De bedste aktivitetstæpper

Af Heidi BAdge
Heidi
Lamaze Freddie the Firefly Legetæppe 2
Det bedste legetøj

Lamaze Freddie the Firefly Legetæppe

Skip Hop Treetop Friends Legetæppe 3
Det bedste til mavetid

Skip Hop Treetop Friends Legetæppe

Bright Starts Baby Gym Safari 5
Det robuste og rejsevenlige

Bright Starts Baby Gym Safari

Playgro Music in the Jungle Baby Gym 6
Bedst til prisen

Playgro Music in the Jungle Baby Gym

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du har efterhånden helt styr på både pusletaske og babybadekar – og nu er det tid til at finde det bedste aktivitetstæppe. Din lille baby skal have udfordret sin motoriske udvikling og du skal have et lille hvil.

Et aktivitetstæppe er din babys første indtog i den store vide verden af uafhængig udforskning. Det skal foregå i sikre omgivelser mens du har frie hænder til at snuppe en bid mad. 

For din baby vil tid på et aktivitetstæppe være en mulighed for at engagere både krop og sind. Aktivitetstæpper hjælper med at stimulere babyer i deres fysiske og kognitive udvikling, ved hjælp af farver, former og teksturer samt muligheder for at gribe og skubbe.

Vi har gennemgået en række aktivitetstæppe test for at hjælpe dig med at finde det helt rette tæppe som din lille baby kan have glæde af i mange måneder, måske endda år. Hvad enten du lægger vægt på sundhedsvenligt legetøj, eller forestiller dig aktivitetstæpper med musik og gøgl så har vi fundet de bedste aktivitetstæpper til babyer og vurderet dem ud fra en række kriterier. 

Vi anbefaler at du læser vores guide til hvad du især skal lægge vægt på, når du kigger efter aktivitetstæpper.

Done By Deer Legetæppe

Det bedste Aktivitetstæppe

Fordele
 • pros-icon.svg Tykt tæppe der er behageligt for barnet at ligge på.
 • pros-icon.svg Æstetisk pænt, og passer ind i ethvert hjem
 • pros-icon.svg Rundt design der giver baby bedre forhold (kryds bue)
 • pros-icon.svg Legetøjet er i 80 % bomuld og tåler vask sammen med tæppet. Ganske praktisk eftersom det nok skal blive suttet på.

Detaljeret gennemgang

Done by deer er et luksuriøst, quiltet aktivitetstæppe i blødt og slidstærkt materiale og er dansk design når det er bedst.

De aftagelige bøjler betyder at det fine legetæppe, samt legetøj også kan bruges seperat. Fra bøjlerne hænges yndigt legetøj udformet i forskellige materialer og strukturer der styrker barnets sanselighed, og som det kan både kigge og føle på. Legetøjet kan tages af og sættes fast med velcrolukning på 13 forskellige måder. 

Done By Deers aktivitetstæppe fås i flere farver; grå, rosa eller blå, og er desuden CE-certificeret.

Derfor skal jeg vælge Done By Deer Legetæppe

Done By Deer aktivitetstæppe er som flere gange testvinder, uden tvivl det mest populære og også et af de bedste aktivitetstæpper i Danmark. Tæppet er tykt og rart for dit barn at ligge på, legesagerne i god kvalitet og farverne er holdt i en tone der passer ind i ethvert hjem.

Skandinavisk design i skøn kvalitet

Done by Deer producerer udstyr til børn som også appellerer til voksne i farve og form, og i den velkendte nordiske stil.

Kvaliteten på deres aktivitetstæppe kan både ses og mærkes. Der er lidt vægt i benene på buerne så det ikke så nemt tipper, og de kan justeres i højde.

Du har rent faktisk lyst til at have deres legetæpper stående fremme i stuen, når der kommer gæster.

