Babyalarm test – Find ro når baby sover, med den bedste babyalarm

1
Padwico 850

Padwico 850 er en flot designet, fuldt-digital babyalarm fra Capidi. Alarmen aktiveres ved lyd fra børneværelset, og er meget nem at bruge. Begge enheder har flere justeringsmuligheder, og med den lange batterilevetid, er den designet specielt til at tage med på farten. Derfor skal du vælge Padwico 850 Padwico 850 har mange små, og personlige funktioner, men som alle er nemme at gå til. De mange justeringer betyder at du kan bruge den i stortset…

Læs mere →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Padwico 850
BabySam
Owlet Monitor Duo 3
BabySam
Philips Avent SCD841
CompuMail
Owlet Cam Smart
Wattoo.dk
Nabby babyalarm
BabySam
Google Nest Cam IQ
Smart
Motorola MBP55
Elgiganten.dk
Capidi babyalarm
BabySam
Philips Avent DECT SCD506
Pixizoo
Neonate BC6900D
Jollyroom.dk
Beurer BY84
Ikke på lager

Som forælder er der mange ting at holde styr på, og en af de vigtigste er søvnen. For både forældre og barn. 

En babyalarm giver både tryghed og frihed til at tage en lur på sofaen, klare vasketøjet i kælderen eller sludre med svigermor på terrassen. Velvidende at babyalarmen signalerer når barnet giver lyd. 

Men hvad er nu alle de funktioner? Smartphone apps, Infrarøde kameraer, og vuggeviser.

Måske ønsker du dig bare noget med brugervenlige funktioner, der opfanger lyden når baby græder? Der findes et hav af forskellige babyalarmer, og hvad enten det er din første, eller du er ude efter en ny babyalarm, er der spørgsmål der dukker op. 

Er det ok at vælge en billig babyalarm? Er de bedste babyalarmer altid de dyreste? Hvilke funktioner er vigtige? Vi har gennemgået flere af de nyeste babyalarm test, og giver dig her et overblik over de bedste og mest eftertragtede babyalarmer, samt en guide til hvad der er vigtigt at overveje, når du er klar til at købe.

Neonate BC 6500D – Den bedste babyalarm

Neonate bc6500d er flere gange kåret som vinder af diverse babyalarm test, målt på alle parametre. Det er en enkel og kompakt babyalarm og som den populære forgænger Neonate bc 5800d, er 6500 en stemmeaktiveret babyalarm, som udover de gængse funktioner, også har indbygget timer til at holde styr på dit barns søvn.

Neonate BC 6500D tilbyder et rigtig stærkt signal, rækkevidde og batteri, og det er muligt at forbinde op til 3 enheder ad gangen.

Derfor skal du vælge Neonate BC6500D

Det er ikke overraskende at Neonate er populær, og faktisk kåret som den bedste babyalarm på markedet. BC 6500D er pålidelig og simpel i brug. Og så er den ideel til familien på farten, hvor forholdene kan variere og du har brug for en alarm med flere muligheder for justering, samt en alarm du kan stole på.

Den indeholder alt det man forventer af en audio babyalarm i dag, og så lever den op til hvad den lover.

Lang rækkevidde og lang batteritid

Som alle Neonates babyalarmer har 6500d rigtig lang batterilevetid. Omkring 90 timer ved aktivt brug, hvilket er mere end nogen anden babyalarm af denne type.

Når man ikke skal bruge babyalarmen er det nemt at oplade Neonate bc 6500d via 2 medfølgende dockingstationer. De er diskrete og oplader lynhurtigt – dog betyder docking stationerne også at der er ekstra udstyr at tage med når i skal på længere ferier.

Udendørs, samt indendørs rækkevidde er i absolut topklasse med helt op til 800 meter – signalet går klart igennem, og du behøver ikke bekymre dig over om  forbindelsen mellem alarmerne brydes.

Pålidelig babyalarm med følsom mikrofon

At have en sikker babyalarm giver tryghed, og Neonate bc6500d er en af de sikreste babyalarmer. Den indikerer tydeligt når dit barn græder eller snakker eller batteriet har nået et lavt niveau. Man kan indstille mikrofonfølsomheden så den passer til omgivelserne, men stadig være sikker på at høre sin grædende baby. Vibration, samt lys i displayet kan erstatte lyden i forældreenheden hvis man har behov for det.

Timer, temperatur alarm og talkback

Det er faktisk underligt at man ikke oftere ser en timer i babyalarmer, for det er virkelig praktisk. Neonate bc 6500 d’s timerfunktion, lader dig følge med i hvor længe dit barn har sovet med et enkelt klik til at aktivere tidtagningen.

Ligesom de fleste andre babyalarmer i dag har den også indbygget temperaturføler – essentielt til barnet der sover i barnevognen udenfor. Det er muligt at indstille en temperaturgrænse så du får et signal hvis barnet får det for varmt eller koldt.

Talk back funktion virker på samme måde som gammeldags walkie talkier, så du kan berolige dit barn på afstand.

Lav stråling

Stråling er en del af enhver babyalarm test og også her er Neonate bc 6500d en af de bedste babyalarmer. Neonate 6500d udsender max 25mW ved brug, og stemmeaktiverings funktionen sikrer, at der ikke udsendes nogen stråling når dit barn sover og alarmen er på standby.

