Babyseng – Den bedste babyseng 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Sebra Yomi Babyseng
TESTVINDER

Sebra Yomi Babyseng

Denne Sebra babyseng har et unikt dansk design, som kan tilpasses og sammensættes, lige præcis som du og din baby ønsker det. Navnet Yomi står for YOU og MIX, og det er meget sigende for,…

Sebra Yomi Babyseng 1
bedst i test

Sebra Yomi Babyseng

BabyDan Sofie By My Side Bed 2
bedste billige babyseng

BabyDan Sofie By My Side Bed

Done By Deer Tremmeseng 60x120cm 4
bedste design

Done By Deer Tremmeseng 60x120cm

Stokke Sleepi Bed 74x127cm 5
bedste seng til at vokse med barnet

Stokke Sleepi Bed 74x127cm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En god babyseng er med til at skabe rammerne for vores børns søvn, og netop søvnen er noget af det, man bruger mest tid og energi på som forældre. Vores børn tilbringer mange timer i sengen, og vi ønsker alle, at de sover godt og trygt om natten, hvadenten der er tale om nyfødte, babyer, små børn eller de lidt større børn.

I denne test undersøger vi, hvilken babyseng er bedst, så du kan finde den helt rigtige seng, og din baby kan sove trygt. Vi tager udgangspunkt i fem forskellige tremmesenge, som vi anser som værende de bedste på markedet, og vi bedømmer dem ud fra materialer, funktioner, design og gældende sikkerhedskrav.

Vi har samlet alt vores viden om babysenge i denne købsguide og sammenligner de bedste babysenge på markedet, så du er klædt på til at finde den rigtige babyseng til din guldklump.

Sebra Yomi Babyseng

bedst i test

Sebra Yomi Babyseng
Fordele
 • pros-icon.svg Moderne, skandinavisk design
 • pros-icon.svg Kan tilpasses dit barns alders- og udviklingsmæssige behov takket være mulighed for at hæve bunden og fjerne sideribberne
 • pros-icon.svg Forskellige farver, som kan kombineres efter ønske

Detaljeret gennemgang

Denne Sebra babyseng har et unikt dansk design, som kan tilpasses og sammensættes, lige præcis som du og din baby ønsker det.

Derfor skal du vælge Sebra Yomi Babyseng

Navnet Yomi står for YOU og MIX, og det er meget sigende for, hvad denne babyseng tilbyder. Sengen kan sammensættes på adskillige måder, hvilket blandt andet betyder, at du kan vælge den farvekombination, du ønsker.

Her er tale om en moderne babyseng i bøgetræ med funktioner såsom hæve-sænke bund, så man kan indstille sengebundens højde i forhold til barnets alder – høj sengebund til den nyfødte og lav sengebund, til når babyen begynder at sætte sig op.

Når dit barn begynder at kunne kravle ind og ud af sengen, kan tremmerne fjernes helt eller delvist, og sengen kan bruges til at sove i eller som en fin sofa på børneværelset.

Sebra babysengen lever med sine funktioner op til de sikkerhedsmæssige behov i takt med, at barnet vokser.

BabyDan Sofie By My Side Bed

bedste billige babyseng

BabyDan Sofie By My Side Bed
Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges som bedside crib, så man kan sove tæt på sit barn
 • pros-icon.svg Bunden kan justeres i seks forskellige højder
 • pros-icon.svg Budgetvenlig

Detaljeret gennemgang

Babysengen fra BabyDan er perfekt til de forældre, der ønsker at sove tæt på deres baby uden nødvendigvis at dele sengen hele natten.

Derfor skal du vælge BabyDan Sofie By My Side Bed

Mange forældre ønsker at ligge tæt på deres baby om natten, men føler sig ikke trygge ved at dele seng. Her får man en babyseng, der kombinerer ønsket om tæthed, tryghed og sikkerhed. Baby kan hurtigt og nemt trøstes, få mælk eller komme over til sine forældre i løbet af natten. Her har baby nemlig sin egen seng stående op ad forældrenes seng. Sideribberne kan tages af, så sengen kan bruges som bedside crib, og der medfølger endda stropper, som bruges til at fastgøre babysengen til de voksnes seng.

Denne seng er budgetvenlig, men er udført i et smukt, klassisk design og kommer med en række funktioner, som mange finder yderst brugbare i barnets første levetid. Her kan nævnes muligheden for at sænke bunden, i takt med at baby bliver ældre, og de medfølgende hjul, som gør det nemt at flytte sengen rundt i hjemmet.

Hjulene kan låses, så sengen står stille, eller du kan bruge hjulene til at skabe vuggende bevægelser, som beroliger din baby. Her er tale om en rigtig god babyseng, som både er sikker, giver tryghed og har et simpelt design, som passer ind i de fleste hjem.

Leander CLASSIC™

bedste premium babyseng

Fordele
 • pros-icon.svg Kan følge dit barn fra baby til junior (0-3 år)
 • pros-icon.svg Smukt og moderne design
 • pros-icon.svg Mulighed for at justere både højde og længde

Detaljeret gennemgang

Denne tremmeseng kombinerer et smukt, tidløst design med funktion og brugbarhed, og den kan bruges op til junioralderen.

