Bedste babygynger

Af Pernille BAdge
Pernille

Hej! Pernille er 27 år gammel, og bor på stevns med sin familie, hund, kaniner og høns. Hvor hun også hjemmepasser sin datter. Efter at være blevet mor, savnede hun...

Swurfer kiwigynge 2
Bedste ergonomiske babygynge

Swurfer kiwigynge

Krea babygynge 3
Bedste op til 30 kg

Krea babygynge

Nature Sway slyngevugge 4
Bedste babygynge til dørkarm

Nature Sway slyngevugge

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

“Igen Igen” eller “højere højere” er bare nogle af de ord, du højst sandsynligt vil høre fra din guldklump, når du gynger barnet i jeres nyindkøbte babygynge.

Mange børn elsker at gynge, men ikke nok med det, er det også rigtig godt for dit barns motorik og balance at få en gynge.
Når børn gynger frem og tilbage på babygynger, bliver børnenes sanser stimuleret, disse sanser er med til at udvikle og støtte barnets balance, så barnet har endnu bedre forudsætninger, når de første skridt skal tages.

Fordele
 • pros-icon.svg Produceret i CE godkendt plast
 • pros-icon.svg God kvalitet til en billig pris
 • pros-icon.svg Kan både hænge udendørs og indendørs

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nordic play active babygynge

Ønsker I en simpel, men god udendørs babygynge er det Nordic Play babygynge I skal gå efter.

Nordic play babygynge bliver netop rost for sin brugervenlighed, uden en masse smarte unødvendige funktioner.

Gyngen har justerbare reb, så I selv kan finde den rette højde, producenten anbefaler at Nordic play babygynge hænger i en højde på min 105 cm til max 160 cm målt fra sædets bund.

Husk at kroge skal tilkøbes ved siden af, her er det en god ide at I får hjælp hos en faglig medarbejder i jeres byggemarked så i får den rette krog til det materiale jeres Nordic play  babygynge skal hænges i.

Nordic play babygynge kommer i blå CE godkendt plast, du kan derfor have gyngen hængende udendørs hele året.
Nordic play babygynge kan dog også sagtens hænge i jeres stue til indendørs brug.

Swurfer kiwigynge

Bedste ergonomiske babygynge

Swurfer kiwigynge
Fordele
 • pros-icon.svg Lækker skal formet gynge hvor også de små børn har en god komfort
 • pros-icon.svg Kommer med en 3 punkts sikkerhedssele der er af samme kvalitet og sikkerhed som en sikkerhedssele på en autostol
 • pros-icon.svg Ekstra kraftigt, men stadig lækker blødt reb, som er dejligt at holde i for de små hænder

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Swurfer Kiwigynge

Det helt særlige ved Swurfer kiwi babygynge er den skåleformet skal, så babygyngen er formet perfekt efter den måde, dit lille barns ryg og krop krummer på, dette giver en god og ergonomisk korrekt position.

Gyngen er polstret med en lækker skum belægningen, så komforten er i top til dit lille barn.

NSH Kiwi babygynge fås i en blå eller lyserød plast, den er mug bestandig og I kan derfor sagtens have jeres nye babygynge hængende ude i haven i gyngestativet eller i et smukt træ.

Producentens krav til ophængning er at gyngen skal monteres med en afstand på min 2,13 m fra underlaget f.eks. jorden eller gulvet, til bjælken eller loftet hvori gyngen hænger, gyngen skal hænge mellem 45 cm til 65 cm over jorden målt fra bunden af babygyngen.
Der medfølger hele 18 meter reb, så der er rig mulighed for ophængning af gyngen i et træ.

Krea babygynge

Bedste op til 30 kg

Krea babygynge
Fordele
 • pros-icon.svg Produceret i CE mærket plastik
 • pros-icon.svg God høj ryg
 • pros-icon.svg Godkendt til hele 30 kg.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Krea babygynge

Du ved sikkerhed og kvalitet er i top hvis der står Krea på dit babyudstyr, denne Krea babygyngen er ingen undtagelse, her får du en babygynge, der kan bruges helt op til 30 kg.

Testen på gyngens vægt på 30 kg blev lavet i 2019, så det er nye og sikre test.

Det store T i fronten af gyngen kan løsnes og og løftes op, det giver en rar komfort for jer forældre, når jeres barn når en alder, hvor de ved hjælp af en skammel, selv kan kravle op i gyngen, mens i holder den.

Krea babygynge har med sin høje ryg i dejlig siddekomfort og en god støtte til barnets nakke, med en lille blød pude i, som i dog selv skal lave, vil jeres barn sidde helt perfekt og lækkert klar til en gyngetur i sin røde eller sorte Krea babygynge.

