Babyhåndklæde – Bedste babyhåndklæde 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Et blødt babyhåndklæde sætter prikken over i’et ved badetid.

Børn elsker som regel at komme i bad. At ligge i det varme vand og den vægtløse følelse giver lidt samme fornemmelse, som da de lå i morens mave. Derfor fylder badetid barnet med velbehag og ro. Det er også en tid, hvor baby og forældre, kan styrke deres bånd, mens barnet får stimuleret sine sanser i det dejlige varme vand.

Den bedste måde at afslutte et dejligt varmt bad er med de bedste materialer til at tørre og svøbe barnet. Med et godt og lækkert babyhåndklæde kan du sikre, at barnet vil føle sig elsket og tryg.

Vi har samlet alt vores viden om babyhåndklæder i vores købsguide, så du ved hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe håndklæder til din baby. Du kan også se de fem modeller i vores sammenligningstabel, så du har et godt overblik over de væsentligste egenskaber for hver model.

Fordele
 • pros-icon.svg Økotex bomuld
 • pros-icon.svg Hætte
 • pros-icon.svg Sødt design

Detaljeret gennemgang

Hos Sebra finder du det fine håndklæde med bjørnehætte, som vil sætte et smil på den lilles læber hver gang, det er badetid. Håndklædet er blødt mod babys hud og kommer i flere flotte rustikke farver.

Derfor skal du vælge Sebras babyhåndklæde med hætte

Her er et økologisk babyhåndklæde, som er perfekt til at svøbe din baby ind efter et bad. Det økologiske bomuld giver gør at håndklædet føles blødt og lækkert på huden. Dit barn vil elske den hyggelige hætte i det ene hjørne, som er påsyet bjørneøre og øjne og snude. Hætten holder barnets hoved varmt og kan tørre det våde hår.

Brug hættehåndklædet derhjemme, til svømning eller på stranden så dit barn kan holde varmen, når det er oppe af vandet.

Badehåndklædet måler 85×85 og kan bruges af både babyer og lidt større børn. Vask det ved 60 grader.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Øko Tex
 • pros-icon.svg Hætte
 • pros-icon.svg Flere farvevarianter og motiv

Detaljeret gennemgang

Helt simpelt og praktisk håndklæde fra Pippi. Babyhåndklædet er i lækkert blødt øko bomuld med hætte med det fineste kronemotiv på.

Derfor skal du vælge Pippi Hooded Towel

Rigtig godt og praktisk badeslag med hætte. Håndklædet er fremstillet i et blødt og tykt materiale, som føles lækkert mod huden, så du kan roligt svøbe din baby. Badehåndklædet har en praktisk størrelse, så det passer både til babyer og småbørn.

I hjørnet finder du en fin hætte med kronemotiv, som kan holde det lille hoved varmt under tørring. Vaske håndklædet på 40 grader.

Håndklædet fra Pippi fås også i andre farvevarianter med andre motiver på hætten.

Fordele
 • pros-icon.svg Super sødt design
 • pros-icon.svg Øko Tex
 • pros-icon.svg Mange farvemuligheder

Detaljeret gennemgang

Er du på udkig efter et blødt og lækkert babyhåndklæde er Cam Cams Baby towel et rigtig godt bud. Du får et rigtig flot design og øko kvalitet, som også vil tage sig rigtig fint ud som barsels- eller dåbsgave.

Derfor skal du vælge Cam Cam Baby Towel

Der er kælet for detaljerne ved dette Cam Cam babyhåndklæde. Håndklædet er blødt og vævet med smukt bølgemønster afsluttet med kantbånd. Det økologiske bomuld er skånsomt og blødt mod din babys hud. Hjørnet er udstyret med en stor hætte, som holder babys hoved varmt mens det tørres. Dette en rigtig fin gaveide til kommende forældre.

Cam Cams håndklæde til baby kan vaskes på 60 grader og målet 80 x 80 cm. Du kan få disse børnehåndklæder i flere farvevarianter, så du kan vælge den der passer dit babyudstyr bedst. Der er også mulighed for at tilkøbe vaskeklude i samme design.

Fordele
 • pros-icon.svg Økologisk frotté bomuld
 • pros-icon.svg Sjovt dinosaurer design

Detaljeret gennemgang

Din lille guldklump vil føle sig rigtig sej i dette sjove dinosaur håndklæde produceret i lækker frotté. Badeudstyr som minder om udklædning er altid favoritter, du går derfor ikke galt i byen ved at vælge dette babyhåndklæde.

Derfor skal du vælge Liewood Albert Baby Towel

Her er en anden version af det klassiske babyhåndklæde med hætte. Gør badetiden super sjov dette håndklæde udsmykket med dinosaurer pigge og broderede øjne. Materialet er økologisk frotte bomuld i en kraftig blå farve, som har en god tørrende effekt og absorberingsevne.