Det kan vi lide:
 • Exceptionel rækkevidde på 800 meter
 • Eminent batterilevetid – helt op til 200 timer!
 • Timer funktion til at holde øje med dit barns lur.
 • Kompakt design som kan være i næsten alle lommer og tasker.
Det skal du være opmærksom på:
 • Bruger Dockingstationer til at oplade. Har du dem ikke med, er der ingen muligheder for at lade babyalarmen op.

Padwico 850 – Bedste med tovejs kommunikation

Padwico 850 er en flot designet, fuldt-digital babyalarm fra Capidi. Alarmen aktiveres ved lyd fra børneværelset, og er meget nem at bruge. Begge enheder har flere justeringsmuligheder, og med den lange batterilevetid, er den designet specielt til at tage med på farten.

Derfor skal du vælge Padwico 850

Padwico 850 har mange små, og personlige funktioner, men som alle er nemme at gå til.

De mange justeringer betyder at du kan bruge den i stortset alle omgivelser, og tilpasse den alarmen derefter. 

Du kan blandt andet justere lyd-sensitivitet på babyenheden og lydniveau på forældreenheden, ligesom det også er muligt at sætte forældreenheden på vibration og lys indikation, hvis du opholder dig et sted med meget støj, eller hvor der kræves absolut stilhed. Lyden gå så fint igennem at du nemt kan berolige dit barn på afstand.

Indikations lysene på forældreenheden lyser behageligt rødt, hvilket fungerer rigtig godt i mørke.

Genopladelige batterier

Når Padwico skal oplades tilsluttes enhederne en dok, som lyser grønt når batteriet er opladt – efter ca. 3 timer. Desuden klarer batteriet sig godt i begge enheder, så du kan nemt have dem med på en overnatning uden at tænke på at tage opladeren med. Både med lyd og LED lys indikerer forældreenheden tydeligt når der er lavt batteriniveau, eller signalet tabes mellem enhederne.

Minimal stråling

Padwico udsender kun 8% af den stråling der findes i standard trådløse enheder (DECT), og 40% af ECO DECT. Der er bestemt ingen fare på færde. Jo tættere de 2 enheder er på hinanden des mindre er strålingen.

Det kan vi lide:
 • Lang batteritid – Et par dage på en fuld opladning
 • God rækkeevne der ikke taber signalet
 • Alarmen er nem og intuitiv i brug
 • Der er ren og klar lyd begge veje
 • Fin natlampe der ikke forstyrrer
Det skal du være opmærksom på:
 • Forældreenheden mangler en strop

Owlet Monitor Duo 3 – Den bedste med intelligent overvågning

Owlet Duo med smart sok er en intelligent babyalarm til dem der ønsker at følge helt med i babys søvn. Den har et Smart videokamera, separat forældreenhed og en Smart app. 

Den medfølgende smart-sok placeres på din babys fod, og måler hjerterytme, ilt niveau, og temperatur når baby sover. Med den medfølgende app installeret, kan du også følge med via et indbygget kamera.

Derfor skal du vælge Owlet Monitor Duo 3

Owlet Monitor med sok er en af de mest populære babyalarmer med kamera.

Den udvidede overvågning kan bogstavelig talt, redde livet hos et skrøbeligt barn som kræver ekstra opmærksomhed. Sokken sættes nemt på barnets fod, som vil aflæse når barnet ligger stille. Sidder sokken for løst eller er faldet helt af, vil du få en alarm på basestationen samt en notifikation på appen.

Kamera og app

Owlet Monitor Duo 3 har et HD videokamera med 1080p som aktiveres ved lyd og bevægelse. Det er muligt at zoome x4 så du kan få en detaljeret oplevelse af dit sovende barn via din app.

I diverse test af babyalarm er der dog divergerende oplevelser af videokvaliteten både ved dag, og nattesyn, som ofte findes temmelig grynet. Kvaliteten afhænger af din wi-fi forbindelse, og hvorvidt den forstyrres af andre enheder.

Hvis appen udelukkende bruges til overvågning via lyd, kører den i baggrunden så du kan bruge telefonen til andre ting imens.

Bluetooth og (u)sikker Wifi

Basestationen og babyenhed med sok kan forbindes via bluetooth, så du kan bruge alarmen selv når der ikke er wifi, dog kun med lyd og uden video streaming. Et medfølgende SD kort, sørger dog for at gemme optagede videoer, og sende det til en cloud i 24 timer, så du har mulighed for at se det på et senere tidspunkt.

Babyenheden med kamera kører over en krypteret forbindelse, så du kan være sikker på at ingen andre hører, eller kigger med (min 2.4 GHz internet).

Hvis du tænker på at anskaffe dig en Owlet fordi du har et barn det er nødvendigt at overvåge ekstra, F.eks pga sygdom, er det vigtigt at du er opmærksom på at alarmen kan tabe forbindelsen til wifi og udelade notifikationer.

Det kan vi lide:
 • Smart sok med detaljerede oplysninger
 • Forældreenhed med bluetooth OG Smart App med wifi til videoovervågning
 • 7-dages historik
Det skal du være opmærksom på:
 • Skal være tilsluttet en stikkontakt og er derfor ikke bærbar
 • Skal være tilsluttet wifi for at bruge app og kamera
 • Den medfølgende sok virker kun til barnet er ca 18 mdr. Da de så møffer så meget rundt at sokken ikke sidder korrekt.

