærdiggør den højere pris.

Cam Cam Balloon Music Windflower

bedste æstetiske uro

Fordele
 • pros-icon.svg Æstetisk flot uro
 • pros-icon.svg Simpelt og enkelt design
 • pros-icon.svg Økologisk bomuld
 • pros-icon.svg Spiller musik

Detaljeret gennemgang

Du får her en virkelig flot uro, der gør rigtig meget godt for indretningen på børneværelset. Den meget æstetiske uro vil se flot ud som interiør hen over babysengen, men den kan ligeledes bruges undervejs i barnevognen eller i autostolen.

Derfor skal du vælge en Cam Cam Balloon Music Windflower babyuro

Motivet på denne baby uro er en ballon med en sløjfe og træring nedenunder. Når man hiver i træ-ringen vil den spille Gershwins Summertime – en stille melodi, der kan bringe ro ind på børneværelset. Når forældre vælger en uro som denne fra Cam Cam, så er det ikke her babyens skal stimuleres visuelt. De meget sarte farver er ikke kontrastfulde nok til, at baby kan se disse i starten. De kan dog fornemme musikkens rolige gang og sangen kan fungere som ritual for at aftenen er en tid, hvor man skal ligge stille og slappe af.

Uroen er lavet med et ophæng, hvori man kan trække en snor i eller sætte en krog fast, så den kan monteres flere steder. Prisen er rigtig fin for et produkt i denne klasse, specielt med henblik på at materialet er udført i økologisk bomuld. Den fine uro fås i tre forskellige afdæmpede  farver og vil højne indretningen på dit barns børneværelse.  Den er udført i økologisk bomuld og kan hjælpe dit barn med at finde ro og lettere falde i søvn. 

Baby Fehn Sleeping Forest babyuro

den bløde uro

Baby Fehn Sleeping Forest babyuro
Fordele
 • pros-icon.svg Blød uro
 • pros-icon.svg Søde skovdyr
 • pros-icon.svg Raslelyde og bidering
 • pros-icon.svg Spiller musik

Detaljeret gennemgang

Denne uro fra Baby Fehn med skov-tema er en fleksibel uro, der både kan benyttes over puslebordet, men ligeledes sættes fast på både autostol eller på barnevognen som legetøj.

Derfor skal du vælge en Baby Fehn Sleeping Forest skov uro

Denne uro er udstyret med en kraftig klemme, hvilket muliggør en fleksibel ophængning. Uroer fra Fehn Baby kan således ikke kun benyttes over puslebordet eller babysengen, men kan derimod sættes fast på autostolen eller på barnevognen. Den kan derfor nemt tages med undervejs og følge med din baby og hjælpe med at berolige ham eller hende med den beroligende og trygge melodi.

De små bløde bamser får selskab af både raslelyde og en bidering, så denne uro kan benyttes til mange forskellige ting. Farverne er holdt i kønsneutrale nuancer, således at uroer fra Baby Fehn kan gå i arv fra barn til barn. De glade farver er desuden tilpas kraftige til, at barnet vil kunne registrere disse i en tidlig alder. Du får her en alsidig uro, der er nem at tage med på farten, så man altid kan have babys uro med. Den ligger desuden i et prisleje hvor de fleste kan være med.

Guide

Sådan vælger du den rigtige babyuro til din lille baby

Der findes mange uroer man kan vælge imellem. Nogle beroliger barnet med deres vuggende bevægelser, mens andre stimulerer dit barn med deres mange forskellige farver. Nogle vil vælge at gå efter et kendt mærke som eksempelvis en bloomingville uro, mens andre vælger en simpel hæklet uro eller en avanceret musikuro med egen lille motor, så den selv kan bevæge sig. Det vigtigste er at finde dét, der passer bedst til jeres behov og jeres barn. En uro over puslebordet vil have et andet formål end en uro, der hænger over sengen.

Placering af din babyuro

Til at starte med, skal du definere, hvor du gerne vil have din nye uro til baby til at hænge henne. Skal den skal hænge over en pusleplads eller skal den sættes fast på barnets seng? Alt afhængig af, hvor du skal bruge din uro skal du være opmærksom på, hvordan de forskellige uroer monteres eller hænges op. Nogle er udstyret med en krog, så de kan hænges op i loftet i en snor, mens andre baby uroer er fastgjort på en arm eller stativ, der kan skrues eller klikkes på en sengeramme. Der findes mange forskellige udførelser, så når du skal ud og finde den helt rigtige baby uro er det vigtigt at starte ved placeringen.

Materiale

Afhængig af, hvor du nu har valgt at din baby uro skal hænge, er det vigtigt at se på uroens materiale. Hænger din uro et sted, hvor barnet vil kunne nå den, er det meget væsentligt at sikre sig, at der ikke kan falde løsdele ned, som din baby kan få galt i halsen. Ligeledes er det vigtigt at tjekke hvilket materiale, der er tale om. Hvis det er en uro, der kan tåle at blive leget med, og som kommer i berøring med dit barn, så er det en god ide at vælge en model, hvis materialer er fri for skadelige stoffer.

Musik – med eller uden?

En helt klassisk uro består af et form for skelet – af træ eller andet materiale, hvorpå der hænger forskellige figurer. Typisk vil denne kunne sættes i bevægelse, så de svævende figurer danser rundt ovenover den lille baby. Der findes dog også uroer, der ikke blot byder på visuel stimulans for dit barn, men som ligeledes har indkorporeret et musik-element. Nogle uroer kan spille en enkelt melodi, mens andre modeller er mere avancerede og nærmest er en hel musikafspiller, hvor både sangudvalg og lydstyrke kan reguleres.

Farvevalg

Helt nyfødte babyer starter med kun at kunne se sort, grå og hvid og efter godt en uge begynder de at kunne ane farverne rød, orange, gul og grøn. Først fra 8 uger kan den lille begynde at skimte nuancerne blå og lilla og kan nu også begynde at se farveforskelle. I 3. og 4. måned forsvinder babyens dobbeltsyn og de kan nu kombinere begge øjne til et samlet billede. Når du vælger din babyuro skal du have dette in mente, og huske på, at din baby i lang tid ikke ville kunne se ret meget. Så selvom det måske ikke er det, du selv synes, der er pænest, så kan det være en god ide at gå efter en uro i kraftige farver og med stor kontrast, hvis du vil bruge den til at stimulere dit barn. Hvis du vil have en uro til beroligelse før sengetid, gør det måske ikke så meget at babyen ikke kan se de nedtonede pastelfarver, men derimod blot lytter til sin uros musik.

FAQ

Hvilken babyuro er bedst i test?

Den bedste babyuro i test er Done by Deer. Du får her en spændende uro i fine farver, der både kan bruges til sengen og hen over puslepladsen. Det lille indbyggede spejl i ringen, hvorpå dyrene hænger, sørger for at sende lysglimt og refleksioner ned til barnet.

Hvilken baby uro er bedst til en pusleplads?

Der findes mange baby uroer, og mange er holdt i et helt neutralt farveskema. Små babyer kan dog ikke rigtigt se disse svage farver i starten. Så hvis man vil bruge sin uro som stimulans for sin egen baby mens han eller hun ligger på puslebordet, er det en god ide at gå efter kraftige farver med høj kontrast. Især farverne rød, orange og gul er nemme at se i starten. Hvis ens uro kan bevæges, vil dette ofte virke endnu mere spændende for det lille barn.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×