De bedste babybadekar

Af Heidi BAdge
Heidi
Stokke Flexi Bath Foldbart badekar
TESTVINDER

Stokke Flexi Bath Foldbart badekar

Stokke Flexi bath er et rigtig simpelt og funktionelt babybadekar, som nemt kan  foldes sammen og opbevares. Badekaret er lavet i materialer fri for BPA, phthalater og andre skadelige kemikalier. Stokke Flexi Bath er udstyret…

Stokke Flexi Bath Foldbart badekar 1
Det bedste babybadekar

Stokke Flexi Bath Foldbart badekar

Baby Dan Foldbart Badekar 3
Det store badekar i god kvalitet

Baby Dan Foldbart Badekar

Ikea Laettsam Badekar 4
Rigtig billigt og rigtig bekvemt

Ikea Laettsam Badekar

Babytrold Trille Foldebadekar 5
Godt design til god pris

Babytrold Trille Foldebadekar

Beemoo Care Badbalja 6
Bedste baby badekar med stativ

Beemoo Care Badbalja

Mininor Foldbart badekar 7

Mininor Foldbart badekar

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det er et stort øjeblik når du skal give din baby sit første bad. Det er noget du har glædet dig til og du vil gerne have udstyret i orden helt fra start, så i får en god oplevelse.

En våd baby, der endnu ikke er helt tryg ved fornemmelsen af vand, er nemlig svær at holde styr på. Sidenhen skal du og din baby bruge badekarret mange mange gange, så vi vil gerne hjælpe dig med at finde det helt rigtige badekar fra starten.

Der findes mange forskellige badekar, der passer til forskellige situationer og forhold og som også tilhører ret forskellige prisklasser. For at gøre det mere overskueligt for dig at vælge det bedste babybadekar, har vi gennemgået en række tests og anmeldelser af de forskellige badekar på markedet og fundet frem til disse syv. 

Stokke Flexi Bath Foldbart badekar

Det bedste babybadekar

Stokke Flexi Bath Foldbart badekar
Fordele
 • pros-icon.svg bath er udstyret med varmefølsom prop der skifter farve når vandet er for varmt.
 • pros-icon.svg Badekaret vejer ikke ret meget, og er nemt at tage med.
 • pros-icon.svg Det er et billigt babybadekar i et enkelt og funktionelt designet.

Detaljeret gennemgang

Stokke Flexi bath er et rigtig simpelt og funktionelt babybadekar, som nemt kan  foldes sammen og opbevares. Badekaret er lavet i materialer fri for BPA, phthalater og andre skadelige kemikalier. Stokke Flexi Bath er udstyret med en prop som skifter farve når temperaturen på vandet bliver for varmt.

Materialet er skridsikkert på både underside og indeni i badekarret, så hverken dit barn eller selve badekarret glider rundt når gulvet er vådt. 

Det er ideelt til både den helt lille baby og til børn op til 4 års alderen. Ønsker du et større badekar kan du med fordel vælge Stokke badekar xl.

Hvorfor skal jeg vælge Stokke Flexi Bath badekar

Stokke Flexi Bath er et prisbelønnet og praktisk badekar, der ikke koster ret meget, og er perfekt til dig der ikke har meget plads. Det kan desuden alle de ting et babybadekar skal kunne.

Sikkert design der gør det til det bedste babybadekar

Stokke har designet hele baby badekarret i skridsikkert materiale, og med skridsikker bund der minimere risikoen for alle de ulykker du forestiller dig som nybagt forælder.

Kanterne på karret er bløde og runde så ingen kan slå eller rive sig. Badekaret er utrolig nemt at bruge helt fra fødslen og mange år frem.

Rejsevenligt, sammenklappeligt badekar

Stokke Flexi Bath kan, ved hjælp af en fastgjort klips på siden, foldes sammen til kun at være 8 cm tykt. Det gør det faktisk rigtig nemt at smide bag i bilen og tage med på overnatning i sommerhuset, da det heller ikke vejer ret meget. Desuden fylder det minimalt oprejst i brusekabinen eller på en hylde over døren, hvilket er super praktisk hvis man har et lille badeværelse og vil spare på pladsen.

Smart Prop

Proppen i Flexi Bath er ekstra smart, idet den skifter farve når temperaturen overstiger anbefalet badetemperatur. Du skal altid selv mærke på vandet for at være på den sikre side, men den farveskiftende prop er alligevel en god indikator. Når det er tid til at tømme karret, er det et godt trick at tage proppen ud og skubbe den ind under karret for at lette på det, da det ellers tage langt tid for vandet at løbe ud.