Derfor skal du vælge Leander CLASSIC™

Tremmesengen fra Leander er udført i det smukkeste design kvalitetsmaterialer og har en klassisk oval form, som danner en tryg rede, hvor baby bliver omsluttet som i en lille hule. Her er ingen skarpe kanter.

Efterhånden som barnet vokser, kan sengebunden sænkes, og sengen kan gøres længere, så den kan bruges som juniorseng. Her er tale om en investering, som vil holde i mange år, eftersom babysengen kan laves om til juniorseng. Sengen kan nemlig indstilles på fire forskellige måder, som den kan tilpasses og vokse sammen med dit barn.

Derudover er der ventilationshuller i sengens bund, så dit barn får optimeret luftcirkulation, og madrassen, som kan tilkøbes fra Leander, sikrer baby den optimale komfort hele natten.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kan benyttes af den nyfødte baby og som juniorseng
 • pros-icon.svg Skandinavisk, minimalistisk design
 • pros-icon.svg Mulighed for at indstille i to højder og fjerne tremmerne

Detaljeret gennemgang

Med tremmesengen fra Done By Deer får du en seng i lækker kvalitet, som pynter på babyværelset, og som også kan bruges, når dit barn når tumlingealderen.

Derfor skal du vælge Done By Deer Tremmeseng

Denne seng er udført i et unikt design og er i særdeles høj kvalitet. Done By Deer tremmesengen har vundet den prestigefyldte Red Dot Design Award, og det er der en grund til.

Her er tale om en seng til baby, som både sikrer baby god søvn og pynter på værelset. Bunden kan sænkes, og sengen kan derfor bruges i flere år, først som babyseng og derefter som juniorseng, efterhånden som barnet vokser, samtidig med at den følger dit barns behov. Man kan desuden vælge at tilkøbe en sengehest, så man ikke behøver bekymre sig om, at barnet kan falde ud af sengen, når siden er fjernet.

Når man køber denne babyseng, får man udover god kvalitet muligheden for at vælge mellem flere forskellige farver, og man kan derfor være sikker på, at den vil passe sammen med hjemmets øvrige møbler og stil.

Stokke Sleepi Bed 74x127cm

bedste seng til at vokse med barnet

Stokke Sleepi Bed 74x127cm
Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges helt op til 10-års alderen
 • pros-icon.svg Optimal luftcirkulation takket være ribber og perforeret sengebund
 • pros-icon.svg Madras medfølger

Detaljeret gennemgang

Stokke babyseng er fremstillet af massivt bøgetræ og vokser med barnet, så den kan bruges i mange år.

Derfor skal du vælge Stokke Sleepi Bed

Denne seng fra Stokke tager skridtet videre, så den kan bruges fra barnet er spæd og helt op til 10-års alderen. Sengen kan nemlig udvides ikke bare én, men hele tre gange ved køb af tilhørende udstyr.

Stokke Sleepi kan justeres i højden, og siderne kan tages af, så barnet selv kan kravle ind og ud af sin seng og udforske verden.

Derudover har sengen andre fine detaljer, som f.eks. den ovale form, som danner en tryg rede rundt om barnet og sørger for, at der ikke er nogen skarpe kanter.

Barnet nyder godt af optimal luftcirkulation takket være tremmernes ribber og den perforerede sengebund, og sengen er udstyret med låsbare drejehjul, så den nemt og hurtigt kan flyttes rundt i hjemmet, eller du kan bruge hjulene til at vugge sengen og berolige dit barn.

Der medfølger en trykfast, allergivenlig madras med aftageligt betræk og Stokke har skabt en række lækkert tilbehør til denne babyseng, heriblandt en stang til sengehimmel, så man kan skabe sin helt egen stil på børneværelset.

Guide

Sebra Yomi BabyDan Leander Done by Deer Stokke
Materiale Bøgetræ og MDF Knastfri fyr Bøgetræ og vandbaseret lak MDF og birkekrydsfiner Bøg
Type Tremmeseng / juniorseng Tremmeseng / bedside crib Tremmeseng / juniorseng Tremmeseng / juniorseng
Tremmeseng / juniorseng
Alder 0-4 år 6 måneder 0-7 år 0-3 år
0-3 år (0-10 år med junior extension kit)

Sådan vælger du den rigtige babyseng

Søvn er noget af det vigtigste for både baby, mor og far i de første år. Det kan være svært at vide, hvad der passer til lige præcis ens egen baby, da alle sover forskelligt. Når du skal købe en ny babyseng, er der dog forskellige ting, du bør være opmærksom på.

Vi ønsker alle at give vores børn det bedste, og når det handler om sengen, bør vi altid se på både de sikkerhedsmæssige aspekter, vores personlige behov og budget.

De bedste babysenge formår at skabe rammerne for den gode søvn, pynter i hjemmet, er lavet af kvalitetsmaterialer, lever op til alle de sikkerhedsmæssige krav og ligger inden for et rimeligt budget – det er måske mange krav, men her er samtidig tale om en investering, som kan bruges i flere år, og som kan være med til at sikre hele familien tryghed og dejlig søvn.

