Babystol – Den bedste babystol 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Ikea Antilop Highchair with Seat Belt 2
bedste billige

Ikea Antilop Highchair with Seat Belt

Stokke Clikk Highchair 3
bedste premium

Stokke Clikk Highchair

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En god babystol betragtes som en del af det essentielle babyudstyr. Med en god stol til baby kan den lille sidde trygt og godt når det er tid til at spise. En høj babystol giver et godt overblik for den lille samtidig med at I får mulighed for at spise sammen.

Der findes et stort udvalg af højstole hvad angår materiale, funktioner, tilbehør og farve.
Som forældre kan det virke uoverskueligt at skulle vælge blandt de mange muligheder.

I vores købsguide ser vi nærmere på 5 udvalgte babystole, som er blandt de bedst på markedet. Vi bedømmer dem ud fra funktion, design og pris og guider dig igennem de vigtigste overvejelser før du køber en ny babystol.

I vores sammenligningstabel har du mulighed for at få et let overskueligt overblik blandt de udvalgte modeller.

Kinderkraft Enock

bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Fodstøtten kan justeres
 • pros-icon.svg Aftagelig bakke
 • pros-icon.svg Justerbart sæde
 • pros-icon.svg Aftagelige seler
 • pros-icon.svg Let at montere og let at tilpasse

Detaljeret gennemgang

Her får du den bedste babystol i test. Kinderkraft Enock er en sikker og praktisk 3 i 1 højstol i flot og moderne design

Derfor skal du vælge Kinderkraft Enock

Her får du den bedste babystol i test. Med Kinderkraft Enock højstol får du en babystol som dit barn kan have glæde af i mange år. Kinderkraft Enock kan bruges som højstol fra ca. 6 – 36 måneder (op til 15 kg) og som almindelig stol fra ca. 3 – 10 år (op til 35 kg).

Stolen har en aftagelig bakke og et justerbart sæde. Der medfølger en 3 punkts sikkerhedssele som er fastgjort til henholdsvis ryglæn, sæde og gærde. Selen kan fjernes når den ikke længere skal bruges.

Kinderkraft Enock minder meget om den populære trip trap babystol hvad angår design og funktion. Den har fodstøtte, så den lille selv kan kravle op og ned. Enock har desuden den fordel at fodstøtten til højstolen kan justeres i tre forskellige trin. Fodstøtten til stolen kan justeres i 4 forskellige trin eller fjernes.

Stolen er fremstillet af bøgetræ og vejer 6 kg. Den er let at samle og tilpasse dit barns behov efterhånden som det vokser. Den er desuden praktisk idet den kan placeres helt tæt på spisebordet.

Ikea Antilop Highchair with Seat Belt

bedste billige

Ikea Antilop Highchair with Seat Belt
Fordele
 • pros-icon.svg Let at montere/afmontere
 • pros-icon.svg Let at medbringe
 • pros-icon.svg Enkel konstruktion
 • pros-icon.svg Bord kan tilkøbes

Detaljeret gennemgang

Med Ikea Antilop Highchair får du den bedste babystol til prisen. Den har efterhånden opnået status som klassiker og findes i mange hjem og på adskillige cafeer og spisesteder.

Derfor skal du vælge Ikea Antilop Highchair with Seat Belt

Med Ikea Antilop Highchair with Seat Belt får du den bedste babystol til prisen. Den har vundet frem i popularitet på grund af sin lave pris og enkelthed. Det er stolen med de færreste funktioner.

Stolen kan bruges fra 6 – 36 måneder. Den har sikkerhedssele og aftagelige ben. Det er muligt at tilkøbe et bord til at sætte fast til spisning. Bakke / bord kan rengøres med en fugtig klud og evt. puttes i opvaskemaskinen.

Selve stolen er lavet af plastik og har ingen fodstøtte. Set ud fra et ergonomisk synspunkt er det en ulempe at stolen ikke har fodstøtte. Fordelen uden fodstøtte er at den lille ikke kan rejse sig og bruge støtten til at sætte af. Det mindsker risikoen for fald fra stolen.

Stolebenene er lavet af metal og sættes fast med en “klikfunktion”. De er lette at montere og afmontere og gør stolen velegnet til opbevaring. Ulempen er at benene fylder forholdsvis meget. Det kan være problematisk ved pladsmangel og afhængig af spisebordet kan det være svært at placere helt tæt på bordet.