Philips Avent SCD841 – Den bedste med video til den søde søvn

Philips Avent SCD841 er en slidstærk og pålidelig babyalarm med indbygget kamera. Forældreenheden indeholder en  3,5” LCD skærm med Infrarødt nattesyn, som automatisk tænder når mørket falder på. Desuden indeholder Philips Avent SCD841 alle de nødvendige funktioner, plus nogle overraskende værdifulde ekstra muligheder.

Derfor skal du vælge Philips Avent SCD841

Philips SCD841 er en rigtig god babyalarm med kamera, for dig der ikke ikke vil bruge en formue på teknologi, men heller ikke vil gå på kompromis med sikkerheden. 

Signalet er pålideligt og så har den alle de nødvendige funktioner, plus et par ekstra som viser sig faktisk at være rigtig behjælpelige når du skal have ro på din baby og sikre en sød søvn.

Kamera og lyd

Det indbyggede kamera i babyenheden giver dig god mulighed for at overvåge din sovende baby. Forældreenheden tillader op til 2x zoom og det er muligt at panorere kameraet til den bedst mulige vinkel. Det er ikke det mest knivskarpe billede, men det fungerer uden problemer. Lyden går også fint igennem. 

Det er muligt at ændre stort set alle indstillinger så de passer lige til dig; Mikrofonfølsomhed og lyd- og lys niveau.

Vuggeviser og natlampe

Det kan synes overflødigt, men de 5 afslappende melodier i babyenheden er en rigtig fin detalje som fungerer godt. Sammen med det blide natlys hjælper de til at dit barn bliver lullet roligt i søvn uden du behøver ekstra udstyr i børneværelset.

Batteri

Hvis du vælger en babyalarm med kamera vil det oftest være for at følge med på børneværelset og det er mindre vigtigt at babyenheden altid skal være tilsluttet en strømkilde for at virke. Babyenheden indeholder ikke et batteri som forældreenheden (skærmen), som oplades via usb-c stik og derfor er simpel at oplade og tage med rundt i hjemmet. Batteriet i forældreenheden holder op til 10 timer alt efter hvor meget aktivitet der er fra dit barn.  

ECO tilstand og stråling

ECO tilstand betyder at der kun er forbindelse mellem enhederne når der er reel aktivitet. Når der ingen aktivitet er, går enhederne på stand by, bruger mindre strøm og udsender heller ingen stråling.

Det kan vi lide:
 • Den forholdsvis store LCD skærm gør det nemt at følge med.
 • God mikrofonfølsomhed så du ikke overhører at barnet vågner
Det skal du være opmærksom på:
 • Baby enheden skal altid være tilsluttet en strømkilde, og er derfor ikke bærbar.

Owlet Cam Smart – En god babyalarm med kamera til hjemmet

Babyalarmen fra Owlet er en HD video og lyd enhed, med alle de vigtige funktioner – og så lidt ekstra. Når den medfølgende app er installeret, er det muligt at streame både video og lyd via din smartphone eller tablet. Wi-Fi forbindelsen er krypteret så der er ingen der kigger med. 

Owlet Cam fås i både hvid og sort.

Derfor skal du vælge Owlet Cam Smart

Med sine mange funktioner, er Owlet den ultimative babyalarm til hjemmet. 

Det er nemt at montere soklen over barnets seng og derefter tilslutte den en stikkontakt, samt wi-fi. Selve babyenheden med indbygget kamera, monteres ved hjælp af en magnet på soklen, og når den tilhørende app er installeret, kan du sætte dig med din telefon, og følge med på børneværelset. 

Du skal som minimum have iOS 8 eller Android 5.0. 

Smart natugle

Owlet har indbygget nattesyn, så du kan også bruge kameraet når det er mørkt. Video streames med 130 graders kameravinkel, HD kvalitet, og har 4x zoom. 

Det er muligt at tilslutte flere kameraer på én gang, hvilket er rigtig praktisk hvis der sover mere end ét barn i samme rum

Smart App

Lyd via appen, streames i baggrunden af din telefon, så du kan bruge telefonen til andre ting og stadig høre hvis dit barn vågner. Owlet sender også notifikationer til appen når dit barn græder eller snakker, hvis der er bevægelse og om temperaturen i rummet.

Kun til hjemmet med god wi-fi

Selv de bedste har deres begrænsninger. Owlet Cam kræver både en direkte strømkilde samt god wi-fi. Disse to ting gør den umulig at benytte på ferien eller hvis du har lyst til at lade dit barn sove middagslur i haven. 

Sikkerheden får et lille hak i tuden, i det du mister forbindelsen til babyenheden hvis du mister forbindelsen til dit internet.

Det kan vi lide:
 • Smart App til video og lyd hvor flere enheder kan tilsluttes
 • Det er nemt at montere babyalarmen
 • God indikator for manglende forbindelse til enheden (Et blåt lys, samt en notifikation)
Det skal du være opmærksom på:
 • Baby enheden skal være tilsluttet en strømkilde
 • Streaming via appen kræver en god internetforbindelse
 • Der findes ingen forældre-enhed udover din egen smartphone.
 • video og lyd kvaliteten er svingende
 • Ikke muligt at styre kameraet via appen
 • Ikke muligt at styre babyalarmen via appen

Nabby babyalarm – Bedste med laveste stråling

Nabby babyalarm er en ny og dansk produceret, virkelig simpel babyalarm til både android og apple smartphones. Nabby tilsluttes med en direkte og sikker bluetooth eller wifi forbindelse til din smartphone, og aktiveres ved lyd fra barnet. Oplade systemet er simpelt, og giver dig mulighed for at tanke batteriet op på farten. Det er muligt at tilkoble flere smart enheder til din Nabby.