Skal tørres af efter brug

Det giver sig selv for nogle, men for andre kan det synes lidt besværligt at badekarret skal tørres af efter brug. Hvis du undlader dette for mange gange i træk vil der danne sig små spor af mug eller svamp rundt om på karret som er stort set umulige at få af igen.

BiBaBad Flexi Badekar

Det bedste badekar til alle børnene

Fordele
 • pros-icon.svg Badekarret er stort, men justerbart, og du kan bruge det til dit barn i mange år frem.
 • pros-icon.svg Flere børn kan bade samtidig.
 • pros-icon.svg BiBaBad fylder meget lidt når det klappes sammen, så til trods for størrelsen passer det godt til de små hjem.
 • pros-icon.svg Badekarret kan bruges som udendørs bassin til børnene!

Detaljeret gennemgang

BiBaBad Flexi badekar er et folde- og justerbart badekar der er rummeligt nok til at flere børn kan bade på samme tid, og også kan gøres småt til at passe til en baby. Selve badekarret består af en foldbar badepose, fremstillet uden brug af ftalater eller andre kemikalier, og som er fastgjort på et stativ af stål der kan justeres i både højde og bredde.

Når badekaret foldes er det kun 6 cm tykt. Den justerbare størrelse gør badekarret anvendeligt fra nyfødt og helt op til 8 års alderen.

Hvorfor skal jeg vælge BiBaBad Flexi Badekar

Bibabad flexi bath er et praktisk og stort babybadekar, der med den rummelige størrelse virkelig giver følelsen af at have et rigtigt badekar og barnet plads til at hygge sig med legetøj under det rindende vand. Det er et meget populært badekar, populært blandt brugere og af god kvalitet. Den lidt højere pris giver dig et badekar du kan bruge i mange år.

Stabilt og sikkert

Umiddelbart kan det ses lidt vakkelvornt ud med stativ og pose til at bade dine børn, men alle brugere af BiBaBad melder om et yderst stabilt arrangement med skridsikre dutter på benene og under badet. Når posen først er fyldt rokker det ingen vegne, og ungerne hygger sig.

Justerbart og foldbart

Den justerbare størrelse betyder at du kan tilpasse BiBaBad badekar til jeres behov. Rammen kan gøres mindre i højden så den passer i størrelsen til at bade en baby, og igen, gøres stor nok til at rumme op til flere børn. Badekaret kan altså justeres så det passer ind i både den store og lille brusekabine, og når du folder det hele sammen kan du snildt hænge det på væggen, eller bag døren.

Langsomt afløb

Det tager temmelig lang tid at tømme badekarret for vand, så det anbefales at placere proppen direkte over afløbet inden du fylder det. Hvis det ikke er muligt kan du i stedet placere et lille sammenrullet håndklæde under posen så den er lettet lidt, og vandet har bedre passage. Undgå dog skarpe objekter der kan beskadige posen!

Skal tørre efter brug

Inden du folder dit badekar sammen, er det vigtigt at det tørrer fuldstændig for at undgå at det mugner. Det kan være lidt besværligt at vente på, men hvis du vender vrangen ud går det lidt hurtigere. Posen kan vaskes ved 60 grader når du synes den trænger.

Brug det som udendørs bassin

En super fin ide er at bruge BibaBad som bassin i haven på de varme sommerdage. Da det ikke vejer ret meget er det nemt at bære ind og ud, og vil gøre lykke hos de mindste!

Baby Dan Foldbart Badekar

Det store badekar i god kvalitet

Baby Dan Foldbart Badekar
Fordele
 • pros-icon.svg Det er praktisk med et badekar der kan foldes og gemmes af vejen.
 • pros-icon.svg Den varmefølsomme prop gør det nemmere at finde den rette temperatur.
 • pros-icon.svg Den medfølgende skammel vil henrykke de lidt større børn, så de har noget at sidde på.
 • pros-icon.svg Badekarret er stort, så dit barn vil have glæde af det i mange år.

Detaljeret gennemgang

Baby Dan er en danskejet virksomhed, der producerer en lang række produkter til børn af høj kvalitet. Dette badekar er sammenklappeligt og designet så du sidder godt mens du bader dit barn. Den varmefølsomme prop skifter farve når vandet overstiger 37 grader. 