Hætten er med til at holde barnet varmt og gør det nemt at holde håndklædet på plads. Dette gør det også særdeles praktisk at have med på stranden eller til svømning.

Liewood babyhåndklæde måler 70×70 cm og en perfekt størrelse til de mindste børn.

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Godt til at pakke barnet ind
 • pros-icon.svg Sødt design
 • pros-icon.svg Trykknapper til at holde ponchoen på plads

Detaljeret gennemgang

En badeponcho er indbegrebet af vandleg og hygge. Done by Deer har her deres bud på et blødt og absorberende badeponcho, som du kan pakke dit barn ind i.

Derfor skal du vælge Done by Deer Poncho

Denne badeponcho passer til børn i alderen 1 til 2 år og er perfekt til at pakke det våde barn ind efter en tur på stranden eller efter et varmt bad derhjemme. Ponchoen er produceret i godt absorberende øko tex bomuld dekoreret med et sjovt fiskemotiv.

Done by Deers bade poncho har trykknapper i ærmerne og halsåbningen. Derudover har den en god rummelig hætte, som er med til at tørre håret.

For at forlænge ponchoens levetid og sikre at den krymper, skal den skånevaskes på 30 grader

Guide

Sådan vælger du det bedste babyhåndklæde

Der er så mange babyhåndklæder på markedet. Du kan få  alt fra de helt almindelige små babyhåndklæder til badekåber. Det kan kan være svært at finde ud af, hvorfor du skal vælge en type frem for en anden. De forskellige typer babyhåndklæder har forskellige fordele og det er selvfølgelig op til dig, hvad der er bedst til dit barn og jeres behov.

Materialet

En babys hud er meget sart og sensitiv, derfor skal du se dig om efter babyhåndklæder som tilgodeser dete.

Økologisk bomuld er særdeles velegnet til den sarte babyhud, da det er allergivenligt og derfor ikke forårsager irritation og ikke indeholder sundhedsskadelige kemikalier. Derudover har det økologiske bomuld en blød og naturlig tekstur, som også er holdbart.

Håndklæder til nyfødte

Det almindeligt håndklæde vil tit være for stort og uhåndterligt at bruge til det lille barn, det kan derfor godt betale sig at babyhåndklæde som er designet til at passe perfekt til det lille barn og være så blødt som muligt. Til det nyfødte barn er det godt nok med et håndklæde som måler omkring 70 x 70 cm. Det er stort nok til at kunne svøbe og tørre babyen uden at det føles tungt og klodset.

Denne størrelse kan imidlertid hurtigt blive lidt for lille, især hvis du har et meget lang baby. Hvis du ønsker at kunne bruge din babys håndklæder i længere tid, er det en godt idet at gå efter de lidt større modeller på 80 cm. eller 100 cm.

Håndklæde med hætte, poncho eller badekåbe

Den pludselige kulde som der er, når man lige er kommet ud af badet, kan virke overvældende for det lille barn. Svøb derfor straks din baby ind i et dejligt håndklæde, så det kan holde temperaturen. Særligt det våde hovede og hår vil være koldt. En hætte i babyhåndklædet, gør det også nemt at beskytte det lille hoved, og få baby til at føle sig svøbt og omsluttet, hvilket vil hjælpe til at det føler sig endnu mere tryg.

Når barnet kan stå op selv, hjælper hætten med at holde håndklædet på plads og gør det let at tørre håret.

En håndklædeponcho er praktisk og lun at pakke barnet ind i. Brug den på samme måde som en badekåbe. De er mest velegnet til de lidt større babyer og tumlinger. Ponchoer og badekåbe er især god til de børn, som ikke vil hoppe i tøjet lige med det samme De er også næsten uundværlige på stranden, når man er færdig med at være i vandet.

Vask af babyhåndklæde

For at sikre, at dit barns håndklæde holder så længe som muligt, er det vigtigt at følge vaskeinstrukserne.

Når du står med et nyt håndklæde, anbefales det, at vaske det inden brug eller ligge det i blød i koldt vand i 24 timer og derefter vaske det. Nogle tekstiler kan nemlig være behandlet med skyllemiddel, som ikke er godt for huden og derudover påvirker håndklædets vandabsorberende effekt.

Det anbefales også, at du ikke selv bruger skyllemiddel til vask af håndklæder. På den måde sikre du, at de tørrer godt og effektiv. Tør gerne håndklæderne i solen eller tørretumbleren, hvis du vil have de føles lækre og bløde.

FAQ

Hvilket badehåndklæde er bedst i test?

Det bedste babyhåndklde i test er Sebra Milo håndklæde, på grund af dets gode materialer og det fine design til en rigtig gode pris.

Hvorfor skal jeg vælge økologisk bomuld?

Vælger du økologisk bomuld kan du være sikker på, at der ikke er brugt skadelige kemikalier, derudover er det ekstra blødt og allergivenligt. Det er derfor et oplagt materiale at bruge til babyer og børn.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×