Derfor skal du vælge Nabby babyalarm

Nabby babyalarmen er til dig der ønsker en helt simpelt babyalarm som er nem at tage med, men alligevel ønsker moderne features via en Smart App. 

Det kan desuden være en fordel at forældreenheden er din smartphone, så du kun behøver at have én enhed med dig. 

Selvom simpliciteten er i højsædet er der stadig plads til at modtage notifikationer og alarmer direkte på din telefon. Du får også indbygget temperatursensor og det er muligt at justere mikrofon følsomheden så den passer til omgivelserne.

Som en sød detalje er det muligt at personificere din Nabby, og give den sit eget navn. 

Fremragende batteri

Producenterne bag Nabby har helt sikkert stiftet bekendtskab med det uhensigtsmæssige i at have en babyalarm man konstant skal huske at oplade, og har derfor sørget for at udstyre Nabby med et batteri med op til 70 timers brug, samt en fuld opladning på kun 60 minutter.

Ustabil rækkevidde og signal

Nabby lover en rækkevidde på op til 300 meter og et stærkt signal, men kan desværre ikke leve op til det. Nabby mister ofte bluetooth forbindelsen til telefonen.

Da der ingen anden forældreenhed findes, bliver det hele temmelig ubrugeligt uden signal enhederne imellem. Både indendørs og udendørs rækkevidde er også reelt kortere end lovet.

Meget lav stråling

Fordi Nabby forbindes via bluetooth er der også meget lav stråling. Strålingen fra Nabby ligger på kun 0,8 mW og er dermed i den absolut lavest mulige ende.

Det kan vi lide:
 • Simpelt system og design
 • Kun én enhed at have med sig
 • App med notifikationer via bluetooth
 • Lang batterilevetid gør brugen af Nabby endnu mere simpel
 • Minimal stråling – måske den allerlaveste
Det skal du være opmærksom på:
 • Rækkevidden er langtfra så lang som lovet
 • Taber ofte forbindelsen til bluetooth

Google Nest Cam IQ – Mere end en babyalarm

Google Nest Cam IQ er reelt mere end en babyalarm. Den er, i princippet et overvågningskamera som nu også markedsføres som babyalarm. Det smarte ved at bruge Nest Cam som babyalarm, er at der er indbygget både bevægelsessensor og ansigtsgenkendelse, nattesyn, og 3 mikrofoner og så er videokvaliteten uovertruffen.

Derfor skal du vælge Google Nest Cam IQ

Som babyalarm ligger Googles Nest Cam absolut i den dyre ende, men giver dig mulighed for at bruge kameraet til andre ting når du ikke længere har brug for det til dit barn, og i stedet vil benytte det til generel overvågning.

God kvalitet er pengene værd.

Kameraet som kan tages med

Nest kameraet filmer i HD og kan streames live via din smartphone eller tablet. Den uploader også automatisk alle optagelser til din cloud. Det tillader desuden 12X zoom og filmer i en 130 graders vinkel. Kameraet kan nemt drejes i alle retninger og installeres hvor som helst.

Når du vil tage kameraet med dig, skal du blot ændre Hjem (Google home) i din Nest App til den nye placering, hvor der naturligvis også skal være adgang til wifi.

Det genopladelige batteri kan gennemsnitligt holde op til 3 måneder på en opladning, alt afhængig af aktivitetsniveauet.

Praktisk tovejs kommunikation.

Selvom Google Nest Cam IQ har 3 mikrofoner er lydkvaliteten alligevel ikke helt i top. Det fungerer dog fint, og det er dejlig praktisk at kunne kommunikere med børneværelset, så Far kan kalde på flere bleer uden at skulle efterlade baby på puslebordet alene.

Abonnement

Det er muligt at tilkøbe et abonnement så du få flere notifikationer fra kameraet på din smart device.

Det kan vi lide:
 • Perfekt videokvalitet, også om natten og ved zoom
 • Kan tages med i f.eks sommerhuset
 • Brugervenlig
 • Kan bruges til andet end overvågning af din baby
 • Tilkoble flere kameraer og enheder på én gang
Det skal du være opmærksom på:
 • Skal bruge wifi for at virke
 • Den tilhørende app fungerer ikke når andre apps kører.
 • Skærm timeout på smart enhed
 • Bruger meget batteri på smart enhed når der streames video

Motorola MBP55 – Bedste med bærbart kamera

Motorola MBP55 er en trådløs babyalarm med kamera og audio. Den indeholder mange fine funktioner, men skiller sig ud ved at forbinde kamera, forældreenhed og smart app via bluetooth, og samtidig have genopladelige batterier. Så kan du altid have et øje på dit sovende barn, hvorend i befinder jer.

Derfor skal du vælge Motorola MBP 55

Motorola MBP 55 babyalarm kan lidt af hvert, men mest af alt er det en bærbar videoovervågning som ikke kræver wifi. Dog er der forskellige oplevelser af billedkvaliteten og det generelle signal enhederne imellem, som det ofte er tilfældet når der transmitteres via bluetooth. Specielt nattesynet synes at være temmelig grynet og ikke egentlig brugbart.

Derudover har Motorola MBP 55 alle de ekstra funktioner som det forventes af en god babyalarm i dag.

