Bedste ammepude

1
That's mine

Ammepuden fra That's mine, er en multifunktionel ammepude, det betyder den kan både bruges under graviditeten, til at støtte den gravide mave når du sover på siden, under amningen og efter amningen. Hvis du binder en knude med de to ender, får du en dejlig blød stol, som baby kan ligge i, så I kan holde en god øjenkontakt med baby til en lille pludrende samtale. Ammepuden er produceret med en ekstra længde, og har…

Læs mere →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
That's mine 499,21 kr. Ginza
Bbhugme graviditets- og ammepude 1.099 kr. Jollyroom.dk
Cam Cam 1.279 kr. Proshop.dk
Ergobaby Natural Curve 599 kr. Mammashop
Bbhugme ammepude 1.099 kr. Jollyroom.dk
Doomoo 468 kr. Mammashop
Done by deer 504,99 kr. TradeInn

Ømme muskler og trætte arme, grundet alt for mange timer i sofaen i den samme dårlige stilling, med baby i armene, måske endda uden en ammepude.

Mange nybagte mødre kan nikke genkendende til udfordringen med ømme muskler,  når man i fællesskab med den lille ny, skal have amningen op at køre.

Ammepuden er et super redskab, og den perfekte ammepude sikrer dig en god holdning og den optimale støtte, når sulten melder sig hos baby. En god ammepude er derfor need to have, når baby melder sin ankomst.

Trods navnet er ammepuden også en rigtig god hjælp og støtte, til dig når baby skal have flaske.

Har du svært ved at finde ud af hvilken ammepude, du skal vælge, blandt markedets mange ammepuder? Vi har lavet en ammepude test til dig, med et godt udvalg af markedets populære ammepuder, som forhåbentligt vil hjælpe dig på vej, til at finde den bedste ammepude til dig og dine behov.

That’s mine – Bedste ammepude

That-s-Mine-Nursing-Pillow

Ammepuden fra That’s mine, er en multifunktionel ammepude, det betyder den kan både bruges under graviditeten, til at støtte den gravide mave når du sover på siden, under amningen og efter amningen.
Hvis du binder en knude med de to ender, får du en dejlig blød stol, som baby kan ligge i, så I kan holde en god øjenkontakt med baby til en lille pludrende samtale.

Ammepuden er produceret med en ekstra længde, og har derfor god plads til at give støtte til to babyer, så venter du tvillinger, er dette måske ammepuden for dig.

Det kan vi lide:
 • Brugervenlig ammepude, der er nem at tage i brug for førstegangsmødre
 • Betræk i 100 % økologisk bomuld
 • God til dig der venter tvillinger
Det skal du være opmærksom på:
 • Træk ikke i selve bladene, når du binder ammepuden

Derfor skal du vælge That’s mine

Denne ammepude er super god til dig der skal prøve en ammepude for første gang, den er nemlig nem at placere korrekt for at opnå optimal støtte, du binder blot de to ender bag på ryggen, og så er puden klar til brug.

That’s mine ammepude har et meget nutidigt design, ammepuden kommer i et væld af farver, med og uden mønstre, så du kan helt sikkert finde en ammepude, der matcher lige til din stil.
På ammepuden er der i hver ende påsyet et fint blad, i en dejlig økologisk bomuld så baby altid har en blød nusseklud lige ved hånden.
Det aftagelige betræk i 100% økologisk bomuld, er i kvaliteten musselin, der er lækker blødt mod huden.

Fyldet i ammepuden er 100% antibakterielle krøyerkugler, der giver en god støtte.
That’s mine ammepuder fra 2021 og frem, kommer med en lynlås i selve inderpuden, hvilket gør det muligt for dig at tilføje nye krøyerkugler, når ammepuden med tiden af naturlige årsager mister lidt af sin fasthed.

Du kan give baby følelsen af at ligge i en tryg favn, hvis du lægger ammepuden støttende op omkring baby, og med de to bløde blade liggende blit på babys mave.

Når baby skal øve sig i at ligge på maven, er ammepuden også en rigtig god støtte, barnet kan placere med overkroppen på ammepuden, uden ammepuden synker sammen, baby har derfor rig mulighed for at komme op og kigge.

