Bedste ammepude

Af Pernille BAdge
Pernille

Hej! Pernille er 27 år gammel, og bor på stevns med sin familie, hund, kaniner og høns. Hvor hun også hjemmepasser sin datter. Efter at være blevet mor, savnede hun...

Ømme muskler og trætte arme, grundet alt for mange timer i sofaen i den samme dårlige stilling, med baby i armene, måske endda uden en ammepude.

Mange nybagte mødre kan nikke genkendende til udfordringen med ømme muskler,  når man i fællesskab med den lille ny, skal have amningen op at køre.

Ammepuden er et super redskab, og den perfekte ammepude sikrer dig en god holdning og den optimale støtte, når sulten melder sig hos baby. En god ammepude er derfor need to have, når baby melder sin ankomst.

Trods navnet er ammepuden også en rigtig god hjælp og støtte, til dig når baby skal have flaske.

Har du svært ved at finde ud af hvilken ammepude, du skal vælge, blandt markedets mange ammepuder? Vi har lavet en ammepude test til dig, med et godt udvalg af markedets populære ammepuder, som forhåbentligt vil hjælpe dig på vej, til at finde den bedste ammepude til dig og dine behov.

Guide

That´s mine Bbhugme Cam Cam Ergobaby Bbhugme Doomoo Done by deer
Form C – formet graviditetspude V-formet Formstøbt Pøllepude C-formet V-formet
Betræk 100% øko bom. 100 % bomuld Tilkøbes Poly./bom. 100 % bomuld 95% bomuld 100% bomuld
Fyld Krøyerkugler EPS kugler Fossflakes Fast skum EPS kugler EPS kugler Polyesterfibre
Aftageligt betrækt Ja Ja Betræk tilkøbes Ja Ja Ja Ja
Maskinvask: 40 grader 40 grader 60 grader 40 grader 40 grader 30 grader 30 grader
Længde 77 cm 150 cm 68 cm 65 cm 50 cm 70 cm

Sådan vælger du den bedste ammepude

Når det kommer til amning, er vi lige så forskellige som på mange andre områder.
Heldigvis er der et stort udvalg af ammepuder på markedet, alt fra den traditionelle ammepude til de mere innovative og nytænkende ammepuder.

En ting er sikkert, der er en masse gode ammepuder, alle i forskellige former og fastheder.

Det handler blot om at finde ud af hvilken ammepude, der for dig giver en god støtte, så du kan undgå rygproblemer og smerter i musklerne, men i stedet kan nyde spise tiden med den lille ny, så I, i ro og mag kan finde jeres egen rytme og rutiner.

Ammepudens fasthed

Ammepuder kan købes med meget forskelligt fyld, der alle har noget at sige i forhold til ammepuden fasthed.

De mest almindelige er krøyerkugler, eps perler, fossflakes og polyesterfiber.
Det er ikke til at sige hvilken form for fyld du skal gå efter.

Nogen vil for eksempel opleve den bedste støtte i en pude med krøyerkugler, mens andre vil opleve fossflakes puderne som deres foretrukne ammepude.

Ammepuder vil af naturlige årsager med tiden miste sin fylde og form.
Hvis du ønsker en ammepude, der kan holde til mange børn eller planlægger at bruge den efter amning, kan det derfor være en fordel at gå efter en ammepude, der har lynlås i selve puden, så du kan tilkøbe nyt fyld og fylde i, når du oplever fyldet i din pude ikke længere giver dig en god støtte.

Ammepudens form

Ammepuder findes i flere former og størrelser, alle med det formål at give dig støtte under amningen.
Det er meget forskelligt, hvilken ammepude form mødrene går efter, og faktum som størrelsen på din barm og overkrop, kan have betydning for hvilken form for ammepude du sidder bedst med.

V-formet

En V-formet ammepude er den form, de fleste nok vil tænke på, når vi forestiller os en klassisk ammepude.

Denne form for ammepude har været på markedet længe, og er det stadig, det er der selvfølgelig en god grund til.
De fleste sidder godt med en V-formet ammepude, da den kan bruges til mange ammestillinger.
Denne form er også dejlig nem at have med sig rundt og ud af huset, da den ikke fylder alt for meget.

Nogle oplever dog at en V-formet ammepude, glider lidt væk fra dem og de derfor skal bruge kræfter på at holde ammepuden på plads.
Hvis du er en af dem, er det en ide at prøve en C-formet ammepude eller en ammepude du kan binde rundt om dig.