Kan tages med overalt

Det at både forældreenhed OG kamera, indeholder genopladelige lithium batterier, kan ikke understreges nok. Det er virkelig et plus og, ikke noget der findes i mange babyalarmer. Enhederne oplades via 2 adaptere og du får tydeligt signal når der er lavt batteri i kameraet, efter ca 2 timers brug.

Tilt kameraet trådløst!

At det er muligt at manøvre kameraet fra forældreenheden er en eminent detalje, som mange forældre vil juble over. Det er også muligt at zoome og panorere, så du stadig kan følge med når dit barn når alderen hvor det tonser lidt mere rundt i sengen.

Du får kort sagt, det fulde overblik over dit barn med en lille og kompakt 5” farveskærm. Der er indbygget infrarødt kamera der automatisk tænder når mørket falder på.

Fine funktioner og ECO mode

Den sensitive og justerbare mikrofon sørger for at du altid kan høre når dit barn vågner. Du kan afspille en række forskellige vuggeviser direkte fra babyenheden uden at rejse dig, ligesom der er talk back funktion indbygget.

Det kan vi lide:
 • Genopladelige batterier i kameraet
 • Separat forældreenhed udover smart app.
 • Kamera kan manøvreres fra forældreenheden
Det skal du være opmærksom på:
 • Temperatursensoren sidder tæt på kameraet som afgiver varme, og derfor altid aflæser højere end egentlig rumtemperatur.
 • Svingende billedkvalitet
 • Ringe lydkvalitet enhederne imellem

Capidi babyalarm – Den bedste bærbare med nattelys til turen

Capidi er en simpel og brugervenlig lyd aktiveret babyalarm som er funktionelt designet. Den kan selv stå direkte på en overflade og oplader også direkte i enheden via USB. Fås i Pink, guld, sort og hvid.

Derfor skal du vælge Capidi

Brugervenlighed og simplicitet kan være en rigtig god ting hvis blot det primære virker. Og det gør det med Capidi. Selvom det ikke er essentielt i en babyalarm så er der mange forældre som værdsætter temperatursensoren som ikke findes i Capidi. Sover din baby det samme sted – og primært indendørs er den dog nemt overflødig. Det samme gælder to vejs kommunikation som Capidi også har valgt fra.

Genopladeligt batteri og praktisk opladning

Gennem test viser batteriet at holde helt op til 1 uge ved brug hver aften ved sengetid. Den direkte opladning via USB betyder at du kan oplade dem hvor som helst – i bilen, pcén, med power bank eller andet.

Nem at have med

Det er ikke kun den brugervenlige opladning og det stærke batteri der gør Capidi nem at have med rundt. Som en af de få har Capidi, i sit design, tænkt på at lave en bælteklemme i begge enheder! Babyenheden kan sættes fast på barnets seng eller i barnevognen og som forælder skal du ikke tænke på hvor du har efterladt forældreenheden. Den klikkes bare fast i bukserne!

Lyd og nattelys

Mikrofon Sensitivitet kan justeres så den passer til omgivelserne og forældreenheden kan sættes på vibration, så du ikke forstyrrer omgivelserne eller forskrækkes af høj gråd. 

Overskrides rækkevidden får du tydeligt signal på forældreenheden med både lys og lyd, og om natten er der en lille USB lampe til at våge når barnet sover. 

Det kan vi lide:
 • Kan både stå frit og har en bælteklemme til at klipse den fast
 • Oplader enhederne direkte uden adapter og med USB
 • USB nattelys der ikke forstyrrer
Det skal du være opmærksom på:
 • Der er ingen temperatursensor

Philips Avent DECT SCD506 – Den gode basis alarm

Philips Avent DECT SCD506 er en sikker babyalarm, med alle de nødvendige funktioner – og uden at koste for meget. DECT står for Digital Enhanced Cordless Telecommunications.

Den fungerer ved hjælp af lyd aktivering og har både natlampe og vuggevise funktion.

Derfor skal du vælge Philips Avent SCD506

Hvis du gerne vil have en sikker og solid babyalarm til hjemmet, med de nødvendige funktioner, så er Philips et godt valg. Den koster ikke alverden, og signalet er tydeligt og pålideligt, hvilket nu engang er det primære.

Philips har lavet en fin babyalarm til hjemmet, som godt kan benyttes som bærbar enhed – i en meget snæver vending.

Forskellige (halvdårlige) batteri muligheder

Begge enheder kommer med en adapter til opladning, som sagtens kan være tilsluttet, mens den overvåger dit sovende barn. Og det anbefales det at gøre. Især med forældreenheden, som bruger meget strøm. Forældreenheden kan også bruges med udtagelige batterier, der dog også nemt bruges op.

Når forældreenheden nærmer sig babyenheden slår Smart ECO mode til, så batteriet bruger mindre strøm end ellers.

DECT Lyd

Philips Avent dect fungerer via lyd – som gammeldags walkie-talkier, bare bedre. DECT-teknologi betyder at lyden bliver klar, da den ikke forstyrres af andre enheder, og også filtrerer udefrakommende lyde fra, såsom regnvejr.

En bagside ved DECT teknologi er at det udsender en del flere skadelige stråler end ellers, hvorfor du finder ECO mode i de fleste DECT apparater så færre skadelige stråler udsendes.

Lydløs og LED indikator

Man kan især savne en skærm på forældreenheden når man sætter alarmen på lydløs. I stedet indikerer LED lys på forældreenheden når baby græder, du er uden for rækkevidde eller batteriniveauet er lavt, hvilket også fungerer.