Rengøring af That’s mine ammepude

Betrækket i økologisk bomuld kommer med lynlås og kan vaskes i maskinen i en vaskepose ved 40 grader.
Husk at lyne lynlåsen på ammepuden, inden du kommer den i vaskemaskinen.
Det kan være fristende at putte betrækket til ammepuden i tørretumbleren, men en tur i tørretumbleren, vil få musselin til at trække sig sammen og betrækket passer derfor ikke længere til puden.

Bbhugme graviditets- og ammepude – Bedste til højgravide

Bbhugme graviditets – og ammepude er udviklet i samarbejde med kvindelige kiropraktorer, der har tænkt designet ud fra deres faglige viden og erfaringer som gravide og mødre.

Det betyder, puden er designet til at blive brugt af både mor og barn. Du vil derfor opleve puden, også støtter og aflaster din ryg under amningen, du kan altså sidde på gulvet og amme eller give flaske og fortsat sidde i en behagelig stilling, med støtte i lænden, så du ikke falder sammen.

Derfor skal du vælge Bbhugme

Mange gravide døjer med dårlig nattesøvn, da det kan være svært at ligge komfortabelt med den gravide mave. Det anbefales, at højgravide ligger på siden, her er det oplagt at bruge puden fra Bbhugme.

Bbhugme graviditets- og ammepuden, giver den vordende mor en god støtte til den tunge mave, da den kan hvile på puden. Hvis du også placerer puden mellem dine knæ og ankler, får du ikke kun aflastet maven, men også ryggen, knæene og anklerne, vil blive aflastet og du vil ligge i en helt optimal sovestilling.

Med silikone ringene i enden, kan du selv bestemme pudens hårdhed og længde, du trækker dem blot tættere på eller længere væk fra hinanden.
Bbhugme er en stor ammepude, den har en længde på hele 150 cm.

Betrækket er produceret i 100 % oeko tex certificeret bomuld, og selve puden er fyldt med eps kugler. 

Rengøring af Bbhugme graviditets- og ammepude

Puden kan nemt tages ud af betrækket, du trækker blot silikone ringene helt af.
Betrækket kan herefter vaskes i maskinen på 60 grader. Du kan vaske puden i hånden ved behov.
Et lille tip: Puden kan være stor at vaske i hånden, giv i stedet puden er skylle tur under bruseren.

Det kan vi lide:
 • Multifunktionel graviditets- og ammepude med en lang levetid
 • Mulighed for selv at bestemme længden og fasthed på puden
 • Nem at vaske og holde ren
Det skal du være opmærksom på:
 • Stor at have med sig rundt
 • Høj pris men god investering

Cam Cam – Bedste allergivenlige ammepude

Ammepuden fra Cam Cam har det allergivenlige fyld Fossflake, En fossflakes ammepude er en meget allergivenlig ammepude, grundet den høje temperatur med vask ved 60 grader, og det at den kan tåle at blive vasket ofte.

Derfor skal du vælge Cam Cam ammepude

Hos Cam Cam får du en behagelig ammepude med fossflakes fyld indkapslet i oeko tex bomuld. 

Selve betrækket til ammepuden skal tilkøbes ved siden af, hvis du godt kan lide at have lidt at skifte imellem, er fossflakes puden fra CamCam derfor et godt valg for dig, da betrækket købes separat. Du har altså mulighed for at have et par stykker, du kan skifte imellem.

Vanilla copenhagen og andre kendte mærker, sælger også betræk, der passer til Cam Cams ammepude, det er derfor helt sikkert muligt for dig at finde et lækkert betræk, du kan lige at se på og røre ved.

Fordelen ved et ekstra betræk er også, at du kan bruge ammepuden, selvom det andet betræk er til vask. Det anbefales ikke at bruge fossflakes ammepuden uden betræk.

Ammepuden fra Cam Cam er en v formet ammepude. Den har en god længde, der alt efter placering, også kan komme om og give dig ekstra støtte omme i en lænden.

Rengøring af Cam Cam ammepude

En fossflakes ammepude, kan modsat de fleste andre puder, vaskes ved 60 grader, samt komme i tørretumbleren ved lav temperatur på mindre end 60 grader.
Her er altså ikke kun tale op betrækket til puden, men selve puden.