Stokke Clikk Highchair

bedste premium

Stokke Clikk Highchair
Fordele
 • pros-icon.svg Brugervenlig
 • pros-icon.svg Nem at samle og montere
 • pros-icon.svg Nem at rengøre
 • pros-icon.svg Kvalitet i top
 • pros-icon.svg Let at transportere
 • pros-icon.svg Godt design
 • pros-icon.svg Uden skadelige stoffer og phthalater

Detaljeret gennemgang

Med Stokke babystol får du den bedste premium. Stokke er kendt for deres funktionelle og ergonomiske design. Stokke babyudstyr er internationalt anerkendt og værdsat af mødre på verdensplan.

Derfor skal du vælge Stokke Clikk Highchair

Stokke designet har været anerkendt gennem årtier. Når du køber babyudstyr fra Stokke er du garanteret det bedste til dit barn hvad angår kvalitet, sikkerhed og ergonomisk design.

Stolen er praktisk og let at skille ad og sætte sammen. Stolebenene sættes fast med “klik” funktion og gør den velegnet som transportabel babystol. Stolen samles uden brug af værktøj.

Stokke højstol kan bruges fra 6 måneder til 3 års alderen. Den kan indstilles i tre forskellige ergonomiske siddestillinger. Fodstøtten har mulighed for justering i to forskellige indstillinger. Stokke Clikk højstol er lavet i et stilrent design. Selve stolen er let at rengøre med en fugtig klud. Selerne kan vaskes i vaskemaskinen og bakken kan vaskes i opvaskemaskinen. Det er helt sikkert en familievenlig højstol designet til den travle børnefamilie.

Med Stokke får du en højstol som er fremstillet i plastik og træ uden brug af skadelige stoffer og phthalater. Det er en af de få højstole som er JPMA- og Intertek GS – certificeret samt testet og godkendt. Du får højstol, bakke og 5 punktssele når du køber Stokke Clikk Highchair. Det er også muligt at købe en siddehynde som tilbehør for at give ekstra komfort til dit barn.

BabyDan Danchair

bedste stabilitet

Fordele
 • pros-icon.svg Flere funktioner
 • pros-icon.svg Kan tilpasses dit barns alder
 • pros-icon.svg God kvalitet
 • pros-icon.svg Sikker og stabil

Detaljeret gennemgang

Med BabyDan Danchair får du en højstol som kan “vokse” med barnet og tilpasses dit barns behov. Du får en praktisk og funktionel babystol som senere kan bruges som barnestol.

Derfor skal du vælge BabyDan Danchair

BabyDan Danchair er en babystol i høj kvalitet som kan bruges mange år frem. BabyDan er kendt for sin gode kvalitet og sikkerhed. BabyDan stolene har været det danske marked gennem årtier og kan betegnes som en klassiker.

BabyDan stiller strenge krav til produktion og bruger kun materialer af bedste kvalitet. Det er din garanti for at få en stol som lever op til selv de højeste forventninger om sikkerhed og kvalitet. Børn elsker helt sikkert designet af stolen med trappetrin.

BabyDan babystolen kan bruges fra ca. 6 måneder og op ca. 3 år. Med stolen følger der en strop, bøjle og sele som skal bruges indtil ca. 2 år.  Efterhånden som dit barn vokser kan du fjerne både strop, bøjle og sele, så dit barn selv kan kravle op og ned.

BabyDan Danchair er med sit design med de lange fødder både stabil og sikker således at stolen ikke vælter og dit barn kan falde ned. Funktionen som stol til børn hvor dit barn selv kan kravle op og ned er rigtig god til at træne motorikken og giver desuden dit barn en følelse af frihed og af at være selvstændig.

Kinderkraft Tixi

bedste funktionelle

Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges mange år
 • pros-icon.svg Høj kvalitet
 • pros-icon.svg Bedste funktionelle stol

Detaljeret gennemgang

Kinderkraft Tixi tilpasser dit barns behov efterhånden som det vokser. Med Kinderkraft Tixi får du en babystol i solid kvalitet som kan bruges fra 6 måneder til 5 år.

Derfor skal du vælge Kinderkraft Tixi

Med Kinderkraft Tixi får du stolen som kan følge dit barn flest år frem i tiden. Det er en stol med to funktioner, højstol og stol. Tixi højstol kan bruges fra ca. 6 måneder.

Der medfølger et underlag til babystol som er vandfast og derfor let at gøre rent. Underlaget er aftageligt hvilket gør det let at vaske ved behov. Underlaget kan maskinvaskes. Det medfølgende bord kan indstilles i 3 trin og er derfor let at tilpasse i afstanden til barnet. Under bordet findes en blokade som forhindrer dit barn i at rutsche ned fra stolen. Fodstøtten på Tixi stol har en god størrelse og giver den nødvendige støtte til babys ben.