Når baby enheden slukkes, afgiver den som advarsel, en høj lyd der desværre ikke kan slås fra.

Alt det ekstra

Som i de fleste babyalarmer i dag har Philips Avent SCD506 både tovejskommunikation, samt en blid natlampe der kan være både praktisk og beroligende i børneværelset. Vuggevise funktionen er ikke nødvendig, men en kærkommen mulighed for at undgå flere apparater hvis du vil lade dit barn beroliges af en række søde rytmer.

Det kan vi lide:
 • Bærbar babyenhed med batterilevetid op til 24 timer
 • Indbygget natlampe med blidt lys
 • Vuggevise funktion
 • Brugervenlig babyalarm
Det skal du være opmærksom på:
 • Batteriet i forældre enheden bruges hurtigere op
 • Ingen temperaturmåler
 • Ved test er rækkevidden reelt kortere end det oplyste

Neonate BC6900D – En stærkt optimeret klassiker

Som sine forgængere er Neonate bc6900D en yderst brugervenlig og kompakt babyalarm med alle nødvendige funktioner. Det nye med bc6900D er en farveskærm og et stærkt optimeret og praktisk oplade system, men ellers er alt ved det gamle.

Derfor skal du vælge Neonate babyalarm BC6900D

Hvis du har valgt at du skal have en babyalarm uden kamera, men ellers ønsker alle moderne funktioner så er Neonate 6900D en virkelig god babyalarm. Med Neonates modeller får du som altid et rigtig kraftig batteri, ekstrem god rækkevidde, og nu også med opladning så simpel som det kan gøres.  Prisniveauet ligger i den høje ende, men Neonate BC6900D er pengene værd.

Optimeret opladning og kraftigt batteri

Neonate BC6900D oplades direkte med et micro usb stik i siden så du undgår at bøvle med docking stationer og adaptere. En fuld opladning tager 3-4 timer og holder helt op til 200 timer!

Parre flere enheder

Babyalarmen og forældreenheden parres automatisk så snart du tænder dem. Ønsker du at parre flere babyenheder til den samme forældreenhed foregår dette ved et enkelt tryk på en knap og tager kun et øjeblik. Det er muligt at have 3 enheder på den samme forældreenhed. Signalet sendes over en krypteret forbindelse så du kan være sikker på at ingen følger med.

Walkie talkie

Der er to vejs kommunikation i Neonate 6900D, som kan være ganske praktisk. Både for at berolige din baby, men også for at kommunikere med en forælder i et andet rum, helt som en walkie-talkie. Dog går lyden fra forældreenhed ikke helt så klart igennem som det gør den anden vej.

Timer og temperatur

Det er som om der er tænkt på det hele med Neonates babyalarmer. Timer funktionen gør at du kan holde øje med hvor længe dit barn har sovet, og temperatur sensoren holder øje med at den lille har det helt tilpas. Det er muligt at indstille en temperaturgrænse, så du får besked på forældreenheden når temperaturen overskrides.

Det kan vi lide:
 • Opladning med stik i siden er rigtig praktisk
 • Fantastisk rækkevidde på 800 meter
 • Exceptionel batteritid
 • Det er muligt at forbinde op til 3 enheder
 • Behageligt nattelys
Det skal du være opmærksom på:
 • Høj pris selvom kvaliteten er i top

Beurer BY84 – Den bedste analoge med lang rækkevidde

Beurer BY84 er en god gammeldags analog babyalarm med et kraftigt signal. Den har LCD display som viser med lys og symboler om baby er vågen eller sover, og så udsender den meget lidt stråling. Desuden har Beurer BY 84 en masse muligheder for små justeringer, så alt passer til lige netop dit hjem og behov.

Derfor skal du vælge Beurer BY84

Selvom Beurer er virkelig simpel, er den alligevel en af de bedste babyalarmer der findes, og er rigtig god til dig der skal have din første babyalarm, som også kan tages med på farten. Den er billig, har et kraftigt og stabilt signal, samt en forbløffende lang rækkevidde. Beurer BY 84 vil give dig ekstra tryghed til at stille barnevognen fra dig.

Brugervenlighed og batterier

Beurer BY 84 er utrolig nem at sætte op og meget intuitiv i brug.

Den kan bruges enten direkte i en strømforsyning, eller du kan sætte almindelige AAA batterieri og tage dem med dig på tur.

Tænd for enhederne og sørg for at de indstillet til den samme kanal, og så du er klar til at smække benene op, mens baby sover.

En lille detalje

Det er dejlig let at skelne mellem de 2 enheder da de har hver sin farve antenne. Det kan være ganske praktisk for de trætte, nybagte forældre da man ikke ønsker at bytte dem rundt.

Pålidelig babyalarm med god indikator

Af og til er simpelt godt. Beurers analoge babyalarm kommer med de allermest nødvendige funktioner. Lydkvaliteten er ikke den bedste, men du kan sagtens høre hvis din baby er vågnet.

LCD displayet indikerer også ved hjælp af både lys og symboler, om din baby sover, græder eller blot ligger og pludrer. Du får også tydeligt signal når babyenheden er udenfor rækkevidde og når batterierne skal skiftes.

Exceptionel rækkevidde og lav stråling

Måske har man sjældent brug for at være 800 meter fra sin sovende baby, men det er rart at vide at signalet ikke ryger når afstanden øges. Ikke mange andre babyalarmer af den analoge type, kan tilbyde en tilsvarende lang rækkevidde. At signalet er analogt betyder også at der kun udsendes meget lav stråling. 