Lidt blege farver men fin underholdning

De fleste legetæpper er lavet i stærke farver for at et lille barn kan se dem og skelne mønstre og figurer. Farverne på Done By Deer aktivitetstæpper er holdt i afdæmpede toner, som nok mest er for forældrene skyld. Der medfølger fem søde dyr og bolde som hver især kan spille musik, lave lyde og knitre, og som nok skal holde dit barns interesse. Der er 13 muligheder for at hænge figurerne fra buen alt efter hvor i sin udvikling dit barn er og hvor langt han eller hun endnu kan række ud.

Et polstret tæppe når baby leger

Når baby skal ligge på maven og lege er det vigtigt at han eller hun ikke bliver kold. Som det eneste blandt vores udvalgte aktivitetstæpper, er underlaget fra Done By Deer rent faktisk tilpas polstret. Det er quiltet i tykt materiale som vil holde dit barn varm på gulvet.

Allergivenligt lege rum der kan vaskes

Da det er en del af babys udvikling at putte alting i munden er det rart at vide at man kan give sit lille barn et sted der er rent og fri for skadelige stoffer.

CE mærkningen betyder at dit aktivitetstæppe er fri for hormonforstyrrende stoffer og er fremstillet under miljøvenlige produktionsforhold. For at gøre tæppet ekstra allergivenligt kan det hele – legesager og legetæpper, smides i vaskemaskinen ved 40 grader.

Lamaze Freddie the Firefly Legetæppe

Det bedste legetøj

Lamaze Freddie the Firefly Legetæppe
Fordele
 • pros-icon.svg En god støtte pude medfølger der giver optimal mulighed for mave tid.
 • pros-icon.svg Underholdende og stimulerende legesager
 • pros-icon.svg Vejer kun omkring 300 g så det er nemt at have med på turen.

Detaljeret gennemgang

Freddie the Firefly Legetæppe fra Lamaze er lavet i insekt tema med pangfarver der vil skærpe dit barns opmærksomhed fra start. Tæppet er blødt at ligge på og udformet ovalt med forskellige teksturer, der er spændende at røre ved.

Fra den aftagelige bue hænger Lamaze figurer såsom et spejl, og en knitrende bi, som vil styrke dit barns kognitive evner og som også kan tages af og udskiftes. Der medfølger en pude til hovedet/maven som kan fastgøres til underlaget.

Derfor skal jeg vælge Lamaze Freddie the Firefly Legetæppe

Det er klart at du gerne vil have det bedste aktivitetstæppe til dit barn og Freddie the Firefly er helt i top, med masser af aktiviteter.

Lamaze er kendt for at lave kvalitets babylegetøj med særligt henblik på en sund udvikling, og det får du også med dette aktivitetstæppe.

Opfordrer til stimulerende lege

Alle babyer går i dyb koncentration på Lamaze legetæpper- og du kan tage et velfortjent hvil. Lamaze er rigtig gode til at lave stimulerende legetøj som inviterer til smil og nysgerrighed hos de helt små.

Med eksperter i sanse motorik er Freddie the Firefly aktivitetstæppe udviklet med særlig henblik på barnets kognitive udvikling, sund stimulering og en masse underholdning gennem leg. Dette aktivitetstæppe har dejlige pangfarver og knirkende lyde, og noget der er sjovt at bide i.

Puden kan sættes fast

Det kan være svært at få en lille baby til at ligge på maven og træne ryg så meget som det anbefales uden de bliver irritable. Du kan med fordel placere barnet med den medfølgende pude til at støtte under brystet, og han eller hun vil have nemmere ved at ligge på maven i længere tid og træne i at holde hovedet oppe. Når det er tid til at ligge lidt på ryggen igen, og gribe ud efter de hængende figurer, kan puden bruges til at støtte hovedet og nakken. Den kan tages af og på dit aktivitetstæppe, med små løkker så den ikke rykker sig når dit barn leger.

Buen bøjer når babyen ruller

Den enkelte bue hvorfra legetøjet hænger står ikke helt solidt på underlaget og kan nemt tippe/bøje når dit barn ruller rundt. Der er dog ingen fare på færde, da det stort set intet vejer, er godt polstret og på ingen måde kan skade dit barn. Buen kan desuden tages af så underlaget kan bruges som enkeltstående legetæppe og nemmere tages med rundt.