For at ammepuden bibeholder sin fylde og form, er det vigtigt at tage ammepuden ud af maskinen, med det samme den er færdig, og sørge for at ryste ammepuden godt igennem.
Et lille tip er at give selve puden et kort tur i tørretumbleren på 40 grader, så forbliver puden dejlig blød og lækker, selv efter vask. 

Det kan vi lide:
 • Allergivenligt fyld
 • Blød, men med en god fasthed og støtte
 • Hele puden kan vaskes i maskinen
Det skal du være opmærksom på:
 • Betræk skal tilkøbes

Ergobaby Natural Curve – Bedste til børn med refluks

Ergobaby ammepude er udviklet i samarbejde med sundhedsplejerske og ammevejledere. Ideen med ammepuden er, at den ikke går ud af form, så du hele tiden har en optimal støtte under amningen.

Ammepuden er produceret med en lille niveauforskel, så babys hoved løftes let og maven dermed ligger lavere end hovedet, hvilket afhjælper refluks, samt hjælper baby med fordøjelsen af mælken, det samme gør sig gældende hvis baby skal have en flaske.

Derfor skal du vælge Ergobaby Natural Curve ammepude

Ergobaby Natural Curve er ikke som de fleste ammepuder, denne ammepude er produceret i en fast formstøbt skum. Du skal ikke lade dig narrer af den faste pude, og tro ammepuden kun kan bruges til en ammestilling, du kan nemt placere babyen i en mere ydre ammestilling, ved blot at rykke puden til den ønskede side.

Bliver din baby urolig under amningen eller får du brug for at ændre position, kan du rejse dig op uden, at du forstyrrer baby i at spise. Du trækker blot puden let ind til dig, mens du holder den. Den faste form på hele puden, gør at puden hjælper dig med at løfte baby.
Ammepuden fra Ergobaby er derfor et godt alternativ, og start til dig der ønsker at amme i viklen, men måske ikke helt har kunne få det til at fungere.

Ergobaby Natural Curve kommer med et behageligt vaskbart betræk, der kan købes i 3 forskellige farver.
Betrækket er syet i to forskellige tekstiler, baby kommer til at ligge på en blød velour af 100% polyester, mens resten af ammepuden er syet i en fin vævet blød 100% bomuld.

Rengøring af Ergobaby Natural Curve

Betrækket kommer med en lynlås, det er derfor dejlig nemt at få betrækket af og på den faste pude, det aftagelige betræk må vaskes i maskinen på 40 grader.

Det kan vi lide:
 • Ergonomisk korrekt af formstøbt skum
 • God til børn med refluks
Det skal du være opmærksom på:
 • Man skal vænne sig til den faste form

Bbhugme ammepude – Bedste transportable ammepude

Bbhugme er i sin simple form en pøllepude i et rørformet stykke stof, med to silikone ringe.

Du får en fleksible ammepude, der ikke kun kan bruges til den almindelige ammestilling, men yder også optimal støtte ved rugby ammestillingen, eller hvis du ønsker at amme stående.
Du kan selv bestemme fastheden på din ammepude, ved at flytte silikone ringene tættere sammen eller længere væk fra hinanden.

Derfor skal du vælge Bbhugme ammepude

Bbhugme ammepuden kan ved første øjekast virke som en lille ammepude, når du ser den første gang i den vandtætte rejsetaske.

Når du tager Bbhugme ammepuden ud af tasken, vil du til gengæld blive mødt af en dejlig blød pude.
Du binder blot puden om livet med de lange ender, og så er ammepuden lige til at placere der hvor du føler den bedst støtter dig når du skal amme eller give flaske til baby.

Fyldet i puden er eps kugler, og betrækket, der kommer i flere farver, er produceret i 100% oeko tex certificeret bomuld.

Rengøring af Bbhugme ammepude

Det er rigtig nemt at holde denne ammepude ren.

Betrækket på ammepuden, tages nemt af ved at fjerne silikone ringene og må derefter komme i maskinen på 40 grader.
Selve puden kan med fordel vaskes i hånden, hvis der opstår behov for det.