Det kan vi lide:
 • Meget lav stråling med analog transmission mellem enhederne
 • Lang rækkevidde på op til 800 meter
 • Alarmen giver tydeligt signal
 • Strop til at klipse enhederne fast
 • Beurer er meget billig i forhold til den kvalitet du får
Det skal du være opmærksom på:
 • Ringe lydkvalitet enhederne imellem
Neonate BC6500D Padwico 850 Owlet monitor duo Philips Avent SCD841 Owlet cam smart Nabby babyalarm Google nest Cam IQ Motorola MBP 55 Capidi Philips Avent SCD560 Neonate BC6900D Beurer
Kamera Nej Nej ja ja ja nej ja Ja nej nej nej nej
Temperatursensor Ja Ja ja Ja ja ja nej ja nej nej ja nej
To-vejs kommunikation JA ja ja Ja ja nej ja ja nej ja ja nej
Rækkevidde 800 meter 500 meter 30 meter 50/300 meter 20/180 meter 300 meter 300 meter 800 meter 50/330 meter 800 meter 800 meter
Nattesyn JA ja ja ja nej ja ja nej ja ja ja
batterilevetid 200 timmar 48 timmar 16 timmar (sok 18 timmar) 10 timmar 70 timmar ca 90 dage 1-2t kamera/5t F-enhed 100 timmar Max 24 timmar 200 meter 16-22 timmar
strålingsrate Max 25mW max 10 mW 6,3 mW DECT ECO 0,08mW Max 10 mW DECT ECO max 25mW
justerbar mikrofon Ja ja nej ja nej ja ja ja ja ja ja ja
Bærbar ja ja ja/nej nej – kun forældreenhed nej ja Ja med wifi ja ja delvist ja ja

Sådan vælger du den bedste babyalarm

Der er mange forskellige babyalarmer på markedet i dag, og de har hver deres styrke og svagheder.

Det kan måske synes uoverskueligt at finde den perfekte babyalarm, men tænk på at det, med lidt research betyder, at du kan finde den babyalarm der passer perfekt til lige netop jeres behov og budget.

Vi guider dig her til at forstå de primære og vigtige funktioner en babyalarm skal have, samt gennemgå de lidt sjovere funktioner som mange alarmer er udstyret med.

Værd at overveje inden du går igang

Der er en række ting det er godt at overveje allerede inden du begynder at se på de forskellige typer babyalarmer så du kan kredse søgefeltet lidt ind fra start:

Hvor skal i bruge babyalarmen henne?

Nogle modeller kører over wifi og/eller bluetooth mens andre fungerer som en gammeldags walkie-talkie. Det ene forudsætter en stabil internetforbindelse, mens det andet betyder større frihed.

Hvis i ofte er på farten

Sover din baby i barnevognen udenfor, er det rigtig rart med en babyalarm med et genopladelig batteri der også kan holde længe.

Oplade mulighederne varierer og kan være alt fra klodsede strømadaptere til micro usb stik, som kan oplade gennem en powerbank.

Rækkevidde og signal

Er i ofte på besøg hos familie og venner er det vigtigt at se efter hvor lang og stærk rækkevidden er i alarmen, så i ikke behøver at  bekymre jer om signalet i nye omgivelser.

Alarmen skal bruges derhjemme

Hvis du er på udkig efter en babyalarm der blot skal bruges i børneværelset, vil i formentlig have en strømkilde i nærheden, og batterilevetid, samt rækkevidde er mindre vigtig, ligesom en tilslutning til wi fi, vil være uproblematisk.

Nu du har afgjort hvor og hvordan din babyalarm skal bruges, giver vi dig her et overblik over en række ting det er værd at kigge efter når du læser om om de forskellige test af babyalarmer og hvordan diverse funktioner klarer sig..

En sikker babyalarm

Måske giver det sig selv at du skal kunne stole på babyalarmen når dit barn sover. Når du ikke selv kan overvåge barnet skal du have tillid til at alarmen altid giver dig signal.

Det er essentielt at du tydeligt skal kunne opfange når dit barn giver lyd fra sig, men det er også vigtigt at alarmen indikerer korrekt ved lavt batteriniveau og hvis signalet tabes. Ellers risikerer du at overhøre din grædende baby, fordi alarmen er løbet tør for batteri eller du er gået for langt væk.

Alle babyalarmer signalerer dette, men sørg for at det er tydeligt og at du er klar over hvordan det indikeres.

Rækkevidde

Rækkevidden på babyalarmer varierer meget, og der er også forskel på den teoretiske rækkevidde -altså den producenten lover, og så den faktiske rækkevidde ved brug.

De alarmer der primært er lavet til indendørs brug kan have en rækkevidde på omtrent 20-50 meter. Mange babyalarmer kan række over 300 meter i et åbent areal, mens nogle få kan nå helt op til 800 meter. Overskrides rækkevidden, mistes signalet mellem enhederne og du er ikke længere i kontakt med dit sovende barn.

Desuden skal du være opmærksom på at signalet afhænger af hvor du befinder dig. Bygninger konstrueret i beton, eller med mange vægge, kan blokere signalet for din babyalarm. Signalet kan også forringes af mange elektriske apparater og wifi forbindelser.

Lyd

Basis modellerne indenfor babyalarmer fungerer stort set som en walkie-talkie.