Når badet er overstået, kan det hele foldes sammen til at fylde 19 cm i dybden.

Den medfølgende skammel med sugekopper er velegnet inde i karret, når dit barn kan sidde selv, men badekaret kan bruges fra fødslen og op til 6 års alderen.

Hvorfor skal jeg vælge Baby Dan Foldbart Badekar

Som med alle deres andre produkter, kan du også med Baby Dan babybadekar, stole på kvaliteten. Baby dan er kendt for at lave en lang række produkter af høj kvalitet til babyer.

Sikkerheden er i orden

At håndtere sit barn i våde omgivelser kan være en anelse nervepirrende. Baby Dan er ikke gået på kompromis med sikkerheden. Stativet står på skridsikre ben så badekarret ikke glider, og den varmefølsomme prop lader dig vide hvis vandet er for varmt til babys sensitive hud.

Lidt stort til de meget små

Et badekar til voksne rummer i omegnen af 150 liter vand. Dette badekar på 100 liter er altså temmelig stort, når du skal bade en helt lille baby, der endnu ikke kan hverken holde hovedet, eller sidde selv i badet. Kanterne er en anelse høje, så det anbefales bestemt at tilkøbe en babyindsats til de helt nyfødte. På den måde kan du indtage en mere behagelig stilling og samtidig have den ene arm fri.

Badekarret kan holde max 25 kg, så hvor fristende det end er, kan du ikke bade sammen med dit barn.

Ikea Laettsam Badekar

Rigtig billigt og rigtig bekvemt

Ikea Laettsam Badekar
Fordele
 • pros-icon.svg Badekarret er utrolig billigt.
 • pros-icon.svg Skridsikkert i både underside og i bunden så du kan føle dig tryg når du bader dit barn.
 • pros-icon.svg Karret her et dejligt rummeligt design med afrundede kanter

Detaljeret gennemgang

Laettsam babybadekar fra Ikea, er et billigt og simpelt badekar fremstillet i ufarlig Propenplast ligesom resten af Ikeas sortiment indenfor babyudstyr. Badekarret har en skridsikker underside, samt en skridsikker bund så det står sikkert på gulvet i dit badeværelse. Badekarret kan bruges både til den helt spæde baby og til omkring 3 års alderen. 

Hvorfor skal jeg vælge Ikea Laettsam Badekar

Hvis du leder efter et super enkelt og budgetvenligt badekar, er Laettsam badekaret det rette badekar for dig. 

Meget billigt er ganske fint

Du får et stabilt babybadekar med nogle brugbare detaljer, samt en god højde som fungerer rigtig fint når man skal bade de nyfødte børn. Laettsam er et godt valg til dig der ikke ønsker at bruge en formue på et badekar til den lille, men stadig ønsker et godt babybadekar der kan det det skal kunne – sørge for en ren baby i et sikkert og komfortabelt miljø.

Et ergonomisk badekar med praktisk hul

Til trods for simpliciteten har Ikea sørget for at tænke et godt design ind i deres babybadekar. De afrundede kanter gør at din baby trygt kan lege uden at rive sig på kanterne, og at du som forælder kan hvile armene og plaske vand på den lille. Der er desuden hul i den ene kant så du kan hænge badekarret på en krog når det ikke bruges.

Sikkerhed

Undersiden af badekarret er udstyret med skridsikre dutter, så det står stabilt på gulvet i badeværelset selvom der bliver vådt. Selve indersiden har en skridsikker bund der er rigtig praktisk når barnet forsøger at rejse sig, og undgår at glide. 

Babytrold Trille Foldebadekar

Godt design til god pris

Babytrold Trille Foldebadekar
Fordele
 • pros-icon.svg Badekarret kan foldes sammen og nemt gemmes af vejen.
 • pros-icon.svg Det medfølgende stativ sørger for at badekarret står stabilt på gulvet i badeværelset.
 • pros-icon.svg Varmefølsom prop der skifter farve når vandet er for varmt til en baby

Detaljeret gennemgang

Bag Trille står det danske mærke, Babytrold som du kender for deres populære barnevogne. Badekarret er produceret af plastik, fri for phthalater og tungmetal. 

Trille badekar er praktisk designet med stativ til at holde det jævnt på gulvet. Badekarret er sammenklappeligt, og udstyret med temperaturfølsom prop. Det egner sig til spædbørn og op til 3-4 års alderen.

