Aktivitetslegetøj – Bedste aktivitetslegetøj 2022

Af ida BAdge
ida

Ida er 36 år og bor lidt uden for København med sin kæreste, to bonusbørn på hhv. 15 og 9 år og datter på 3 år.   Som mor har...

Playgro aktivitets klaver
TESTVINDER

Playgro aktivitets klaver

Et klaver er et rigtig klassisk stykke babylegetøj. Her har Playgro skabt en sød og sjov version med både lys og lyd, som er ideelt til underholdning af det lille barn. Dette aktivitetslegetøj kan bruges…

Playgro aktivitets klaver 1
Bedst i test

Playgro aktivitets klaver

3
bedste premium

Vtech Baby Crazy Legs

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I denne aktivitetslegetøjs test undersøger vi fire af, hvad vi anser som værende det bedste babylegetøj på markedet. Udover at sammenligne væsentlige egenskaber som underholdningsværdi og sanseindtryk, så vil vi også fremhæve andre funktioner og fordele ved det forskellige babylegetøj og opstille deres fordele og ulemper.

Der er så meget babylegetøj på markedet, som kan underholde, og det kan være en udfordring at finde det helt rigtige legetøj til den rigtige alder.

Om du leder efter et godt aktivitetslegetøj til din baby eller er på udkig efter en gave til en lille guldklump i dit liv, så har vi i denne købsguide samlet alt vores viden om aktivitetslegetøj til babyer, så du ved, hvad du skal kigge efter.

Vi har også fundet fire gode bud på underholdende og lærerigt babylegetøj. Du kan derudover se de fire modeller i vores sammenligningstabel, så du har et godt overblik over de væsentligste egenskaber for hvert stykke babylegetøj.

Playgro aktivitets klaver

Bedst i test

Playgro aktivitets klaver
Fordele
 • pros-icon.svg Barnet kan bruge den i lang tid
 • pros-icon.svg Mange forskellige lyde
 • pros-icon.svg Sødt design

Detaljeret gennemgang

Et klaver er et rigtig klassisk stykke babylegetøj. Her har Playgro skabt en sød og sjov version med både lys og lyd, som er ideelt til underholdning af det lille barn.

Derfor skal du vælge Playgro Aktivitetsklaver

Dette aktivitetslegetøj kan bruges fra barnet er ca. 6 måneder og vil stadig være spændende legetøj indtil barnet er omkring 3 år gammel.

Legetøjet er udformet som et klaver i stærke farver og udsmykket med en sød løve og dyreunger, som smiler op til babyen. Det lille klaver kan spille over 20 sange og 7 forskellige lærerige aktiviteter, der er kugler og bevægelige dele. Legetøjet kan både bruges til at ligge på maven eller når dit barn selv kan sidde. Lad barnet trykke på tangenterne eller sparke på den med fødderne for at udforske de forskellige lyde. De mange lyde og knapper træner barnets hånd-øje koordination og høresans.

Klaveret er derudover udstyret med en rem, så den er let at have med og montere, hvor du vil bruge den. Skønt fantasifuldt legetøj, som kan underholde barnet i lang tid.

Fordele
 • pros-icon.svg Velegnet til helt små babyer
 • pros-icon.svg Indkludere bidelegetøj
 • pros-icon.svg Nem at have med rundt

Detaljeret gennemgang

Sebra har her et godt bud på et aktivitetslegetøj til de mindste. Den lille ugle stimulere kan hænges op som uro eller bruges som sanselegetøj.

Derfor skal du vælge Sebras Aktivitetsugle

Fint lille aktivitetslegetøj formet som en sød plys ugle i støvede farver. Den lille bamse er udstyret med en ring på ryggen, så den let kan hænges op, hvor du vil bruge den, som f.eks. barnevognen, ved puslebordet eller autostolen. Det bløde plys stof er rart for barnet at røre og holde i.

Der er forskellige måder, som din baby kan underholde sig med aktivitetsuglen. Den har små flapper og tags, som den lille kan hive i, og et blad af naturgummi, som kan fungere som bidelegetøj. Hives der i bladet vil uglen begynde at” hoppe”

Dette aktivitetslegetøj fra Sebra kan bruges allerede fra 0 år, og stimulerer barnets føle- og synssans, samtidig er den med til at styrke babyens grov og finmotorik.

Vtech Baby Crazy Legs

bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Stimulerer flere sanser
 • pros-icon.svg Kan bruges på mange måder
 • pros-icon.svg Musik
 • pros-icon.svg Fungere også som puttekasse
 • pros-icon.svg Fremmer bevægelse

Detaljeret gennemgang

Her er et stykke legetøj, som din baby kan have gavn af i lang tid og som stadig vil være udfordrende og underholdende, da den taler til de forskellige udviklingstrin som en baby gennemgår.

Derfor skal du vælge Vtech Baby Crazy Legs

Vtech Crazy Legs byder på massere leg og spændende overraskelser for den lille. Det lille lærerinsekt har flere dele bevægelige dele, lys og mere end 35 forskellige lyde. Heriblandt sætninger om tal, farver og former.

Den lille søde mariehøne fungerer derudover som puttekasse, da der er forskellige klodser som barnet kan sortere og putte i de matchende huller. Putteopgaver godt træning af finmotorik, genkendelsesevnen og den logiske sans.

Dette er et meget interaktivt legetøj, som vil belønne barnet med sjove reaktioner afhængig af, hvordan den bliver brugt.