Nature Sway slyngevugge

Bedste babygynge til dørkarm

Nature Sway slyngevugge
Fordele
 • pros-icon.svg God uld madras, der sikre en god varmeregulering
 • pros-icon.svg Beslag til ophæng i dørkarmen med følger
 • pros-icon.svg Multifunktionel, da den både kan bruges til søvn, men også stimulere din babys sanser

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nature sway slyngevugge

At kalde Nature Sway slyngevuggen for en babygynge er måske lige at strække den lidt, men denne slyngevugge kan altså fungere rigtig godt som en babyvugge for de små spædbørn der endnu ikke kan få glæden af en rigtigt babygynge.

Ligesom en almindelig babygynge, kan denne slyngevugge også stimulere dit barn, da vuggen hænger i et punkt, kan den skubbes i alle retninger.
Fjederen gør også sådan at vuggen kan bounce op og ned, denne bevægelse minder jeres lille guldklump om tiden i mors mave, slyngevuggen er derfor også et perfekt redskab til en god tryg søvn.

Slyngevuggen er produceret i 100 % bleget bomuld, med en tværgående pind af New Zealandsk hårdttræ.

Nature Sway kommer med et beslag til dørkarmen, så I slipper for kroge i loftet og har mulighed for at tage jeres slyngevugge med ud af huset, eller flytte den rundt fra rum til rum.

Nonomo

Bedste slyngevugge med stativ

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighed for tilkøb af motor, så I får en babygynge med motor
 • pros-icon.svg Ergonomisk korrekt, i en kurve der følger barnets krop
 • pros-icon.svg Fremstillet i lækkert blødt stof af 100 % økologisk bomuld

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Nonomo slyngevugge

Har du forelsket dig i ideen om en slyngevugge, men er det ikke muligt med karmbeslag eller kroge i loftet, så er Nonomo slyngevuggen du skal gå efter, her får i nemlig et samlet sæt med slyngevugge og stativ, så jeres slyngevugge kan stå frit i rummet.

Slyngevuggen er anbefalet af jordemødre og terapeuter, da slyngevuggen er ergonomisk korrekt så babys vægt fordeles jævnt og vuggen følger

babys naturlige buet form, som en ekstra bonus forhindre denne vugge også baby i at få et fladt baghovede.

Forælder til børn med kolik, beretter om bedre søvnkvalitet efter købet af en slyngevugge, her får I altså en to i en løsning med en babygynge og vugge i et, slyngevuggen læner sig meget op af samme princip som fugleredegynger, hvor baby også ligger ned enten på ryggen eller maven.

Hvis Nonomo slyngevugge bliver jeres nye babygynge, kan I se frem til at modtage en slyngevugge i lækkert stof af 100 % økologisk bomuld, med en tværpind fremstille i egetræ.

Done by Deer

Bedste babygynge i træ

Fordele
 • pros-icon.svg Maks belastning på hele 70 kg
 • pros-icon.svg Lækkert stilrent design i god kvalitet
 • pros-icon.svg Mulighed for at påsætte legetøj på den øverste tværgående pind, så baby har noget at nulre i

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Done by Deer babygynge

Så er der altså dømt lækkert stilrent design. Done by Deer vandt hurtigt forældrenes og børnenes hjerter med deres flotte designs og søde prints.
Denne indendørs babygynge i sortlakeret træ, bliver rost for netop at være denne her enkelte gynge, som passer ind i de fleste hjem og som kan det skal, nemlig at gynge baby frem og tilbage, så er det lige ved der er latter garanti.

Ved hjælp af de almindelige samleringe kan I sætte barnets yndlingslegetøj for eksempel fra Lamaze, fast på gyngen, så baby kan sidde og holde fast i noget genkendeligt mens I gynger.

Guide

Sådan vælger du den bedste babygynge

En gyngetur er ikke blot sjovt for dit barn, det er også et rigtigt godt redskab med en babygynge for at stimulere barnets sanser, der findes både babygynger til indendørs brug og udendørs brug.
Mange baby og børneprodukter, er en dyr investering, men babygynger kommer i alle prisklasser, helt ned til blot 100 kroner, så der er altså næsten ingen undskyldning for ikke at få en babygynge med i familien af babyudstyr.

Derfor skal du gynge med dit barn

Når du gynger dit barn, stimuleres barnets vestibulærsans også kendt under navnet labyrintsans.
Det er denne sans, der hjælper vores hjerne med at holde styr på hvilken vej vi vender, når vi f.eks. står på hovedet eller laver en koldbøtte.
De hjælper også på dit barns balance, så barnet får nemmere ved at gå og løbe.