Hvorfor skal jeg vælge Babytrold Trille Foldebadekar

Foldebadekarret fra Trille er praktisk til dig, der ikke har så meget plads og ønsker at pakke badekarret væk når det ikke bruges.

Fylder meget lidt

Sammenklappelige plastik badekar er lavet for bedre at kunne udnytte pladsen, og det kan du også med et Trille babybadekar. Det fylder kun ca 8 cm i dybden og er udstyret med et hul så du kan hænge det bag bruseforhænget. Desuden vejer det ikke meget, og kan nemt tages med når barnet skal på overnatning hos bedsteforældrene.

Sikkerheden er i orden

Som med de fleste danskproducerede produkter kan man regne med at sikkerheden er i orden. Stativet som holder badekarret, er udstyret med skridsikre dutter på benene, så du ikke skal være nervøs for om det glider på et glat badeværelsesgulv. Det bløde og smidige materiale er produceret helt fri for skadelige stoffer for at sikre dit barn en tryg og sund badeoplevelse.

Beemoo Care Badbalja

Bedste baby badekar med stativ

Beemoo Care Badbalja
Fordele
 • pros-icon.svg Du får tre dele til en rigtig god pris.
 • pros-icon.svg Det medfølgende stativ sikrer optimale betingelser, og kan let foldes sammen.
 • pros-icon.svg Babyindsatsen har armlæn, der gør at babyen ikke glider nedad.

Detaljeret gennemgang

Løsningen fra Beemo består af tre dele; Baby badekar, et smart badekarstativ samt en babyindsats til at holde den nyfødte oven vande. Badebaljen er simpelt designet med afløbsprop, og produceret i Polypren fri for skadelige stoffer. Det praktiske stativ gør at du kan få badebaljen op i 125 cm højde hvis du ønsker. Stativet kan foldes så det ikke fylder når det ikke er i brug. Den medfølgende babyindsats gør det lettere at vaske din lille baby, da du har begge hænder fri.

Hvorfor skal jeg vælge Beemoo Care Badbalja

Beemoo care Badbalja er designet med forældrene i tankerne. Får du ømme knæ af blot at tænke på at sidde på de hårde fliser mens du bader din baby så er Beemo badebalje med stativ helt sikkert noget for dig.

3-i-en til favorabel pris

Med denne pakke får du hele udstyret til én samlet og rigtig god pris. Beemoo care badekar m. indsats og stativ letter arbejdet for dig uden at sprænge budgettet.

Dårlig ryg – nej tak

Hvis man kan minimere nogle af de akavede stillinger man som forældre skal ud i, vil det lønne sig på den lange bane. Beemoo badekarret med stativ, gør at du sammen med babyindsatsen kan gøre din lille baby ren, på en langt mere komfortabel måde og samtidig støtte barnet bedre. Måske er det også praktisk hvis Mormor vil give den lille et bad?

Sikkerhed

Babyindsatsen har skridsikre dupper på undersiden så det står fast i baljen, samt armlæn så babyen ikke glider nedad. Alle fødder på stativet er desuden udstyret med skridsikre dutter så det står fast når i vil plaske med vand.

Mininor Foldbart badekar

Mininor Foldbart badekar
Fordele
 • pros-icon.svg Badekarret kan foldes og nemt hænges op.
 • pros-icon.svg Et stort og praktisk håndtag til at flytte badekarret rundt og hænge det op efter endt brug
 • pros-icon.svg Stort badekar der også kan bruges af større børn..

Detaljeret gennemgang

Mininor har designet et praktisk badekar der kan foldes, når du mangler plads på badeværelset. I den ene ende er der et stort håndtag til at flytte rundt på karret og hænge det på væggen når det ikke bruges. Badekarret står på et lille stativ for at sikre et stabilt bad. Mininor badekar er rummeligt, og kan bruges fra barnet er spæd og helt op til 7 års alderen

Hvorfor skal jeg vælge Mininor Foldbart badekar

Mininor badekar er et rigtig fint badekar som er praktisk og godt designet når du ikke har meget plads.

God størrelse til mange aldre.

Badekarret passer rigtig godt i størrelse og design så du, med en babyindsats sat ind i karret, kan sidde med din nyfødte baby og nyde at vaske den lille pjevs uden at få ondt i ryggen. Badekarret er stort nok til at flere børn kan bruge badekarret samtidig, og have glæde af det i mange år.