Det kan vi lide:
 • Let at have med rundt
 • God til flere ammestillinger
 • Mulighed for selv at bestemme fastheden
Det skal du være opmærksom på:
 • Lidt smal ammepude
 • Alt efter hvor silikone ringene sidder, kan det være svært at binde ammepuden

Doomoo – Bedste C-formet ammepude

Doomoo ammepuden er en C-formet ammepude. Det runde design er tænkt til at sidde godt fast rundt om maven, så puden ikke glider rundt, når baby skal ligge hos dig og ammes eller have flaske.

Doomoo ammepude kan købes i to forskellige størrelser.
Den mindste ammepude har den gennemsnitlige ammepude størrelse, hvorimod den store store ammepude, er tiltænkt til at blive brugt af både mor og baby og går derfor under kategorien graviditets- og ammepude.

Derfor skal du vælge Doomoo ammepude

Det svenske mærke Doomoo har med deres ammepude i et større design, skabt en ammepude. der kan bruges til mere, end bare støtte under amningen.
Du kan som vordende mor, derfor nyde godt af ekstra støtte til din gravide mave, når du trænger til at hvile dig.
Særligt ved hvile på siden med ammepuden mellem knæene og maven hvilende på puden, vil musklerne i ryggen og lænden blive aflastet.

Den bløde pude er meget smidig og selvom puden er stor, kan den placeres på et utal af måder, du får derfor en pude som, du kan bruge til mange forskellige ammestillinger.

Hvis du har en lille barm, er denne ammepude et godt valg for dig, da du kan få baby højt op at ligge. Da graviditets- og ammepuden er ekstra lang, kan du placere den ene ende af ammepuden under dit ben, mens resten af ammepuden hviler hen over dit lår og rundt og maven.
Det gør helt automatisk baby kommer højere op, og du kan slappe af i dine arme og skuldre.

Det er muligt at tilkøbe nye eller et ekstra Doomoo betræk til din ammepude.

Alle betræk er produceret i en økologisk bomuldsstrik af 95 % økologisk bomuld og 5 % elastan.

Puden er fyldt med eps kugler, der indeholder meget luft, over tid med en daglig anvendelse, vil de desværre miste noget af luften. Det er derfor muligt at tilkøbe nye Doomoo eps kugler, der har en antibakteriel egenskab.
De nye kugler fyldes nemt i via en lynlås i selve puden.

Rengøring af Doomoo ammepude

Både det aftagelige betræk og selve puden kan vaskes i maskinen på 30 grader.

Et lille tip er at vaske betrækket ofte, da det vil trække sig sammen, og sørge for puden bibeholder sin form.

Det kan vi lide:
 • Kan købes i to størrelser, det er derfor muligt at vælge den størrelse der passer bedst til dig.
 • God til mødre med en lille barm
 • Multifunktionel graviditets- og ammepude, der kan bruges længe
 • Mulighed for tilkøb af nyt betræk samt eps kugler, så hele puden ikke skal udskiftes
Det skal du være opmærksom på:
 • Kuglerne bliver med tiden flade
 • Stor ammepude at have med ud af huset

Done by deer – Bedste klassiske ammepude

Done by deers ammepude er en klassisk ammepude, som man kender dem bedst.
Du får en god ammepude, der giver støtte under amningen eller mens du giver flaske.

Puden er fyldt med bløde polyesterfibre, der hurtigt kommer tilbage til sin oprindelige form efter brug.
Pudens fyld er nemt at arbejde med, og det er derfor muligt at justere højden på baby, så baby ligger korrekt ud for brystet.

Derfor skal du vælge Done by deer ammepude

Done by deer har vundet manges hjerter, med deres print og farver i deres børneunivers.

Denne ammepude er ingen undtagelse, den kommer i deres tre kendte farver, hvid, rosa og lyseblå, alle med sorte prikker.

Done by deer har produceret en ammepude til en overkommelig pris, med et aftageligt betræk i 100% bomuld.

Hvis du ønsker dig en simpel ammepude er Done by deers måske den rette for dig.