Skip Hop Treetop Friends Legetæppe

Det bedste til mavetid

Skip Hop Treetop Friends Legetæppe
Fordele
 • pros-icon.svg Skip Hop laver lækre bløde legetæpper, som er dejlig for dit barn at ligge på og designet så han eller hun ikke ruller ud.
 • pros-icon.svg Der medfølger en mavepude til at understøtte tiden på maven, som ellers kan være svær.
 • pros-icon.svg Der er hele 17 forskellige aktiviteter inklusive lyd

Detaljeret gennemgang

Skip Hop Treetop aktivitetstæppe er designet med hjælp fra en dygtig grafisk formgiver der giver legetæpperne et sødt naturmiljø at lege i. Polstrede buer danner et kryds henover det bløde legetæppe og giver dig hele 13 forskellige muligheder for at hænge spændende legetøj der stimulerer barnets leg. Udover et spejl med lyd i underlaget og 5 søde medfølgende dyr til at hænge i trætoppen, kommer dette aktivitetstæppe også med en matchende pude, til at understøtte dit barn når det ligger på maven.

Derfor skal jeg vælge Skip Hop Treetop Friends Legetæppe

Skip Hop Treetop aktivitetstæppe er ikke det billigste tæppe, men der er flere grunde til at det var kåret som bedst i test i 2016. Du får rigtig god kvalitet og detaljer der styrker dit barns motoriske udvikling.

Gennemtænkt design og god kvalitet

Farverne i Skip Hop Treetops vennernes verden er afdæmpede uden at være kedelige – Dit barn vil gerne have flotte farver på sit aktivitetstæppe, men i skal også kunne holde ud at have det stående i stuen uden at blive trætte i øjnene. Det er virkelig lykkedes.

Skip Hop Treetop aktivitetstæppe er desuden lavet i et blødt materiale der er fint polstret. Kanterne er desuden lavet tykke og bløde så babyen ikke ruller ud.

Funktionalitet! Interaktivt underlag der styrker rygmusklerne

Det interaktive underlag er designet med henblik på at give dit barn optimale muligheder for at opbygge rygmuskler ved at bruge tid på maven. De gribe venlige overflader, raslende blade og knitrende lyde giver dit barn lyst til at bevæge sig og række ud. Et børnesikkert spejl i underlaget er virkelig godt tænkt  – Et lille barn kan være længe underholdt ved at kigge på sig selv, så hvorfor ikke placere spejlet mest optimale sted.

Leg og lyd

Der er rigtig meget for de små at lege med og forskellige former for stimulering i alle de søde figurer der medfølger – rasle, knitre, og ringle. Alle lydene er tilpas afdæmpede så de hverken generer mor, far eller baby. Der er desuden 13 løkker til at hænge legesagerne i forskellige højder alt efter hvilket stadie eller humør dit barn er i.

Puden mister facon

Den medfølgende pude er godt tænkt, men fyldet går desværre lidt ud af facon efter vask.

Fordele
 • pros-icon.svg Stort aktivitetstæppe der kan laves om til legetæppe så dit barn kan bruge tæppet i mange år
 • pros-icon.svg Gode beskyttende sider, der sikrer din babys tid på gulvet
 • pros-icon.svg Spændende og udfordrende legetøj

Detaljeret gennemgang

Aktivitetstæppet fra Fisher Price tilbyder et stort legeområde på næsten 120 cm,der giver plads til mange års leg. Selve tæppet kan foldes op i to sider, så der skabes en tryg ramme for dit barn at tumle rundt på. Activity City Gym er udformet med et fint by-tema med biler, huse og dyr, som går igen i det medfølgende legetøj, som udskiftes løbende. Når dit barn er blevet større, kan buen nemt fjernes og det store legetæppe give nye muligheder for leg. Der medfølger syv figurer til at hænge, som kan udskiftes og flyttes rundt på.