Godt design

Badekarret er designet med et praktisk og stort håndtag, som gør at du nemt kan hænge badekarret op til tørring, samt gemme det helt væk på en krog bag døren, hvor det fylder minimalt.

Ingen prop

Da det trods alt er en hel del liter vand der skal vippes ud over kanten er det upraktisk for et større badekar ikke at have en prop til vandafløb. Håndtaget kommer dog her igen til gavn – Du kan nemt vippe karret, og stille og roligt hælde vandet ud.

Sikkerheden.

Stativet der holder karret er designet for at det ikke skal tippe og dit barn komme til skade. Under benene på stativet er der skridsikre dutter, så det ikke glider på det glatte gulv.

Guide

Hvad skal jeg vide før jeg køber et babybadekar?

Nyfødte børn har brug for mange bade af kort varighed, det skal derfor være nemt og bekvemt at bade dit barn. Tænk situationen igennem før du drøner ud og køber et badekar. Har du dårlig ryg og svært ved at sidde på hug, kan det være praktisk at vælge et babybadekar med stativ så du kommer op i højden og tæt på dit barn.

Skal badekarret være decideret kun til din baby og derfor meget småt og let eller skal det også bruges af de større børn i familien?

Der findes babybadekar til enhver lejlighed, og i smarte designs så du anbefales at læse vores guide igennem så du er bedre klædt på til at vælge det babybadekar der passer til jeres behov.

Sikkerhed

Alle babybadekar skal være udstyret med en form for sikkerhed, da badesituationen ellers kan blive en farlig affære. Efterlad aldrig din baby alene i badet uden opsyn, da små børn kan komme galt afsted på selv meget få centimeter vand og i våde og glatte omgivelser.

Skridsikkert underlag

Et babybadekar skal være udstyret med et skridsikkert underlag, eller produceret i skridsikkert materiale, så der ingen fare er for at badekarret glider på badeværelset, og dit barn kommer til skade. Står det på stativ skal du sikre dig at stativet er stabilt og at det er skridsikre dutter på benene.

Bløde kanter

Som med alt andet du omringer din baby med, skal der også på badekarret være bløde hjørner fri for revner og skarpe kanter som barnet kan rive sig på eller sidde fast i.

Temperaturfølsom prop

Babyer og specielt nyfødte har meget følsom hud, som ikke tåler de samme høje grader som voksne, og som du skal passe godt på. Temperaturfølsomme propper er ikke nødvendige, men betyder at du hurtigt kan se om vandet har den rette temperatur til den lilles hud. Selvom en sådan prop indikerer om vandet er for varmt, er det stadig en god ide at stikke albuen i vandet og selv mærke efter vandets temperatur (Det kunne jo også blive for koldt).

Støtte med en babyindsats

Det at bade en nyfødt baby kan være lidt besværligt og du vil gerne gøre det bekvemt for dig selv og dit lille barn. Helt små børn skal altid støttes under nakken, og det kan blive bøvlet hvis du kun har en enkelt hånd fri til at rode med babyolie, sæbe og vand. En babyindsats er derfor en rigtig god investering, som ikke koster alverden. De bedste har en form for armlæn midtvejs, så babyen ikke glider nedad, men får en god støtte og er lidt hævet fra den flade bund i karret.

Skal jeg have et foldebadekar?

Specielt i de større byer er der begrænset plads på badeværelserne, og der er stort set aldrig et indbygget badekar. Det er derfor ekstra praktisk med et badekar der kan klappes sammen og fylde så lidt som muligt, så pladsen kan bruges til andre ting.

Foldebadekar fylder meget lidt når de er klappet sammen og kan derfor også nemt tages med i bilen når i skal på ferie. Desuden har små babyer brug for korte bade, men med langt større hyppighed – derfor er det praktisk at du kan nøjes med at fylde et badekar med mindre volume.

Babybadekar FAQ

Hvilket babybadekar er det bedste?

Der findes babybadekar til ethvert behov og til enhver pris. I vores gennemgang har vi fundet Flexi bath badekarret fra Stokke det bedste babybadekar målt på flexibilitet, pris og design som helhed.

Er babybadekar med eller uden stativ bedst?

Der er nemt og simpelt at have et babybadekar der kan stå på gulvet, men i længden kan det blive en ubekvem stilling for dig at stå foroverbøjet og bade dit barn. Et stativ sikrer at du kommer op i en passende højde. Så snart barnet er lidt større og mere bevægelig, bliver det dog en mere usikker løsning.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×