C-formet

Hos en C formet ammepude møder de to ender af ammepuden hinanden, og skaber en C form. Det giver dig en ammepude der er meget sikker og stabil, så du ikke skal koncentrere dig om at holde den på plads, mens du sidder og ammer eller giver flaske.

Ammepuder i denne form, er god at tage på fra siden, så det højeste punkt er ved din hofte, og den ene side kommer om og støtter dig i ryggen, mens den anden side, ligger op mod din mave.
Ved denne placering har du et højt punkt, du kan hvile din arm på og dit lille barn vil ligge lidt skrå med hovedet hævet over mavens højde.

Alt efter hvor meget fylde ammepuden har, kan du også bruge den C-formet ammepude som en nakkepude, når du sidder i sofaen, eller hvis du kører langt i bilen, og trænger til et lille hvil og gerne vil aflaste musklerne i nakken.

Aflange ammepuder og ammepuder der kan bindes

De aflange ammepuder og de ammepuder der kan bindes rundt om livet, er de mere nye former indenfor for ammepuder.

Disse ammepuder er meget begyndervenlige, specielt dem der kan bindes rundt om livet, da de er nemme at placere, og bliver siddende på kroppen.
Du kan derfor holde fuldt fokus på amningen eller flaske givningen, der i starten, kan være en udfordring, indtil I sammen finder jeres rytme.

Graviditets- og Ammepuder

Graviditets- og ammepuder er en stor pude. Her man har tænkt på hvor tungt det er at gå rundt med en gravid mave, derfor er disse puder designet til at aflaste og støtte når du ligger og hviler dig.

Når den lille ny er kommet til verden, kan I nu sammen bruge puden til støtte under amningen, og mor kan fortsat nyde godt af en god nattesøvn, i en optimal sovestilling.

Sådan rengør du og vasker en ammepude

Betrækket på de fleste puder kan heldigvis vaskes i maskinen, det er dog meget forskelligt, hvor mange grader betrækket må vaskes på.
De fleste betræk må vaskes ved 40 grader, men der findes også ammepuder med betræk der må vaskes helt op til 60 grader.

Kun ved få udvalgte ammepuder, kan selve ammepuden vaskes enten i hånden eller maskinen.

Det er en god ide at gøre sig nogle overvejelse, om hvor nemt du gerne vil have, det skal være at gøre ammepuden rent, samt om du ønsker muligheden for at tilkøbe ekstra betræk, inden du vælger hvilken ammepude du gerne vil købe.

Sådan kan du også bruge din ammepude

En ammepude er i første omgang tænkt til at give støtte under amningen eller ved flaske tid med baby, men allerede mens du venter på baby, kan du begynde at tage ammepuden i brug.

Hvil din gravide mave

Det er en hård opgave for kroppen at gro et lille menneske, du er derfor helt naturligt træt.
Giv dig selv mulighed for at slappe ordentligt af i musklerne, ved at bruge ammepuden som en god støtte til din gravide mave, eller til at ligge og hvile knæene eller slappe af i nakken når du sidder eller ligger i sofaen.

Aflast din ømme lænd, ved at placere puden nede ved lænden, når du sidder i sofaen eller på en stol.
Er din lænd meget øm, kan du også lægge en varmepude mellem dig og ammepuden.

Støtte til barnet

Sundhedsplejersker og læger anbefaler, at den lille ny skal ligge på maven flere gange dagligt, så den kan træne sin lille nakke stærkere.

Dette foregår oftest ved at barnet ligger på maven på et aktivitetstæppe, men du kan også bruge din fantastiske ammepude til at træne nakke sammen med dit barn, hvis du placere barnet på maven hen over ammepuden, får det en god mulighed for at kigge op på dig, mens nakken bliver trænet og i holder øjenkontakt.

Det er dog altid vigtigt, kun at bruge ammepuden til at træne nakken, mens barnet er under opsyn, så baby ikke triller ned af ammepuden.

Når dit lille barn har været oppe og bøvse af efter spisetid, kan du lægge det på ammepuden, så puden støtter nakken og rundt om barnet, så I kan holde en god øjenkontakt med hinanden, måske du også er heldig at få et lille smil.

Efter graviditeten

Bliver du så glad for din skønne ammepude, at du slet ikke har lyst til at vinke farvel til den, når dit barn begynder på fast føde, så kan du altså være helt rolig.
Ammepuden kan stadig være nyttig, enten for dig eller dit barn.

Det er nemlig ikke kun som gravid, man kan få gavn af at sove med en ammepude som støtte. Mange børn og voksne har stor gavn af et sove med en såkaldt kropspude, der støtter under søvnen.
Tag derfor endelig din gamle ammepude i brug, for en bedre nattesøvn.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×