Rengøring af Done by deer ammepude

Betrækket der kan vaskes på 30 grader i maskinen, kommer med en lynlås og det er derfor nemt at få betrækket af og på ammepuden igen.

Det kan vi lide:
 • Er nem at forme og holder formen godt
 • Pris billig ammepude, med en høj kvalitet
Det skal du være opmærksom på:
 • Må kun vaskes på 30 grader
That´s mine Bbhugme Cam Cam Ergobaby Bbhugme Doomoo Done by deer
Form C – formet graviditetspude V-formet Formstøbt Pøllepude C-formet V-formet
Betræk 100% øko bom. 100 % bomuld Tilkøbes Poly./bom. 100 % bomuld 95% bomuld 100% bomuld
Fyld Krøyerkugler EPS kugler Fossflakes Fast skum EPS kugler EPS kugler Polyesterfibre
Aftageligt betrækt Ja Ja Betræk tilkøbes Ja Ja Ja Ja
Maskinvask: 40 grader 40 grader 60 grader 40 grader 40 grader 30 grader 30 grader
Længde 77 cm 150 cm 68 cm 65 cm 50 cm 70 cm

Sådan vælger du den bedste ammepude

Når det kommer til amning, er vi lige så forskellige som på mange andre områder.
Heldigvis er der et stort udvalg af ammepuder på markedet, alt fra den traditionelle ammepude til de mere innovative og nytænkende ammepuder.

En ting er sikkert, der er en masse gode ammepuder, alle i forskellige former og fastheder.

Det handler blot om at finde ud af hvilken ammepude, der for dig giver en god støtte, så du kan undgå rygproblemer og smerter i musklerne, men i stedet kan nyde spise tiden med den lille ny, så I, i ro og mag kan finde jeres egen rytme og rutiner.

Ammepudens fasthed

Ammepuder kan købes med meget forskelligt fyld, der alle har noget at sige i forhold til ammepuden fasthed.

De mest almindelige er krøyerkugler, eps perler, fossflakes og polyesterfiber.
Det er ikke til at sige hvilken form for fyld du skal gå efter.

Nogen vil for eksempel opleve den bedste støtte i en pude med krøyerkugler, mens andre vil opleve fossflakes puderne som deres foretrukne ammepude.

Ammepuder vil af naturlige årsager med tiden miste sin fylde og form.
Hvis du ønsker en ammepude, der kan holde til mange børn eller planlægger at bruge den efter amning, kan det derfor være en fordel at gå efter en ammepude, der har lynlås i selve puden, så du kan tilkøbe nyt fyld og fylde i, når du oplever fyldet i din pude ikke længere giver dig en god støtte.

Ammepudens form

Ammepuder findes i flere former og størrelser, alle med det formål at give dig støtte under amningen.
Det er meget forskelligt, hvilken ammepude form mødrene går efter, og faktum som størrelsen på din barm og overkrop, kan have betydning for hvilken form for ammepude du sidder bedst med.

V-formet

En V-formet ammepude er den form, de fleste nok vil tænke på, når vi forestiller os en klassisk ammepude.

Denne form for ammepude har været på markedet længe, og er det stadig, det er der selvfølgelig en god grund til.
De fleste sidder godt med en V-formet ammepude, da den kan bruges til mange ammestillinger.
Denne form er også dejlig nem at have med sig rundt og ud af huset, da den ikke fylder alt for meget.

Nogle oplever dog at en V-formet ammepude, glider lidt væk fra dem og de derfor skal bruge kræfter på at holde ammepuden på plads.
Hvis du er en af dem, er det en ide at prøve en C-formet ammepude eller en ammepude du kan binde rundt om dig.

C-formet

Hos en C formet ammepude møder de to ender af ammepuden hinanden, og skaber en C form. Det giver dig en ammepude der er meget sikker og stabil, så du ikke skal koncentrere dig om at holde den på plads, mens du sidder og ammer eller giver flaske.

Ammepuder i denne form, er god at tage på fra siden, så det højeste punkt er ved din hofte, og den ene side kommer om og støtter dig i ryggen, mens den anden side, ligger op mod din mave.
Ved denne placering har du et højt punkt, du kan hvile din arm på og dit lille barn vil ligge lidt skrå med hovedet hævet over mavens højde.