Derfor skal jeg vælge Fisher Price Activity City Gym to Jumbo Play Mat

Aktivitetstæppet fra Fisher Price er lidt af et aktivitetscenter der både spiller og lyser og sørger for at stimulere dit barn. Det ligger i den lidt højere ende rent prismæssigt, men du får også underholdning for alle pengene.

Knitrende lyde af kvalitet

Når man snakker børnelegetøj generelt, er det svært at overse Fisher Price. De formår at lave virkelig at fremme børns nysgerrighed med spændende figurer der udfordrer motorikken og bringer smilet frem. Spejlet og de syv figurer der følger med dette aktivitetstæppe kan knitre, dingle, og lyse. En isbil lyser og spiller musik i op til 25 minutter. Isbilen kræver 2x AA batterier som ikke følger med.

Kan bruges længe

Legetæppet kan udvides og gøre stort nok til et barn helt op til 3 år. Dit barn vil altså også have glæde af legetæppet når det er stort nok til at sidde for sig selv og køre med biler eller give dukken mad, men stadig er mest komfortabel på et blødt underlag.

Beskyttende sider

Det er smart tænkt at lave foldbare sider, så du fuldstændig undgår at dit barn kan trille ud. For mange forældre er det lidt grænseoverskridende at lægge sit barn fra sig på gulvet, men de høje kanter vil give dit barn et afgrænset rum hvorfra det kan udforske verden.

Bright Starts Baby Gym Safari

Det robuste og rejsevenlige

Bright Starts Baby Gym Safari
Fordele
 • pros-icon.svg Aktivitetstæppet er let og rejsevenligt
 • pros-icon.svg Legetøjet hænger i god højde til og kan tages af og bruges andre steder
 • pros-icon.svg Klare farver der hjælper barnet med at fokusere
 • pros-icon.svg Man kan nemt hænge mere legetøj i bøjlerne.

Detaljeret gennemgang

Som navnet antyder, er Bright Starts aktivitetstæppet designet i Safari tema og med flotte og klare kontrast farver der fanger ethvert barns opmærksomhed.

Kryds buen kan tages af og placeres enten i hjørnerne eller langs siderne på tæppet, alt efter hvad du ønsker. Der følger fire søde figurer med, som kan hænges i forskellige højder alt efter hvad der passer til dagen. 

Bright Starts er desuden meget rejsevenligt og du kan nemt pakke tæppet sammen og gemme det væk.

Derfor skal jeg vælge Bright Starts BabyGym Safari?

Bright Starts aktivitetstæppe er lavet i klare farver med et sødt tema, uden at skrige til himlen. Det har en god mængde legetøj som hver især tilbyder dit barn forskellige typer af underholdning og leg. Tæppet er nemt at folde og tage med på turen.

Tilpas stimulering

Du ønsker at stimulere dit barn, men for alt i verden undgå at overstimulere. Det kræver en god balance som Bright Starts har formået. Dit barn vil blive udfordret og underholdt, men uden at det bliver for meget. Det er også rart at du har mulighed for at udskifte de fire medfølgende figurer, og bevare kontrollen over mængden af legesager.

Søde figurer og klare farver

Fra buen kan du hænge legetøj i forskellige højder så barnet kan nå det alt efter hvor i udviklingen han eller hun befinder sig. Her medfølger en klokke-løve, et spejl, en sød rangle og en elefant, og der er gjort plads til flere stykker legetøj hvis du ønsker. Kontrastfarverne på tæppet styrker dit barns sensoriske udvikling, og er behagelige at kigge på.

Solidt arrangement

Med bøjlerne solidt spændt ud over tæppet, undgår du at dit lille barn ruller over på siden, og ind i stativet og hele baduljen rodet rundt på gulvet – med barn. Buerne fastgøres i små løkker så de ikke rykker sig nogle vegne.

Tyndt, men let og blødt tæppe

Selve tæppet er let og blødt, men er ikke som sådan et polstret tæppe.

Du kan med fordel lægge et tykt tæppe eller en tynd måtte under så du ikke skal bekymre dig om et hårdt eller koldt gulv når du lægger dit barn fra dig. Tæppet vejer næsten intet, og er nemt at tage med på rejsen, så din baby har sine vante omgivelser med sig.