Sikkerhedsselen har et blødt polster på skuldrene. Selen på Kinderkraft Tixi højstol adskiller sig fra de fleste andre seler på højstol ved at dække skuldrene på samme måde som en sikkerhedssele i autostol.

Når stolen ikke længere skal bruges som stol til den lille afmonteres selen og bordet fjernes. Den nederste del af stolebenene kan skrues af så stolen bliver lavere. Det er ikke nødvendigt at fjerne underlaget fra stolen. Underlaget giver lidt ekstra komfort og festlig farve på stolen.

Guide

Sådan vælger du den bedste babystol

Du vælger den bedste babystol ud fra barnets alder og behov. Babystolen skal passe i højden på spisebordet. Det er vigtigt at barnet sidder sikkert og stabilt.

Derfor skal du vælge en babystol

Du skal vælge en babystol / højstol fordi den er ideel til at være sammen med barnet omkring måltidet og giver jer mulighed for at være i øjenhøjde.

Fra hvilken alder kan barnet sidde i en højstol?

Det er vigtigt at barnet kan sidde selv før man begynder at bruge en højstol. Som regel kan baby sidde oprejst af sig selv omkring de 6 måneder, men det er meget individuelt. Det er vigtigt at musklerne i ryggen er udviklet og stærke nok når den lille sidder selvt.

Når baby sidder af sig selv og det begynder at spise “rigtig” mad er det tid til at begynde med højstol.

Hvor længe må barnet sidde i babystolen?

Når det lille barn først begynder at sidde i højstol må det faktisk kun sidde der i højst 5 – 10 minutter. Barnet skal vænne sig til at sidde i stolen og det er vigtigt at huske på at det har brug for at bevæge sine muskler for at udvikle sig. Når ryggen og muskulaturen efterhånden bliver stærkere kan den lille sidde længere tid i sin stol.

Hvordan sidder barnet komfortabelt?

Der er flere ting som kan være med til at gøre stolene komfortable i en babystol. Selve stolen skal have en god form og et ret ryglæn. Stolen er ofte lavet af plastik og det kan være en god ide at bruge en pude eller et siddeunderlag.

Hvad er fordelen ved en siddepude eller et siddeunderlag?

Selve stolene på højstole er som regel lavet af træ eller plastik. Det kan være hårdt for den lille at sidde på træ og derfor er det en god ide med en pude eller et underlag at sidde på. Det kan være ubehageligt at sidde direkte på en stol som er lavet af plastik fordi huden kan klæbe fast. Pude og siddeunderlag kan som regel tilkøbes separat og du får på den måde et produkt der helt sikkert passer til den stol du har valgt.

Hvad er fordelen ved en fodstøtte?

Det giver øger komfort med en stol med fodstøtte. De fleste højstole har justerbar fodstøtte som kan tilpasses til alder og højde. Fodstøtten skal give mulighed for at hvile benene og bevæge dem. Fodstøtten skal have god plads til fødderne.

Hvor vigtig er rygstøtten?

Rygstøtten er enorm vigtig  da den skal sikre at baby har den optimale støtte i ryggen (højden på ryglænet anbefales at være på minimum 25 centimeter) og sidder i en god position. Rygstøtten skal sikre stabilitet og forhindre at den lille sidder tilbagelænet i stolen. Rygstøtten skal være komfortabel og ergonomisk. Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er for baby med en god rygstøtte. Det findes også stole i  plast som har indbygget polstret siddeunderlag.

Hvordan sidder barnet sikkert i babystol?

Babystolen er sikker når du som forælder tager visse forholdsregler og anvender mulighederne som findes på højstole. På højstole findes der forholdsvis altid det nødvendige udstyr for at holde børnene sikre så de ikke falder ned fra babystolen.

Stolene til baby skal have en sikkerhedssele som forhindrer at det  kravler ud af eller over stolen og falder ned. Sørg altid for at selen er korrekt justeret. De fleste højstole har desuden en mavebøjle og en skridtstrop. Skridtstroppen forhindrer den lille i at rutsche ned fra stolen.

Det er vigtigt at stolen er stabil og har en vis vægt så den ikke vælter. Et godt underlag, f. eks. en gummimåtte kan hjælpe med at holde stolen på plads. Vælger du en trappestol, er det muligt at tilkøbe forlængerskinner som monteres på stolebenene og forhindrer at stolen  vælter bagover.

FAQ

Hvilken babystol er bedst i test?

Den bedste babystol i test er Kinderkraft Enock fordi den er en af de mest sikre og praktiske højstole på markedet. Med Kinderkraft Enock får du en højstol og en almindelig stol til børn som kan tilpasses alder og behov.

Hvilke sikkerhedsmæssige forholdsregler skal du være opmærksom på?

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×