De voksne i jeres familie kender garanteret til følelsen af hurtigt at blive svimmel af at dreje rundt, dette sker blandt andet fordi mange voksnes labyrintsans ikke bliver simuleret så ofte.
Børn kan typisk dreje mange gange rundt om  sig selv uden at bliver synderligt påvirket af det, da mange gode børne lege som for eksempel en gyngetur stimulere labyrintsansen.

Hvornår må dit barn bruge en babygynge

Som udgangspunkt skal barnet kunne sidde selv, før det må bruge en babygynge, den anbefalet alder til babygynger er derfor 6 måneder.
Der er dog også lavet sansegyngen hvor de helt små børn der endnu ikke kan sidde selv, kan få en gyngetur og få stimuleret motorikken.

Hvordan sikre du den rette montering af din babygynge

Det er vigtigt at have styr på hvilket materiale jeres babygynge skal hænge i, da det er afgørende for hvordan og hvad i skal montere den med.

Valget for hvor du ønsker at hænge gyngen er meget frit, tænk dog altid på underlaget, græs er bedre end fliser.

Der findes både indendørs og udendørs babygynger, en babygynge til udendørs brug, kan dog også sagtens hænge inde, værre er det med de indendørs gynger, de kan ikke tåle at hænge ude i det danske vejr, men kan selvfølgelig sagtens komme med ud i tørt vejr, den skal blot med ind igen.

Hvis gyngen skal monteres i loftet indendørs, anbefaler vi I tager fat i fagfolk i jeres lokale byggemarked, så I kan få den rette hjælp til hvilken krog I skal bruge, det er nemlig forskelligt fra træloft til gipsloft.
Husk også at få en krog der både kan bære gyngens vægt plus vægten på jeres barn.

I kan også hænge jeres gynge i et dejligt træ så gyngen er i skyggen, hvis altså I er så heldige at have et lækkert stort træ i haven.
Her skal I være særligt opmærksomme på grenens tykkelse og sikre jer at grenen fortsat er i live, så den ikke er tør og knækker.

Til slut kan I selvfølgelig også vælge at gyngen opsættes i jeres gyngestativ, måske i fællesskab med sansegyngen, så har I et lækkert gyngestativ til hele familien.

Hvilket materiale skal jeres nye babygynge være fremstillet i

Det fleste babygynger er produceret i plast eller træ, der er fordele og ulemper ved begge materialer.

Træ

Babygynger i træ, giver et lækkert retro look og findes i et lækkert design, og passer for de flestes vedkommende bedre ind i indretningen i deres hjem, da gyngerne i træ, har et meget stilrent udtryk.

En gynge i træ der hænger indendørs vil nærmest aldrig forgå, og bliver du træt af farven eller får den ridser, kan den nemt lakeres om for at friske gyngen op, og sørge for den fortsat passer ind i din indretningen.
En gynge i træ kan også hænge udendørs, men hvis den ikke er behandlet med en speciel lak, vil malingen hurtigt skalle af og rådne, med mindre producenten decideret har skrevet på brugsanvisningen at jeres gynge i træ, kan hænge udendørs, vil det anbefales at I tager den med ind efter brug, en gynge i træ tager dog ikke skade af at blive brugt uden i det gode vejr.

Plast

Plast er et hårdført materiale overfor vind og vejr, så hvis din babygynge er i plast kan du uden problemer have den hængende ude, hvis du vil forlænge levetiden på din babygynge i plast, er det en god ide at tage gyngen med ind og få den tørret af.
Plast holder længe, men det holder ikke evigt, en babygynge i plast der har hængt ude flere år, vil begynde at mørne, og gyngen skal derfor smides på genbrugspladsen.

I kan også sagtens have jeres babygynge i plast til at hænge inde i stuen, gyngerne i plastik kommer dog ofte i de mere kraftige farver, som mange forældre ikke ønsker at have inde i huset.

Er det en god ide at købe en brugt babygynge?

Der findes ingen sikkerhedsmæssig risiko ved at købe en brugt babygynge, tjek blot gyngen er intakt uden revner eller slid på rebet.
Hvis I køber en brugt babygynge, er det dog en god ide, fortsat at købe en ny krog, så I er sikre på i får den rette krog til montering af jeres babygynge.

Gode alternativer til babygyngen

Hvis du er vild med ideen om en gynge til jeres børn og deres udvikling, men er babygyngen måske ved at være for sent at tage i brug, findes der heldigvis en masse gode alternativer, til gynger der ikke er de almindelige rund gynge af et dæk, som oftest kun kan bruges af de helt store børn.

Tag et kig på en lækker sansegynge, som både er til inde og udendørs brug.

På en sansegynge kan børnene virkelig udvikle og bruge deres fantasi, til i fællesskab at skabe gode lege, en sansegynge har typisk en diameter på omkring 90 cm, så der er rigelig plads til både baby og en storebror eller søster.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×