Selve tæppet er desuden i god kvalitet som tåler mange vaske. 

Playgro Music in the Jungle Baby Gym

Bedst til prisen

Playgro Music in the Jungle Baby Gym
Fordele
 • pros-icon.svg Aktivitetstæppet kan spille musik
 • pros-icon.svg Aktivitetstæppet har mange farver som stimulerer dit barn og skærpe opmærksomheden
 • pros-icon.svg Meget let og nemt at tage med
 • pros-icon.svg Billigere end mange andre lignende aktivitetstæpper

Detaljeret gennemgang

Der er musik i junglen med Playgros baby Gym. 

De mange farver stimulerer dit barn og fastholder nysgerrigheden med knitrestof og pibelyde i underlaget. De to bøjler der danner et kryds hen over underlaget kan tages af så det også kan bruges som enkeltstående legetæppe. 

Fra bøjlerne kan du hænge det medfølgende legetøj; rangler, en bidering, et spejl og en sød elefant som spiller 4 forskellige melodier komponeret til Playgro Baby Gym.

Derfor skal jeg vælge Playgro Music in the Jungle Baby Gym

Der mangler ikke noget med Playgro Music in the Jungle aktivitetstæppe. Det kan nogenlunde det samme som tilsvarende modeller, og så koster det lidt mindre. Der er klare farver og fint legetøj som dit barn vil frydes over.

Gode farver og fint legetøj

Alle små børn er fascineret af pang farver, hvilket også er med til at gøre aktivitetstæppet fra Playgro populært. De søde figurer og fine mønstre vil holde dit barns fokuseret og stimuleret. Når farverne ikke længere er nok, er der fire figurer der kan flyttes rundt og opildne dit barn til at gribe og trykke og bide.

Godt til turen

Selve tæppet kan nemt foldes sammen og tages med på turen til bedsteforældrene og bruges når i trænger til et velfortjent hvil. Det vejer ikke meget og kan foldes sammen til at være i en pose.

Kvalitet og pris

Playgros baby in the jungle ligger i den lidt billigere ende og er som sådan et fint legetæppe der vil underholde og stimulere dit barn, men nogle af elementerne går nemt i stykker. Elefanten der spiller musik, stopper med at virke efter kort brug og det er desværre ikke muligt at udskifte batterierne. Tæppet i sig selv er også tyndere end man kunne ønske og man finder det nødvendigt at lægge et ekstra tæppe under.

Baby Einstein Caterpillar Friends Play Gym

Den med bedst underholdning til dit lille geni

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Det er ikke kun et aktivitetstæppe med musik – det er et aktivitetstæppe med behagelig og beroligende klassisk musik!
 • pros-icon.svg Masser af udfordring.
 • pros-icon.svg Kvalitetslegetøj der nemt kan tages af og bruges andre steder

Detaljeret gennemgang

Baby Einstein er et populært amerikansk mærke, som specialiserer sig i interaktivt legetøj til babyer og børn. 

Caterpillar Friends er først og fremmest et aktivitetstæppe med musik og er udformet med spændende mønstre og klare farver til at stimulere dit lille geni. Einsteins legetæppe er lavet i blødt materiale og med seks forskellige typer af stimuli og leg i form af både musik, lyd og lys, samt forskellig texture i underlaget til at udfordre følesansen.

I midten af aktivitetstæppet hænger stjernen og lyser og spiller 8 klassiske melodier til dit lille geni. 

Derfor skal jeg vælge Baby Einstein Caterpillar Friends Play Gym

Hvis du ønsker dig et aktivitetstæppe der ikke kommer til at kede din baby lige med det samme, er pengene godt brugt på Baby Einstein. Der er knald på farverne, et væld af legetøj og god musik.

Blødt legetæppe og gode farver

Einsteins legetæppe til baby er lavet i blødt materiale som er behageligt for dit barn at ligge på, men kunne sagtens være tykkere, så det var brugbart på alle typer af gulv.