Sikkerhed

Sikkerheden kommer i første række, når det drejer sig om vores små guldklumper! Derfor bør du altid gå efter senge, der lever op til den europæiske sikkerhedsstandard EN716 og være opmærksom på de gældende sikkerhedsråd, når det handler om babysenge.

Mellemrummene mellem tremmerne må højst være seks cm – større afstand end dette øger nemlig risikoen for, at barnet kan komme i klemme, og hvis man kan sænke bunden i babysengen, skal der minimum være 30 cm fra bund til øverste sengekant, når bunden er sat i den øverste position, og minimum 60 cm fra bund til kant i den nederste position.

Den øverste position må desuden kun bruges, indtil barnet selv kan komme op og sidde – derefter skal bunden sænkes, så der ikke er nogen risiko for, at barnet kan falde ud.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at spædbarn altid sover på ryggen, indtil de selv kan vende sig tilbage i søvne. Dette mindsker risikoen for vuggedød. Man bør derudover aldrig have puder, bamser, løse stofbleer eller andet unødigt ligge i spædbarnets seng, da det kan risikere at få det over sig og ikke selv kunne fjerne det. Sørg også for, at barnet ikke har det for varmt, og husk at lufte ud i værelset et par gange om dagen – meget gerne også inden sengetid. Babyer elsker frisk og ren luft!

Husk altid at efterspænde skruer, da disse kan løsne sig, når børn kravler rundt, hopper og leger i sengen!

Bedside crib eller tremmeseng?

Mange forældre ønsker at være tæt på deres baby om natten. Nogle vælger at samsove, mens andre helst vil have voksensengen for sig selv, samtidig med at de ønsker at have baby i nærheden og kunne tage baby over til sig i løbet af natten. Her er en bedside crib praktisk, da den gør det nemt at trøste, amme, give flaske osv. i løbet af natten. For det lille spædbarn kan en tremmeseng dog nogle gange virke stor og give for meget plads. I så fald kan man vælge at benytte en babynest eller en lift i sengen.

Sommetider ved man først, hvad der giver bedst mening for ens familie, når man står i det, andre gange ændrer ens behov sig løbende – derfor kan en babyseng med flere forskellige funktioner give god mening, da man på den måde har flere babysenge i én. I dag findes der nemlig senge, der kombinerer de forskellige behov, så man kan tage siden af tremmesengen og sætte sengen fast til de voksnes seng.

Madras til babyseng

En madras af god kvalitet er lige så vigtig som en god seng, når vi skal sikre den gode søvn. Når du vælger madras til din baby, skal du være opmærksom på, at den støtter barnets krop, ikke indeholder uønsket kemi, og at barnet ikke kan komme i klemme.

Det er vigtigt, at madrassens størrelse passer til sengen. Madrassen skal fylde sengen helt ud. Hvis der er mere end 3 cm mellem seng og madras, øges risikoen for, at barnet kan komme i klemme.

Undgå desuden at genbruge madrasser til flere børn. Hårdheden kan ændres gennem tiden, og en blød madras anbefales ikke til børn.

Budget

Man bør overveje, om man ønsker en seng, der kun kan bruges som babyseng, eller en seng, der kan vokse med barnet og bruges som juniorseng. Man kan også vurdere, om sengen skal bruges til flere børn eller kun til et enkelt. Ønsker man at skifte sengen ud efter kort tid, kan man vælge en mere budgetvenlig udgave, mens man kan vælge at investere mere, hvis der er tale om en seng, man skal bruge i mange år.

Hvornår skifter man fra babyseng til juniorseng?

Man plejer at skifte til juniorseng, når barnet nærmer sig 2,5-3-års alderen. På dette tidspunkt har barnet behov for mere plads, og det vil gerne selv kunne bevæge sig ind og ud af sengen. Når barnet begynder at gøre tegn til, at det ikke ønsker at være nede i sengen længere, plejer det at betyde, at man kan skifte til en åben seng. Barnet kan f.eks. prøve at kravle ud over siden på babysengen, og i så fald er juniorsengen et sikrere valg – der er nemlig langt at falde fra en babyseng.

Når man skifter til juniorseng, kan man med fordel montere en sengehest, så barnet ikke kan falde ud over kanten i løbet af natten. Mange babysenge har også mulighed for at skifte tremmerne ud med sengehest, så sengen fortsat kan benyttes af det lidt større barn.

De fleste babysenge er 60 x 120 i madrasmål, mens juniorsenge er mellem 140-160 cm lange.

FAQ

Hvilken babyseng er bedst i test?

Den bedste babyseng i test er Sebra Yomi Babyseng. Denne seng har et moderne, nordisk design og kan tilpasses, så den vokser med dit barn. Læs hele testen for at se mere om denne unikke babyseng.

Hvornår skal baby sove i tremmeseng?

Baby kan sove i tremmeseng fra det er nyfødt, til det er ca. 3 år. De fleste tremmesenge har en bund, der kan hæves, så du nemt kan løfte dit spædbarn op og ned, og sænkes, når barnet er lidt større.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×