Babyenheden aktiveres ved lyd, og signalet sendes til forældreenheden, så du kan sidde i et andet rum og høre når barnet vågner.

Der er stor forskel modellerne imellem om lyden går klart igennem, eller der kommer lidt skratten med. Hvis du ønsker at lyden skal være ren og klar, så kig efter en babyalarm med støjfilter. Det er også bekvemt at have mulighed for at justere på mikrofon sensitiviteten i babyenheden, så du ikke får signal hver gang nogle passerer dit sovende barn i barnevognen, eller regnen trommer på halvtaget.

Strøm eller genopladelige batterier

Så er vi på vej ind i junglen – Her er der virkelig stor variation babyalarmerne imellem.

På nogle modeller skal begge, men oftest kun babyenheden være tilsluttet en strømkilde, mens forældreenheden har batterier så du kan tage den med dig rundt.

De fleste babyalarmer med digitalt kamera skal altid være sat i stikkontakten, selvom der også her findes trådløse modeller med kamera.

De fleste babyalarmer i dag, er udstyret med genopladelige lithium batterier som dem vi kender fra en smartphone. Størstedelen kommer med en oplader, eller en dockingstation, til et almindeligt 50 H 230V stik, mens andre modeller har USB-c eller micro USB, så du også kan oplade dem via en powerbank eller andet. Helt old-school, er der også babyalarmer som fungerer fint på AAA batterier hvilket faktisk kan være helt befriende.

Batterilevetid

Batterilevetiden varierer virkelig meget i de forskellige babyalarmer, så det er rigtig vigtigt at være opmærksom på. De nyere alarmer der findes på markedet er ofte stemme-eller bevægelses aktiveret. Det betyder at de er på standby når der ingen aktivitet er fra børneværelset, og derfor heller ikke bruger så meget strøm som ellers. Så batteritiden varierer altså alt efter hvor aktivt dit barn er.

Det er selvsagt en god ide, altid at holde et øje med batteriniveauet, så du ikke står i en situation hvor batteriet er lavt, og babyenheden slukkes, netop som du skal til at lægge din baby til middagslur i barnevognen.

Andre nyttige funktioner

Babyalarm med temperaturmåler

Sover dit lille barn udenfor er det praktisk at babyalarmen har en temperatur sensor så du kan sikre dig at det hverken er for koldt, eller for varmt for den lille. Nogle modeller har ovenikøbet en indbygget alarm, så du kan angive en øvre og nedre temperaturgrænse og få en indikation hvis grænsen overskrides. En tilpas temperatur tæt på barnet anbefales i øvrigt at ligge omkring 20 grader.

To vejs kommunikation

Tovejskommunikation er en nyere detalje der er at finde i de fleste babyalarmer i dag, men det gør den ikke mindre smart. Når alarmen lyder, har du mulighed for at berolige barnet på afstand ved hjælp af din egen stemme.

Tovejskommunikationen kan også være en ganske stor hjælp hvis du lige skal kalde på svigermor i det andet rum, så hun kan assistere med en kop vand, uden du behøver at rejse dig midt i godnathistorien.

Videoovervågning

Hvis du gerne vil kunne følge visuelt med i hvad der sker omkring dit sovende barn, kan du med fordel investere i en babyalarm med kamera.

Der findes mange forskellige babyalarmer med kamera, men størstedelen tilsluttes wifi og fungerer ved at streame video og lyd via en app til din smartphone eller tablet. Ofte er der muligheder for at uploade video til en cloud og se det igennem senere.

Andre modeller med indbygget kamera er mere simple, og kommer med en separat forældre enhed med LCD skærm, som forbindes via bluetooth til babyenheden.

Langt de fleste kameraer har infrarødt nattesyn som ovenikøbet tænder automatisk.

Hvordan kameraet placeres og filmer er dog meget forskelligt fra model til model. Nogle filmer i vidvinkel og kan manøvreres trådløst fra forældreenheden, mens andre blot står fast i deres sokkel uden mulighed for at zoome eller panorere.

Videokvaliteten varierer også stærkt, men som med så meget andet går kvalitet ofte hånd i hånd med prisen.

Smartphone apps

En babyalarm med kamera kan være en stor hjælp hvis du får dit barn passet og gerne vil holde lidt øje med hvad der sker, selvom du sidder på kontoret.

Med en smart app forbundet til kameraet i børneværelset kan du følge med fra din telefon hvorend du befinder dig, blot både du og kameraet har adgang til wifi. På de fleste apps, kan du også holde øje med temperaturen i rummet, ligesom du får notifikationer om lyd og bevægelse. Det problematiske kan blive hvis wi fi forbindelsen er ustabil og du helt mister kontakten enhederne imellem. På grund af  den lidt større usikkerhed i signalet er babyalarmer med kamera mest til brug i hjemmet.

FAQ

Hvilken er den bedste babyalarm?

Den bedste babyalarm er uden tvivl Neonate bc 6500 D, som målt på alle parametre klarer enhver testen med bravour. Hvilken der er den bedste for jer, kommer naturligvis an på hvilke funktioner i synes i har behov for og hvilket budget i har.

Hvilken babyalarm med kamera er den bedste?

Den bedste babyalarm med kamera er Owlet Duo 3 med Smart Sok. Den kommer med en base station til at erstatte din smartphone, så du ikke går glip af lyd fra dit barn, ved manglende wifi. Er et virkelig kvalitetsbillede vigtigt, er der dog andre modeller som gør det bedre, blandt andet Google Nest Cam IQ.