Alt efter hvor meget fylde ammepuden har, kan du også bruge den C-formet ammepude som en nakkepude, når du sidder i sofaen, eller hvis du kører langt i bilen, og trænger til et lille hvil og gerne vil aflaste musklerne i nakken.

Aflange ammepuder og ammepuder der kan bindes

De aflange ammepuder og de ammepuder der kan bindes rundt om livet, er de mere nye former indenfor for ammepuder.

Disse ammepuder er meget begyndervenlige, specielt dem der kan bindes rundt om livet, da de er nemme at placere, og bliver siddende på kroppen.
Du kan derfor holde fuldt fokus på amningen eller flaske givningen, der i starten, kan være en udfordring, indtil I sammen finder jeres rytme.

Graviditets- og Ammepuder

Graviditets- og ammepuder er en stor pude. Her man har tænkt på hvor tungt det er at gå rundt med en gravid mave, derfor er disse puder designet til at aflaste og støtte når du ligger og hviler dig.

Når den lille ny er kommet til verden, kan I nu sammen bruge puden til støtte under amningen, og mor kan fortsat nyde godt af en god nattesøvn, i en optimal sovestilling.

Sådan rengør du og vasker en ammepude

Betrækket på de fleste puder kan heldigvis vaskes i maskinen, det er dog meget forskelligt, hvor mange grader betrækket må vaskes på.
De fleste betræk må vaskes ved 40 grader, men der findes også ammepuder med betræk der må vaskes helt op til 60 grader.

Kun ved få udvalgte ammepuder, kan selve ammepuden vaskes enten i hånden eller maskinen.

Det er en god ide at gøre sig nogle overvejelse, om hvor nemt du gerne vil have, det skal være at gøre ammepuden rent, samt om du ønsker muligheden for at tilkøbe ekstra betræk, inden du vælger hvilken ammepude du gerne vil købe.

Sådan kan du også bruge din ammepude

En ammepude er i første omgang tænkt til at give støtte under amningen eller ved flaske tid med baby, men allerede mens du venter på baby, kan du begynde at tage ammepuden i brug.

Hvil din gravide mave

Det er en hård opgave for kroppen at gro et lille menneske, du er derfor helt naturligt træt.
Giv dig selv mulighed for at slappe ordentligt af i musklerne, ved at bruge ammepuden som en god støtte til din gravide mave, eller til at ligge og hvile knæene eller slappe af i nakken når du sidder eller ligger i sofaen.

Aflast din ømme lænd, ved at placere puden nede ved lænden, når du sidder i sofaen eller på en stol.
Er din lænd meget øm, kan du også lægge en varmepude mellem dig og ammepuden.

Støtte til barnet

Sundhedsplejersker og læger anbefaler, at den lille ny skal ligge på maven flere gange dagligt, så den kan træne sin lille nakke stærkere.

Dette foregår oftest ved at barnet ligger på maven på et aktivitetstæppe, men du kan også bruge din fantastiske ammepude til at træne nakke sammen med dit barn, hvis du placere barnet på maven hen over ammepuden, får det en god mulighed for at kigge op på dig, mens nakken bliver trænet og i holder øjenkontakt.

Det er dog altid vigtigt, kun at bruge ammepuden til at træne nakken, mens barnet er under opsyn, så baby ikke triller ned af ammepuden.

Når dit lille barn har været oppe og bøvse af efter spisetid, kan du lægge det på ammepuden, så puden støtter nakken og rundt om barnet, så I kan holde en god øjenkontakt med hinanden, måske du også er heldig at få et lille smil.

Efter graviditeten

Bliver du så glad for din skønne ammepude, at du slet ikke har lyst til at vinke farvel til den, når dit barn begynder på fast føde, så kan du altså være helt rolig.
Ammepuden kan stadig være nyttig, enten for dig eller dit barn.

Det er nemlig ikke kun som gravid, man kan få gavn af at sove med en ammepude som støtte. Mange børn og voksne har stor gavn af et sove med en såkaldt kropspude, der støtter under søvnen.
Tag derfor endelig din gamle ammepude i brug, for en bedre nattesøvn.