Mariehønen kan derudover skubbes eller bruges som trækdyr, hvilket opfordrer til bevægelse og fysisk aktivitet, dette vil motivere barnet til at kravle eller gå.

Læreinsektet er godt fra 12 måneder og op.

Bright Starts Go Go

Bedste kravlelegetøj

Fordele
 • pros-icon.svg Kan bruges fra 6 måneder
 • pros-icon.svg Motiverer til bevægelse
 • pros-icon.svg Sødt design

Detaljeret gennemgang

Lad din lille purk jagte dinosauren og opleve glæden, når den lyser op og spiller musik. Der er meget sjov for de mindste i dette aktivitetslegetøj, som taler til mange forskellige sanser.

Derfor skal du vælge Bright Starts Go Go

Skønt lille aktivitetslegetøj som opfordrer til bevægelse, leg og sjov. Den lille dinosaurer kører afsted og din baby kan ikke andet end at lade sig friste til at jagte den. Når du trykker på knapperne har dinosauren lys og lyd. De tre knapper gør det intuitivt for barnet at begynde at lære om farver og former. Trykker du på dinosaurens næse aktivere du musik og bevægelse.

Godt legetøj til baby der er ca. 6 måneder gammel og kan bruges til barnet er ca. 3 år. Din baby kan derfor have glæde af dinosauren i lang tid.

Guide

Sådan vælger du det bedste aktivitetslegetøj

Godt legetøj skal først og fremmest være spændende og sikkert, ligesom det også skal være lærerigt og stimulerende. Legetøj som stimulere den taktile, visuelle og auditive sans, er godt til de fleste børn. Ved brug af aktivitetslegetøj trænes også barnets logiske og systematiske sans, ligesom det er med til at udvikle motorik og kreativitet. Børn med særlige behov vil i særdeleshed have glæde at sorterings- og stabellegetøj.

Det er alderen som afgør, hvilket legetøj babyen kan lege med, og hvad det vil finde interessant. Derfor er det godt, at se nærmere på det legetøj du vil købe, og hvilken alder det er tiltænkt.

Helt oplagt er det at vælge aktivitetslegetøj, som enten kan konverteres i takt med at barnet vokser, eller som har forskellige funktioner og som stimulere forskellige udviklingsniveauer hos barnet.

Selvom helt små børn ikke rigtig kan lege, har det stadig brug for ting for at blive stimuleret og udvikle sig. Alt barnet har brug for at noget som kan give oplevelser i dens lille verden. Gerne ting med farver og tekstur. På den måde hjælper du barnets udvikling i den rigtige retning og giver et godt fundament for barnets videre udvikling. Husk at børn i denne alder hurtigt bliver overstimuleret, så legen skal helst foregå i begrænset tempe og varighed, ligesom aktivitetslegetøj med lyd og lys også helst skal bruges i kortere intervaller. Det er vigtigt at give din baby tid til at hvile sine sanser.

Materiale

Babyer undersøger alt med deres mund og vil derfor bide og sutte på legetøjet. Dette stiller store krav til det legetøj, som du vælger at give din baby.

Sørg for at legetøjet ikke indeholder BPA eller ftalater, her kan du se efter CE-mærket, som sikre at materialerne lever op til EU lovgivning. Du kan også få legetøj i træ, som både er sikkert, samt holdbart og ofte et sundt materialevalg. Legetøj til børn under 3 år må derudover ikke have lange snore eller indeholde små dele, som barnet kan komme i munden. Eventuelle batterier skal være lukket inde i legetøjet ved brug af værktøj. Det er derudover en god ide, hvis legetøjet let kan rengøres, da der hurtigt kan ophobe sig batterier, når barnet putter det i munden eller smider det på gulvet.

3-6 måneder

I 3 til 6 måneders alderen kan dit barn gribe ud efter ting og slippe igen. Barnet øver at bedømme afstand og forstå reaktionsmønstre f. eks. at ting siger noget, når man ryster dem. Legetøj med lyde, som knitren og raslen er her en god ide.

Barnet vil også  motorisk øve sig på at vende sig fra mave til ryg og den anden vej, samt at strække armene og trække sig frem. Sansetæpper og aktivitetstæpper er også oplagt fordi de tit rummer flere ting som barnet kan manipulere med. Et lille legespejl, vil også kunne underholde det lille barn, og det vil elske at se sig selv, og hvad der ellers spejler sig i det og motivere til at ligge længere på maven. Barnet i denne alder vil først og fremmest være interesseret i nærvær og kontakt, men det vil også kunne bruge aktivitetslegetøj på egen hånd, uden at du behøver være en del af legen. Husk at din baby altid skal være under opsyn, når det leger alene

9-12 måneder

Når din baby er 9 til 12 måneder kan det som regel kravle rundt og  løfte sig op af ting. Nogle babyer vil allerede begynde at gå, men ikke alle. Godt legetøj vil være alt der motivere til bevægelse, som gåvogne, trækdyr eller noget der kan kører. Også legetøj som udfordre den logiske sans, som puttekasser og stableklodser, vil være sjovt i den alder.

 FAQ

Hvilket aktivitetslegetøj er bedst?

Det bedste aktivitetslegetøj i test er Playgros aktivitetsklaver, da det er underholdende og stimulerende for barnets sanser på forskellige måder, samt at det er let at have med, hvor du vil bruge det.

Har små børn brug for legetøj?

Aktivitetslegetøj er godt at investere i, da det er udviklet, så det styrker babys forskellige sanser, udvikler den logiske sans og øver motorikken.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×