Farverne på Einsteins aktivitetstæppe, og på legesagerne som helhed, er yderst attraktive for det lille babyøje. Det er meget at kigge på helt fra start, når verden kun lige er begyndt at være i farver og mønstre.

Meget legetøj

Der er ingen fare for at dit barn kommer til at kede sig i den umiddelbare fremtid med et aktivitetstæppe fra Baby Einstein. Der følger hele otte stykker legetøj med og der er lavet løkker til at hænge mere. Legetøjet kan hænges lavt så dit barn selv kan nå det. Nogle af figurerne rasler og dingler, mens andre kan spille musik med et blødt tryk fra en barnehånd. Alle figurerne kan tages af, og takket være den nemme velcrolukning kan det fastgøres stort set hvor som helst

Klassisk musik

Efter et par måneder som forældre lærer man at sortere legetøj med lyd fra, da det ofte er monotont og bare virkelig irriterende i længden.  Det kan også godt være at Mozart bliver det på et tidspunkt, men de 8 forskellige klassiske melodier der er installeret i dette legetæppe, er altså et virkelig kærkomment indslag, hvad enten klassisk musik reelt skaber genier eller ej.

Pas på stjernen

Sikkerheden ikke reelt på spil, men det vil sandsynligvis byde på forskrækkelse og lidt tårer, hvis stjernen falder ned i hovedet på din baby. Stjernen der spiller den klassiske musik er fastgjort med velcro som let kan løsne sig – Det er derfor anbefalet at enten tage stjernen helt af og placere den et andet sted på aktivitetsbøjlen, eller at fastgøre den korrekt med en snor eller strips.

Guide

Hvad er et aktivitetstæppe?

Et aktivitetstæppe kaldes også en legemåtte og er et yndet redskab til babyer når de har nået alderen hvor det er anbefalet at bruge mere tid på maven.

Et aktivitetstæppe er brugbart når babyen automatisk begynder at være opsøgende omkring farver og ting de kan gribe ud efter.

Et aktivitetstæppe er et velpolstret tæppe som placeres på gulvet for dit barn at lege på.

Det har, som oftest klare farver for at fange din opmærksomheden fra babyer, og vil have et lille udvalg af legetøj hængende, som din lille kan se på og røre ved. Ofte kan du skifte disse figurer ud, og tæppet kan have elementer såsom knitrende underlag der vækker deres opmærksomhed, et baby sikkert spejl til at se sig selv, og lys og sjove lyde for at stimulere deres sanser.

Hvornår kan man starte med at bruge et aktivitetstæppe?

Dit barn kan bruge et aktivitetstæppe eller en legemåtte under opsyn helt fra nyfødt, men får mest ud af det når det er mellem tre og seks måneder gammel.

Dette er tidspunktet hvor din baby skal til at lære at løfte hovedet, ligge på maven i længere tid og begynder at drages af farver og former.

Små børn har brug for omsorg og nærhed, men skal også stimuleres og udfordres for at fremme den motoriske udvikling. Fordelene ved et aktivitetstæppe er mange – både for forældre, men først og fremmest for dit baby.

Mavetid, mavetid!

Som forældre får vi ofte tudet ørerne fulde af hvor vigtigt det er for en lille baby at få tid på maven, men mange børn bliver ofte utilfredse efter ganske kort tid. Men det ER vigtigt. Faktisk er det anbefalet at dit barn i 3 måneders alderen ligger på maven så ofte som det overhovedet er muligt, da det kun på denne måde vil opbygge rygmusklerne og nakkemusklerne tilstrækkeligt. Det er sådan de bliver i stand til at løfte hovedet selv, trille og sidenhen kravle. Aktivitetstæpper er specielt udviklet til at understøtte lige denne del af børns udvikling.

Øje-hånd koordinationen.

Når dit barn ligger på sit aktivitetstæppe og griber ud efter det spændende legetøj trænes også øje-hånd koordination. Motorisk udvikling skal udfordres, og ved at forsøge at gribe ud efter figurer der hænger og dingler pirrende, vil din baby opfordres til at bevæge sig, lære at mestre sin motorik, og en dag forsøge at flytte sig helt selv.

Et dedikeret område

Man kan selvfølgelig argumentere for at man kan smide et blødt tæppe på gulvet og lidt af babys legetøj rundt omkring og spare mange penge på et aktivitetstæppe. Men aktivitetstæpper er decideret udformet med henblik på at barnets sanser skal stimuleres.  Det er udformet ergonomisk korrekt med bløde kanter og legetøj der hænger i en god højde. Men det er også ganske rart at der er et dedikeret område til din baby, som nemmere kan holdes rent, og din baby ikke behøver at ligge på et nusset gulvtæppe.

Også for forældrene!

Som nybagte forældre kan det være overvældende at være på konstant, og som baby bliver større er behovet for udfordring og opmærksom også større. Et legetæppe kan derfor også være en tiltrængt pause for jer som forældre, når i har gæster eller på besøg hos venner.

Det rette aktivitetstæppe kan underholde dit barn længe ad gangen, og du kan som forælder have god samvittighed, velvidende at dit barn får en masse ud af tiden på sit aktivitetstæppe, eller blot nyder at ligge og kigge rundt på verden.

Sådan vælger du det bedste aktivitetstæppe?

De mest populære legetæpper eller aktivitetstæpper har først og fremmest en god polstret måtte som babyen kan ligge blødt og lunt på. Der skal være veldefinerede kanter så det ses og føles som en lille kravlegård hvorfra barnet kan udforske verden i sikkerhed.

Et godt legetæppe kommer med enten en eller to bøjler med blød polstring, hvorfra der kan hænge forskellige stykker legetøj som din baby kan forsøge at gribe efter og på den måde træne brug af hænderne. Det er en stor fordel hvis du kan flytte rundt på figurerne og udskifte dem med nye, når din baby er blevet træt af det gamle, eller de er for lette at fange.

Nogle ønsker et legetæppe eller aktivitetstæpper i farver som er behagelige at kigge på og som passer ind i hjemmet, men dit barn vil tiltrækkes af klare og stærke farver, samt forskellige figurer med mange former og mønstre.

Dit lille barn vil blive henrykt over et lyd aktivitetstæppe med mere interagerende legetøj som kan spille musik, forskellige lyde og lys, og du vil elske at se din lille pusling grine henrykt. Men husk nu, at du også selv skal kunne holde ud at høre på det!

Sikkerhed til din lille eventyrer

Når det gælder vores børn, kan vi ikke være påpasselige nok. Når du pakker dit nye aktivitetstæppe ud, så giv det en tur i vaskemaskinen inden brug. Sørg for at der ingen små løse dele er, som dit barn kan få galt i halsen eller rive sig på. Hvis der er elementer med batterier i dit aktivitetstæppe, så sørg for at de er forsvarligt skruet fast.

Tænk over hvor du placerer dit aktivitetstæppe, da du nu baner vejen for en lille udforsker – Lad aldrig dit lille barn uden opsyn.

Tag det med!

Med de fleste aktivitetscentre er det muligt at folde tæppet og tage bøjlerne af, så det hele kan tages med på turen. Det er dejligt beroligende for dit barn at have nogle kendte omgivelser når i er på ferie, og det vil give jer som forældre mulighed for at sludre med jeres venner imens den lille hygger sig på gulvet.

Aktivitetstæppe FAQ

Hvilket aktivitetstæppe er det bedste?

Done by Deer er flere gange kåret som testvinder når det gælder det bedste aktivitetstæppe på markedet. Det er flot designet med yndig underholdning til de mindste, og så er underlaget tykt og lækkert.

Hvilket aktivitetstæppe skal jeg vælge?

Langt de fleste aktivitetstæpper vil stimulere dit barn og give dig et øjebliks ro. Om du ønsker et legetæppe med musik og lys for optimal stimulering og underholdning, eller om du mener et mere afdæmpet legetæppe er bedst for dit barn, det ved kun du.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×